Šta je novo?

WD320AAKS u RAID-u sporo kopira??

Učlanjen(a)
14.06.2008
Poena
301
Imam WD320AAKS u RAID0 rezimu i kada ga testirma sa bench32 aplikacijom pokaze da mi je brzina citanja oko 400mb\s a brzina pisanja oko 310 mb\s; sve to lepo zvuci u testu ali kad ja konkretno iz total commander-a kopiram jedan film od 700mb sa particije na particiju pokaze mi brzinu od oko 40mb\s..... ZASTO SAMO TOLIKO da li je problem do OS ili necega drugog ovaj problem me stvarno nervira..
plzz Help :trust:

Konfiguracija mi je MB Asus Maximus II Formula; CPU: Intel C2D E6600 @3.0GHz; Memory: Geil Black Dragon 2gb@800MHz; OS: Windows XP 32bit.

Ta aplikacija ti debelo laze ;)
Realan, ali realna read i write su oko 130MB/s odnosno 90-105MB/s
A kad citas i pises na isti HDD (a ta dva u RAID-u se ponasaju kao jedan), koliko god on imao particija, brzina osetno opada.

zar taj disk bez stripe nema 100MB/s ?

Da ako je tako kako onda kod druga koji ima isti hdd kao moj samo BEZ raida sa plocom msi p6n sli platinum u kopiranju sa particije na particiju pocne sa brzinom od 70mb\s i tako kopira prvih 40% fajla a kasnije mu polako padne do 30mb\s i sve to sa (ponavljam) jednim hdd-om???:-?

@isnogood
To je koliko ja vidim 95.1MB/s.
Sto je realno odlicno za jedan disk...

Ljudi mozda gledaju Burst Speed, ali je to totalno pogresna stvar, gledajte Average Read :wave:

Da ako je tako kako onda kod druga koji ima isti hdd kao moj samo BEZ raida sa plocom msi p6n sli platinum u kopiranju sa particije na particiju pocne sa brzinom od 70mb\s i tako kopira prvih 40% fajla a kasnije mu polako padne do 30mb\s i sve to sa (ponavljam) jednim hdd-om???:-?

jel ti uopste razumes razliku izmedju kopiranja?? :
hard0 -> hard1
hard0 -> hard0 sa i bez radi-a

ako su hardovi u raidu oni se prakticno ponasa kao jedan hard a dobici brzine su u deljenju fajlova na delove koji se neizmenicno salju ka oba hard-a...
kopiranjem podataka unutar raida on gubi svoj smisao ako zelis da vidis max transfer..., za takve operacije koriste se odvojeno hard-ovi koji mogu takodje biti u nezavisnim rajdovima......

Poslednja izmena:
kako si majke ti od 2 diska napravio 0+1 raid LOL:)

Opet čuveno pitanje...šališ se jel? Neznam koja ploča u zadnjih par godina nema tu opciju, pa to je osnova ***. Znači kupiš dva diska,zahvaljujući raidu kreiraš jedan "fizički" koji o5 podeliš particije stime što za svaku biraš u kom raid modu će da radi!

Ti choveche sam sebe demantujesh :)

Ne znam kako si došao do te ideje? Hd Tach 1 disk 93mb čini mi se možda 1mb gore dole (imaš na slikama da nekopam sad), nedelju kasnije stavio drugi disk i na particiji koja mi radi u raid 0 modu imam 166mb/s, a na mirror modu (C particija) seek time ispod 10ms :wave:

to je sve sem pravog raida:)

Ovo sto si video je rezultat cache-a; zato posle opada brzina, jer pocne samo citanje, dok se pisanje cachira, kad pocne da se izbacuje write cache na sam disk, rade i read i write u isto vreme, seekuje se pritom, i zato je brzina manja.
Total Commander takodje ima neki bug da ponekad koristi cached copy kada se kopira sa istog diska na isti disk (nisam shvatio zasto i proverio sam da sam sve opcio korektno podesio).
Kada se koristi veci buffer bez cache-a (u TC-u Big file copy option), onda ces dobiti max. brzinu koju je moguce dobiti prilikom kopiranja (konstantnu, dok sa cache-om nekad ide super ali nekad toliko opadne da je uzas).
Proday, to nije 0+1, to su RAID0 i RAID1 zasebno - ne buni ljude ;)

Nazad
Vrh Dno