Šta je novo?

WD3200JD Caviar SE SATA 150MB/s 7k2 320GB 8MB

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Da li ima neko iskustva sa ovim diskom, kako se uopste pokazala ova serija WD.
Da li je bolje resenje iako je PATA Samsung 300GB 7200rpm 8MB HD300LD.
Ploca mi podrzava samo SATA 1

Taj HDD i jeste SATA1,inace,nema veze ako ti ploca podrzava samo SATA1,mozes na nju da stavis i HDD koji je SATA2,samo ga dzamperises na SATA1.Nemam iskustva sa tim HDD ali mislim da je sada svakako bolje uzimati SATA nego PATA hard disk.

scouser je napisao(la):
mozes na nju da stavis i HDD koji je SATA2,samo ga dzamperises na SATA1.Nemam iskustva sa tim HDD .

Na zalost ne mozes, cak i da uradis to u 99% slucajeva nemozes ni windows da podignes. Pogledaj na forumu malo pa ces videti da nece da rade SATA 2 diskovi na SATA 1 plocama

pa jesam pogledao forum malo bolje, i ako vidis na pocetku ja sam i zapoceo taj thread, i koliko i dalje vidim skoro 50% ljudi se zalilo da im ne radi u nekoj kombinaciji, e sad da se ja ne bi nasao u situaciji da kupim SATA 2 disk i da zbog neke glupe nekompatibilnosti bas tog modela diska i bas moje konkretne ploce to kod mene ne proradi, ili nekih gremlina. Pa da se onda vracam kod prodavca koji ce iz nekog razloga da mi kaze kako nema nijedan drugi model ili bla bla bla, mnogo mi je sigurnije da uzmem neki SATA 1 disk.
Mozda je bolje da postavim pitanje ako imam plocu MSI K8N Neo koja jeste NF3 250Gb, koji disk preko 300gb Sata 2 ce sigurno raditi na njoj, sa ili bez postavljanja jumpera na SATA1

HDD 120GB Western Digital Caviar WD1200JS 7200 SATA2 300MB/s 8MB
.Kod mene ovaj radi,nazalost nije preko 300gb,imamo istu plocu ali...kao sto si i rekao,zbog gremlina ili cega vec,najsigurnije ti je,ipak, uzeti neki hdd sa SATA1 i onda sigurno neces imati problema.Mislim da su problemi nastajali ili zbog starijih biosa ili zbog firmware kod hdd,u svakom slucaju sam odluci.Poz.

Vrh Dno