Šta je novo?

WD30EZRX - problem sa elektronikom, poteban naziv chipa

vladalesje

Cenjen
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poena
159
Ovako, potreban mi je naziv chipa, hdd mi je poslat nov, ali su ga gospoda iz kurirske sluzbe nagnjecili, ispustili ili sta vec, mozda je i tako fabricki stigo, elektronika je u jednom uglu iskrivljena. Ja sam taj koji je u minusu :( nisam uspeo nista da naplatim...

Potreban mi je naziv chipa koji je u donjem desnom uglu na slici, kod Q1, chip na mojoj elektronici je od nagnjecenja zdrobljen, ne mogu da vidim njegovu oznaku, sve ostalo na oko izgleda ok.

Ne znam ni gde bih mogao da nadjem celu elektroniku, ili da ga saljem negde na servis...

Prilozi

• Desktop_2013_11_30_22_32_01_018.jpg
    Desktop_2013_11_30_22_32_01_018.jpg
    388 KB · Pregleda: 129
  • 20131101_075615.jpg
    20131101_075615.jpg
    1 MB · Pregleda: 152
Nemam takav HDD kuci, ali gledajuci neke WD 500/1TB/320GB... ima na plocici jedan sa 6 nogica, ali nije na istom mestu i oznacen je kao Q2. Na jednom pise QP, a na drugom 68kcp, ali nemam predstavu za cega je uopste taj chip, a ne mogu ni na googlu da nadjem info, ***. Mozda da potrazis da neko prodaje bas takav sa crknutom mehanikom...jer je i velika verovatnoca da su pukli i vodovi u jednom od slojeva PCB-a, jer je dobrano nagnjeceno, koliko se vidi. Ukoliko nadjes drugu elektroniku, potrebno je sa te tvoje prebaciti chip sa jedinstvenim firmware-om, oznacen sa U12.

Pozz!

Poslednja izmena:
Evo jos slika,

http://s18.postimg.org/u6z5z5uft/20131101_075530.jpg

http://s28.postimg.org/42a4dbzh9/20131101_075551.jpg

http://s24.postimg.org/eh539ks1x/20131101_075526.jpg

Ja sam iz Paracina, skino sam cip koji je pored Q2,ali nece, u pocetku je hard radio, ostavio sam ga tokom noci da se formatira na wd zero, i ujutru kada sam seo za racunarom, ceo sistem je zakovao, restartovao sam racunar, ali odmah ga zakovao u pocetku. Nigde ne mogu da nadjem jasnu sliku da vidim taj cip, ako bi pojurio elektroniku na ebay, pitanje dal je ispravanm hard, jer mozda je imao zestok pad, i da se tada zeznula elektronika, a pitanje je za unutrasnjost harda, da ne budem u jos veci minus, a ovako da cekam ovde elektroniku, ko zna kada ce se pojaviti, jer je delimicno nova serija harda...

Najsigurnije ti je da nađeš elektroniku sa korišćeog diska sa istim brojem sa donje strane i prelemiš ROMove.

Koliko sam te razumeo, skinuo si sa drugog PCB-a chip sa pozicije Q2 i nalemio na taj tvoj i radio je neko vreme normalno? Uspeo si da pristupis disku/particiji i zapoceo formatiranje i onda je zabo i vise ga BIOS ne vidi?

Kako se ponasa motor, da li vrti normalno? Ima li kakvih nezeljenih zvukova mehanike? Visi li ga BIOS i mozes li mu iscitati smart? Vrlo moguce da su i glave bile dospele na ploce prilikom pada i ostetile jedan deo skladisnog prostora i zato je zabo prilikom Zero formata.

pazi disk je pao, pa se zavrteo prepoznao itd...jedino sto nema problem je elektronika.
Otisle su glave i grebu po ploci, nema sta tu da radis...

Vrh Dno