Šta je novo?

WD2500AAJB i WD2500JB?

Jova

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2005
Poena
309
U cemu je razlika izmedju ova dva tipa hard diska ? Da li pcb moze skinutu sa jednog i staviti na drugi ?

AA-- = newest drives (high density, PMR)
AB-- = newest drives (high density, PMR) server edition "RE2" 1M hour MTBF
AY-- = " " 1.2M hour MTBF
-S = SATA300 interface
-D = SATA150 interface
-B = ATA100 interface
S- = 8MB cache server drives (higher MTBF) "RE"
Y- = 16MB cache server drives "RE"
B- = 2MB cache desktop drives
J- = 8MB cache desktop drives
K- = 16MB cache desktop drives

Pozdrav ;)

Zato sto u -1 sektoru ima upisan podatak o firmwareu koji se nalazi na pcb-u. Ovo -1 sektor je sektor iza nultog, tj sektor na kome se parkiraju glave prilikom gasenja.
Probao sam da zamenim pcb sa 2 indenticna Maxtora 80Gb Ata i nije hteo da radi. Vidi sistem njega, ali format ni da bekne.

Zato sto u -1 sektoru ima upisan podatak o firmwareu koji se nalazi na pcb-u. Ovo -1 sektor je sektor iza nultog, tj sektor na kome se parkiraju glave prilikom gasenja.
Probao sam da zamenim pcb sa 2 indenticna Maxtora 80Gb Ata i nije hteo da radi. Vidi sistem njega, ali format ni da bekne.

Ovo sa maxtorima je nesto drugo...

zavisi od modela....

Maxtor-ima sam menjao elektronike i nije bilo nikakvih problema. Cak sam i vratio stare podatke. Nego me buni kod ova dva diska sto se razlikuju samo po oznaci AA i ona mi nije bas najjasnija. Ako neko moze da pojasni...

Maxtor-ima sam menjao elektronike i nije bilo nikakvih problema. Cak sam i vratio stare podatke. Nego me buni kod ova dva diska sto se razlikuju samo po oznaci AA i ona mi nije bas najjasnija. Ako neko moze da pojasni...

AA-- = newest drives (high density, PMR)

Nazad
Vrh Dno