Šta je novo?

wd1600js radi sporo

bash

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
304
Od juče je počeo čudno da se ponaša moj jednogodišnji western digital sata hdd. Prenos fajlova je užasno spor (ne prelazi 3000-4000 kbyte-a). Pokušao sam sa svežom instalacijom windows-a, drajverima i sl.. mada čini mi se da će da crkne skoro :trust:

Da li mogu da ga bacim i uzmem neki drugi hdd ili ima nade da je nešto drugo u pitanju (smart normalno ne prijavljuje ništa)?

provrti HD Tach programcic...tu ce ti lepo izlistati citanje/pisanje bench i uporediti sa slicnim modelima...moze da pomogne u "dijagnozi"...

hd tach prikazuje dobre rezultate (brzina rada je tolika kolika treba da bude otprilike, Avg read: 44MB/s, burst speed 131MB/s )

sad sam tek zbunjen :smash:

Od juče je počeo čudno da se ponaša moj jednogodišnji western digital sata hdd. Prenos fajlova je užasno spor (ne prelazi 3000-4000 kbyte-a). Pokušao sam sa svežom instalacijom windows-a, drajverima i sl.. mada čini mi se da će da crkne skoro :trust:

Da li mogu da ga bacim i uzmem neki drugi hdd ili ima nade da je nešto drugo u pitanju (smart normalno ne prijavljuje ništa)?
A cime si merio tu brzinu?

Sta kaze s.m.a.r.t u speedfanu-u?

hd tach prikazuje dobre rezultate (brzina rada je tolika kolika treba da bude otprilike, Avg read: 44MB/s, burst speed 131MB/s )

sad sam tek zbunjen :smash:

Kada se javljaju te "sporije" brzine? Prilikom kopiranja sa DVD/CD ROMa ili sa particije na particiju?Ili i jedno i drugo?...HD Tach bi trebalo da "nanjusi" ako nesto zaista nije u redu.

Poslednja izmena:
Da li si pogledao da se nije prebaci u PIO mod (DEVICE MANAGER)

to je prvo sto sam bio proveravao, ni sad ni pre nije se prebacio u PIO mod.

Vrh Dno