Šta je novo?

WD1502FAEX problem

Gvožđurija

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
309
Elem, imam ovaj hard disk već tri meseca, a pre mesec dana počeli su problemi.

Prvo su mi nestali neki fajlovi od igre koju sam instalirao sa Steam-a. Uradim test na HD Tune i nađem loše sektore. Uradim testove i sa WD Data Lifeguard Diagnostic, i tu je hard padao na quick i na full test-u.

Refomratiram hard, pomoću istog programa upišem nule na ceo hard, uradim ponovo oba testa, ovaj put hard prođe oba bez greške.

Međutim, nije prošlo ni dve nedelje, kad prilikom boot-a windowsa ovaj krene da skenira jednu nesistemsku particiju i opet nađe neke greške. Zatim opet fajlovi počinju da nestaju (ali samo sa te jedne particije), testovi opet pokazuju bad sectore, priča počinje ispočetka.

Sad opet upisujem nule da vidim da li će opet da prođe test.

Vratio bih ga jer je pod garancijom, ali nisam siguran da li je moguće da su u pitanju neke softverske greške ili problem u vezi sa nekim drugim hardverom. Nekako mi je sumnjivo da nešto hardverski nije u redu sa hardom pošto sam je posle reformatiranja prolazio testove.

Evo, posle najnovijeg nulovanja opet prolazi sve testove. Ne znam kako da iskoristim garanciju ako ce svaki put ovako?

Sačekaj da se desi problem, i onda im odnesi i pokaži (snimi screenshot, ako treba i mobilnim/digitalnim fotoaparatom). Nemoj ništa da im pričaš o nulama...

Nazad
Vrh Dno