Šta je novo?

WD TV mini

Love Hunter

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
390
Ima li neko ovde onaj WD TV Mini?
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=681 Uzeo bih ga kao zamenu za crknuti DVD plejer pa bih ga optickim kablom povezao na 5.1 kucni bioskop. Da li cu tako dobiti full 5.1. surround zvuk kao da pustam obican DVD disk?
(napomena: ne treba mi full HD u ovom momentu zato mi ovaj malisa zavrsava posao)

P.S. ovde se prica o tom 'gen2' koji ako sam shvatio ima LAN port, a na zvanicnoM WD sajtu samo Live ima mrezu: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=681
:bottle:

Poslednja izmena:
Kako 20e, ovaj malisa kosta 3800 din a veci brat 12000. A za MKV trenutno imam samo jedan naslov... naravno sto ne znaci da ih nece biti ubuduce :)

Gde to ima za 3800, kad košta 7200?

moze li i meni na pm ako nije problem? za 3800din, mozda i dobije mkv podrsku nekada, pa i sluzi necemu :)

Nema potrebe za pm, pakom je u pitanju. Ako nije neka greška.

I ja sam to pomislio, ne bi im bio prvi put :-devil-:
Cekam da prodje praznik pa cemo videti uzivo jel to to.

ma jeste to to i u drugim firmama je skinuta cena,koja je BTW extra za to što pruža.I ja planiram da pazarim minija za crt tv:

Bio danas u dve Pakomove prodavnice u Beogradu i nema za te pare.Stari fazoni...

Sta nema? Ovaj TV ili mini? Pa okreni call centar pa vidi gde ima tj. u kojoj radnji... tako sam ja.

NE valja, dosta je oslabljen, skupi malo vise i uzmi Gen2 (ili Live ali uz novi b-rad fw Gen2 se priblizava funkcionalnosti Live-a uz 600din USB-Lan adapter koji zauzme 1 od 2 USB porta)

Sta nema? Ovaj TV ili mini? Pa okreni call centar pa vidi gde ima tj. u kojoj radnji... tako sam ja.

Bio u u Balkanskoj i u Kralja Milana.Zvali su u magacin i nema,kazu bice u toku sledece nedelje.Sad dal po istoj ceni?Cisto sumnjam.Gde ima za manje od 4000 din?

Pa sacekaj... isplati se, a cena se nece menjati (nadam se).

Cena je maalo ispod 4000 kod pakoma to gde si zvao... xD ljudi zovu a ni ne upamte cenu! tacnije 3.385 din... na to sam mislio kada kazem ispod 4000.

Poslednja izmena:
Nisam zvao,bio sam u obe prodavnice.Da,to je cena.

U user manualu WDTV minija piše da podržava .mkv fajlove. Verovatno je greška ili možda planiraju da dodaju tu mogućnost vremenom kroz fw update. Uzeću uskoro Minija kao dodatak starom DVD playeru koji ima 5.1 sistem, ali nema podršku za DivX. Koliko sam video, preko optičkog izlaza može da se nakači na HT sistem ili AV risiver i da dobijem 5.1 zvuk.

Prilozi

• wdtv mini.JPG
    wdtv mini.JPG
    53.4 KB · Pregleda: 44
Mozda je glupo ali moram da pitam.
U specifikacijama pise da podrzavaju xvid i gomilu drugih stvari ali ne pise nista za divx.
Da li citaju divx?

U user manualu WDTV minija piše da podržava .mkv fajlove. Verovatno je greška ili možda planiraju da dodaju tu mogućnost vremenom kroz fw update. Uzeću uskoro Minija kao dodatak starom DVD playeru koji ima 5.1 sistem, ali nema podršku za DivX. Koliko sam video, preko optičkog izlaza može da se nakači na HT sistem ili AV risiver i da dobijem 5.1 zvuk.

pa podržava mkv ali samo do 720x576, BD ripovi su 700x300 uglavnom i slika preko hdmi-ja može zamalo da prođe kao neki lošiji 720p rip npr.
Baš imam starship troopers keca kao BDrip varijantu, slika je daleko bolja od dvdrip-a iako je rezolucija samo malo veća. mada bdrip zauzima 2GB a dvdrip 700mb.

takođe ne kontam kako u nekim radnjama košta malo više od 3000din a u nekim 7000din.

evo kompletna slika iz manuala, za real media fajlove podržava 1024x576 rezoluciju. dok dts kod .mkv ne podržava, mada ionako ti SD .mkv filmovi idu uvek kao AC3 a ne DTS

Poslednja izmena:
Kosta 3300 a nema na stanju.:trust:

tacno tako, ja sam isto Minija povezao na 5.1 HT sistem preko optickog kabla i fercera sve super :) :banana:

Ja danas nasao u Comtelu u Nisu ,u Pakomu mi nudili da naruce jer nisu imali na stanju.
Cena....sitnica 3407,00 din. Mnogo jeftinije nego u winwin gde je skoro duplo skuplje.Prosto nisam mogao da odolim da ga ne uzmem za tu cenu.
Trenutno sam u fazi isprobavanja pa ako nekog interesuje mogu da napisem i utiske.
Pozdrav

Pisi, za 7k je sh*t ali za 3k je interesantan :) Posle ce moderator da otvori novu temu i prebaci ako treba
Mada ja bih pre uzeo polovan Gen1 za 50-60e koliko se krecu, ne kvare se, dolaze sa 2g garancije (=> u Srbiji nema ni jedan koji nije pokriven garancijom)

Mada ja bih pre uzeo polovan Gen1 za 50-60e koliko se krecu, ne kvare se, dolaze sa 2g garancije (=> u Srbiji nema ni jedan koji nije pokriven garancijom)

Osim ako ga neko nije pazario u francuskoj pa doneo ovamo(garancija), jer je tamo u startu koštao 70€. mada to što kažeš za polovne 50-60e, i ja bih pre to uzeo nego mini.

Poslednja izmena:
Evo ,sa malo zakasnjenja, utisaka o WD TV mini.

1. Cita xvid i divx (iako za divx pise da ne podrzava) sa sve titlovima ali prepoznaje srt i ssa dok *sub ne vidi (uz uslov da naziv titla mora biti isti kao naziv avi fajla).

1.1. Velicina titlova je sasvim korektna kada se setuje na BIG dok su druge dve opcije sa prilicno malim fontovima. Bele su boje i bez pozadine ali se sasvim lepo vide.

2. Cita Nero Digital fajlove ali ne moze da prikaze titlove bilo da su u samom video fajlu bilo da su posebno kao kod divx-a

3.Fotografije lepo,tecno i korektno prikazuje i omogucava slide show dok u pozadini ide muzika koja je prethodno odabrana

4. Prikazuje Č i Ć korektno,dok umesto Ž i Š ispisuje donju crtu _ .

5. Na USB ulaz je moguce povezati citac kartica i preko njega koristiti memorijske kartice (probano sa SD i M2 i sve fino radi).

6. Ceo plejer je veoma mali i elegantan i predstavlja jako fino resenje za putovanja.

7. U radu je veoma odzivan i nema kocenja ili kasnjenja u radu sa daljinskim vec se sve komande skoro trenutno izvrsavaju

8. Jako fina mogucnost pretrage fajlova (veoma bitno ukoliko se koristi neki medij veceg kapaciteta ,npr. hard disk).

I pored svih lepih i finih stvari na kraju sam ga vratio.
Meni treba uredjaj koji moze sledece:
- sva nasa slova da prikazuje korektno
- da fontovi budu dobre velicine i citljivi na svim pozadinama (jos bolje ako ima podesavanja kao kod xwave dvd plejera).
- da pusta nero digital filmove sa sve titlovima
- da omogucava citanje sto vise video formata ali sa akcentom da xvid,divx,dvd,nero digital budu savrseno podrzani.
Ostalo moze da bude kao i na miniju ,meni vise ne treba.

Ako znate neki takav uredjaj (bilo da je rec o samostalnom dvd plejeru ili nekom medija plejeru ) a da to nije PC predlozite.
Razmotricemo.

p.s. Ako jos nesto nekog interesuje u vezi WD TV mini a ja to nisam ovde pomenuo neka se oseca slobodnim da ovde pita.Sve sto budem znao odgovoricu.

da li se snalazi sa USB HDD rekovima i da li cita NTFS diskove?

Cita NTFS. Ja imam externi HDD od 500 GB koji je formatiran kao NTFS...

Za HDD rack verovatno bi radilo - kao sto rece radisasvr da radi i sa citacem kartica...

@radisasvr: Stavi najnoviji firmware, cita nasa slova ... provericu ali sam gotovo siguran da je tako (vecinom sam gledao full DVD-ove na njemu gde titlovi i fontovi rade identicno kao na nekom DVD plejeru).

@IzNoGooD
To nisam probao jer nemam ali verujem da moze bez problema jer je usb 2.0 a mislim da mu u specifikaciji pise da moze i NTFS da cita. Inace ima fin file browser koji izgleda iso kao sto se vidi iz windowsa. Sa citacem kartica i usb stikom radi odlicno.

Evo,dok sam pisao odgovor "utrcao" Love Hunter.

@Love Hunter
Stavio sam najnoviji fw koji sam nasao (valjda bese oznaka nesto tipa 1.00.60 a prethodni je bio 1.00.37), ali i dalje ne cita Š i Ž.

Poslednja izmena:
Ima li ga sad u pa(t)komu?

Nazad
Vrh Dno