Šta je novo?

WD Red 2TB – Load Cycle Count suviše velik uprkos najnovijoj firmware verziji

Censored

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2014
Poena
225
Load Cycle Count je skoro 4 puta veći od broja radnih sati, što znam da nije normalno, pa sam potražio rešenje.

Našao sam http://support.wd.com/product/download.asp?groupid=619&sid=201&lang=en i pokrenuo proceduru sa wd5741.exe, ali sam dobio poruku Drive update not needed :mad:

Koliko znam, starije WD Red verzije nisu imale ovaj problem, ali ne znam kako da stavim neki stariji firmware. Može li pomoć?

skini wdidle 3 (googlaj) i iskljuci auto parkiranje glava na svakih 8 sekundi (najgluplja stvar u univerzumu koju wd fabricki vec godinama stavlja na diskove). vodi racuna da samo taj disk treba da ti bude aktivan u masini (povadi kablove sa ostalih)

skini wdidle 3 (googlaj) i iskljuci auto parkiranje glava na svakih 8 sekundi (najgluplja stvar u univerzumu koju wd fabricki vec godinama stavlja na diskove). vodi racuna da samo taj disk treba da ti bude aktivan u masini (povadi kablove sa ostalih)

Video sam wdidle3 još ranije, kad je bila aktuelna priča o Green diskovima, pa iako mnogi pišu da se wdidle3 može iskoristiti i za Red, meni je malo rizično da radim bilo šta kad moj model nije naveden u listi podržanih.

slobodno iskljuci parkiranje (wdidle prepoznaje sve wd diskove radio sam ja to na mnogim modelima) jer ce ti ovako otici disk za par meseci

Kod mene vec 3 godine radi Green sa parkiranjem glava na 8 sekundi i nista mu ne fali. Uopste ne mora da znaci da ce crci za par meseci.

Uspelo, ali sam morao da skinem gotov bootabilni iso koji je neko već napravio, jer sam postao senilni n00b kad je u pitanju pravljenje bootabilnih diskova. Srećom pa sam imao neki CD-RW :banana:

Nazad
Vrh Dno