Šta je novo?

WD radi na 62 stepena!???

konjina

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2004
Poena
304
U pitanju je Western Digital sata disk od 200gb (oznaka WDC WD2000JS).U standby-u radi na nekih 55 stepeni a kada se malo optereti nekim kopiranjem temperatura se dize na citavih 62 stepena!!!Mislio sam prvo da su se malo zeznuli kod ugradnje sonde ali sam kod ortaka video da isti hard radi isto tako na nenormalnih 64 stepena!Inace hard radi sasvim normalno, nista ne brlja a i nije mnogo bucan.Najcudnije je sto na dodir uopste nije vruc!Otprilike kao maxtor 80gb koji sam ubacio u masinu a temperatura mu je bila 30 stepeni.Da li je samo u pitanju luda sonda u toj seriji ili nesto drugo?:wall:

isto i kod mene oko 58 dok radi samo sto bih ja rekao 40 na dodir...

Sta ce biti u Julu kada je sada tolika temperatura ! 70 stepeni !

dobro evo ovako 40C +5 - 10 jel sad bolje :)

Daj izbazdari malo te prste, velika je greska +-5C :D :D

Ma verovatno je takva serija sa glupom sondom...Hvala svima na komentarima.Pozdrav

daj 5 eura i stavi ventilator na njega

Ma sigurno je sa sondom problem... evo kod mene je malopre na wd2000jb-u bila 25 i odjedanput skoci na 39... kopiram neke velike fajlove na njega ali predhodnih sat vremena je bila 25 i odjedanput u sekundi ode na 39... najverovatnije brljavi sonda... a evo sad se zakucala na 50 i tako stoji... u full loadu

Poslednja izmena:
Kod mene sada stoji na 34C i ne mrda odatle wd2500js, ali stvarno vise ne obracam toliko paznju, imam garanciju.

zasrafi hard samo sa jedne strane za kuciste. meni je to ohladilo isto wd sa iznad temp. ruke na ispod temp. ruke. ne znam kako i zasto, ali bilo je tako. logika da kuciste utice na krutost hdd-a mi nikad nije bila jasna iako sam masinac, ali je tako.
od tada (bilo pre 5 godina) do sada vise nisam srafio hard sa obe strane.
ako je stvarno vruc, stavi ventilator ispod. mada je to signal da treba da ga menjas.
moje iskustvo je da je ubrzo dobijao bad sektore i na kraju riknuo. tek posle mi je brat priznao da je "malo" cukao kuciste da utisa ventilator od cpu-a. ventilator je bivao necujan, ali i hard. :D

sikili je napisao(la):
Ma sta te briga, imas 3 godine garanciju, do tada ces jos 3 puta da ga zamenis za veci ;)
za brze eventualno, ali gde ces vece od 200Gb?!

Poslednja izmena od urednika:
Meni isto WD od 250gb SATA prijavljuje 40 C a hladjen je sa ventilatorom

Maxtor od 120gb PATA je prijavljivao 10+ stepeni manju temperaturu u istom kucistu i sa istim napajanjem

mozda sonda mozda program nesto pogresno cita

Koja je napisao(la):
mozda sonda mozda program nesto pogresno cita
Zavisi gde se sonda nalazi i kako je kalibrisana, a programi temperaturu detektuju preko SMART-a, pa su male sanse da pogrese (mada se desava)...

Nazad
Vrh Dno