Šta je novo?

WD Purple gaming ?

Webb

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
415
Pozdrav,

imam jednu dilemu pa mi je potrebno misljenje.
Imam Intel SSD 128 gb koji odlicno radi i na njemu mi je OS i sntanrdne svakodnevne aplikacije. Kako su dananje igrice postale ogromne 50 + gb moram sebi da uzmem neki vec HDD.
Imam dobro ponudu za WD purple 2TB ( https://www.wdc.com/products/internal-storage/wd-purple-surveillance-hard-drive.html#WD20PURX )
Pa me zanima da li ce igrice normlano sljkati na ovom hdd-u posto je na 5400 obrtaja i 64mb kesa (sata III). ?

Pozdrav,

imam jednu dilemu pa mi je potrebno misljenje.
Imam Intel SSD 128 gb koji odlicno radi i na njemu mi je OS i sntanrdne svakodnevne aplikacije. Kako su dananje igrice postale ogromne 50 + gb moram sebi da uzmem neki vec HDD.
Imam dobro ponudu za WD purple 2TB ( https://www.wdc.com/products/internal-storage/wd-purple-surveillance-hard-drive.html#WD20PURX )
Pa me zanima da li ce igrice normlano sljkati na ovom hdd-u posto je na 5400 obrtaja i 64mb kesa (sata III). ?

Za koliko novaca? Biće ti osjetno duže učitavanje nivoa u igrama.

Sve će raditi normalno, samo će biti duže učitavanje mapa. Racunaj igre sa manjim mapama tipa csgo 50% igre sa većim nalik na battlefield do 300% sporije. Ali igre će sve raditi normalno.

Nemoj ni slučajno to je sporo do zla boga sa tendecijom još većeg usporavanje kao vreme bude odmicalo.

da odgovorim ako nrko bude i ao skicnu dilemu. kako sam hard preko neke kombinacije dobio nov sa 50% nizom cenom nego u najjeftinijoj varijanti po prodavnicama nisam mogo da ga ne uzmem la makar i za standardao trpanje podataka na njega.
instalirao sam par standardnih igara dota2 cs go i osetno sporije od ssda loaduje sto je i za ocekivati ali nakon toga sve radi cool. Kao primarni hdd ne preporucujem nikako ali u ovoj nekoj vatijanti kao u mom slucaju je skroz ok.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jedno pitanje , za cuvanje slika , video i sl.na racunaru ,da li je ovaj disk najsigurnije resenje - Western Digital Raid Edition 500GB WD5003ABYZ.Znam da niko ne moze da predvidi 100 % mogucnost otkaza......itd.Imam racunar star 13 godina i zelim da zamenim hard disk.Inace u racunaru se nalazi WD 160 GB.Moze i vasa preporuka za nesto kvalitetnu i pouzdano do 500 GB.

"Najsigurnije" ne postoji jer i najnoviji i "najbolji" hdd mogu da crknu veoma brzo ili cak da dodju mrtvi iz prodavnice (sto je i "najbolje" ako se desi).
Trebalo bi da je wd black ok resenje.
Pravi izbor za hdd na koji ce ici OS.

Nemoj bacati niti formatirati stari hdd dok se ne uveris da je novi hdd koji god kupis ispravan.
Nemoj hdd manji od 500GB.

interesantno, ja sam jedan black video da se pokvario a imam 4 greena (wdidle) koji rade odlicno zasad (vec duze vreme).
u svakom slucaju treba neki bekap, preporucujem BD.

WD Purple su serverski hardovi,nisu za igre.
Ako hoces WD onda Red ili Black.

Pogotovo hdd-ovi za video nadzor nisu adekvatni za gaming. Kod njih je fw podešen tako da je rad diska kompletno podređen upisu na uštrb čitanja.

Ja sam planirao da uzmem dodatni budžet ~500gb ssd za igre, ali zbog ovog skoka cena ipak sam otišao na klasični hdd.

Uzeo sam u tu svrhu ovaj noviji 3tb Seagate (ST3000DM008) isključivo zbog dobrih brzina, a za sada stoje bolje nego prethodne serije što se tiče crkavanja. Videćemo kako će služiti.

Можда има и боља тема али кад сам већ ту ... планирам нови хард, прво сам мислио да узмем WD Red 2T а сада си ме поколебао овим Guardian моделом који за кило више нуди Т више. Да будем у теми, размишљао сам и о Purple моделу али је он ипак за видео употребу и за чешћи упис па сам решио да се мало отворим за Црвеног а сада ми је и овај у игри.

Zavisi za čega ti treba, ako su ti stavke brzina i budžet, tu svakako idu ovaj Seagate ST3000DM008, kao i Toshiba p300 3TB. To su dva najbrža 3TB diska na našem tržištu. Ako ti je bitna pouzdanost, onda naravno wd, doduše kao što sam već napisao, ovaj seagate za sada nema toliko pritužbi koliko su imale prethodne serije, ali ako će na njemu biti neki bitni podatci svakako je bolji wd.

Poslednja izmena:
Можда има и боља тема али кад сам већ ту ... планирам нови хард, прво сам мислио да узмем WD Red 2T а сада си ме поколебао овим Guardian моделом који за кило више нуди Т више. Да будем у теми, размишљао сам и о Purple моделу али је он ипак за видео употребу и за чешћи упис па сам решио да се мало отворим за Црвеног а сада ми је и овај у игри.

Za RED se priča da je namenjen za RAID jer je na njemu uključen TLER koji teoretski može da napravi gluposti ako ti je to jedini disk. Ne znam koliko je to izraženo u praksi. On je bio i moj prvi izbor, ali sam onda stopirao kupovinu.

Zavisi za čega ti treba, ako su ti stavke brzina i budžet, tu svakako idu ovaj Seagate ST3000DM008, kao i Toshiba p300 3TB. To su dva najbrža 3TB diska na našem tržištu. Ako ti je bitna pouzdanost, onda naravno wd, doduše kao što sam već napisao, ovaj seagate za sada nema toliko pritužbi koliko su imale prethodne serije, ali ako će na njemu biti neki bitni podatci svakako je bolji wd.
Trenutno se dvoumim između WD Blue i baš te Barracude. Zašto misliš da je lošija od WD?

Poslednja izmena:
Vrh Dno