Šta je novo?

WD - Pukla particija

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Ne znam kako je to moglo da se desi, ali C particija je izgleda pukla. Komp je bio iskljucen, a potom se vadali osiguraci zbog nekih zamena stekera. Nakon toga, upalio sam komp tek posle nekih 10tak sati, i sistem nece da se dize, niti safe mode niti comand promt....
U pitanjuu je WD 6400aaks. Odneo sam disk na drugi komp, i D particija je ok i moze da joj se pristupi, ali ne moze da se pristupi C particiji. Pise na njoj 0 bytes. Probao sam check disk da uradim, ali nista, i win mi nudi samo format te particije. Valjda je pukla fat tabela ili sta vec.
Imam tu jedno par Gb vaznih podataka koje nisam backup-ovao, i koje moram da povratim, pa bih zamolio nekog za savet sta da radim dalje. Koji programcic da iskoristim da ozivim C particiju, ili barem da izvucem tih par GB pa cu onda uraditi format.

Uspeo sam da povratim sve podatke sa C particije uz pomoc easyrecovery :)
E sada me interesuje, dal je obavezan format c particije i ponovna instalacija windowsa, ili bi to nekako mogao da zaobidjem ( uz pomoc nekog programa da vratim na staro stanje) ?

Probaj fixmbr i fixboot iz Windows recovery konzole. Ako ne pomogne imaš na Hiren boot cd-u alata koji mogu da vrate particiju (Acronis i još poneki.)

Resio sam problem uz pomoc recovery console, chkdsk / r je bio dovoljan, ali pre toga /p nije pomogao.
Ali zato sam primetio da imam sada 2 bad sectora a ova WD nema ni 10 meseci . Ipak cu i morati da uradim low level format i da se nadam da je softerski b.s.

Skoro sigurno su logičke greške.
I šta je bilo, jesi li odradio? Ako slučajno nisi još uvek, aj molim te reci šta kaže smart, je l' ima realociranih sektora? Trebalo bi valjda ta dva da budu, zanima me jer sam skoro imao skoro identičnu situaciju, nestanak napajanja i 2 bad block-a, što je hdd regenerator sredio, ali nisam pre toga proverio smart. Sada je sve super, a zanima me da li je bilo dva realocirana pa ih je regenerator vratio. I ako neko zna, šta tačno on radi?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno