Šta je novo?

WD problem....

zokii

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
319
WD od 40gb u pitanju (zaboravih sad oznaku, nebitno)
elem, ovako.... upalim komp, cuje se onaj startni "bip" i pre nego sto krene da broji memoriju hdd ispusti zvuk kao da mu igla preskoci (sad, ko je shvatio - shvatio je).... nakon sto izbroji memoriju, krene ono klasicno detektovanje drajvova.... to traje nekoliko sekundi, u mom slucaju bar minut, minut ipo, i kad detektuje hdd komp stane, nece dalje od tog ekrana, nece da udje u BIOS, nece nista....

jel u pitanju neki laksi kvar koji moze da se resi popravkom ili da se upucam u glavu odma'??

podaci sa toga mogu da se verovatno izvuku
a za sam disk mozda i nije vazno....

Probaj vise kombinacija, vezi ga na drugu ide granu, igraj se sa master/slave itd.
Ako ne upali nista od toga probaj na drugom kompu...

Probaj vise kombinacija, vezi ga na drugu ide granu, igraj se sa master/slave itd.
Ako ne upali nista od toga probaj na drugom kompu...

Probaj ovo sto rece zoki. Kako god HD ti verovatno pokazuje znake starenja. Ako ista danas HD-ovi uospte nisu skupi pa mozda najbolje i da menjas.

koji je model, BB ili EB?

Poslednja izmena:
nisu mi bitni podaci, bitan mi je sam hdd jer sam drugi hdd formatirao kao pshysical drive, a physical drive moze samo da se vidi na onoj konfiguraciji gde je "podignut"...
dakle, moj wd jednostavno MORA da proradi inace se upucam u glavu jer mi sa njim nestaje 80gb godinama sakupljane muzike!!!

e da, ne'am pojma koji model, mislim nisam gledao, stavicu kad budem video :)

Poslednja izmena:
znaci nisu ti bitni podaci ali ces ti svakako da se ubijes zbog njih, onda ti model nije ni bitan...
Ne pucaj dok ne vidis beonjace!

to je drugi hard....

Bolje prvo probaj da ubacis HDD u drugi komp. Ako i tamo se tako ponasa onda je gotov HDD.
Meni je nesto na maticnoj ploci riknulo i isto mi se ponasao HDD i cak ni DVD rezac nije radio, kada sam probao u drugi komp sve je radilo.

malo sam lupio prethodni put, ovaj drugi hdd gde mi je zika nije formatiran kao physical nego kao dynamic...

valjda je sad malo jasnija situacija.... :)

Nema veze kako je formatiran, u fat, ntfs, linux fajl sistem, dinamički ili extended ili unformatted.... postoje programi koji na kraju krajeva, vade podatke sa takvih krševa. Problem je, da li je površina ploča fizički oštećena prilikom tih tvojih igla zvukova, jer, onda ga ni Hudini ne vadi sa tih delova... svaki napredniji disk manager i data recovery alat iščupaće podatke sa tog diska - ukoliko nije totalno otkazala mehanika ili elektronika.

--- uz jednu sitnicu, koju onako, usput, zaboravih: trajaće to.

... svaki napredniji disk manager i data recovery alat iščupaće podatke sa tog diska - ukoliko nije totalno otkazala mehanika ili elektronika.
Meni je do sada odlicno radio posao progam GetDataBack. Preporucujem ;-)

P.S. Nije toliko ni spor.

Nazad
Vrh Dno