Šta je novo?

WD Passport & USB 2.0 problem

voivod

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
304
Kupio sam pre nekoliko dana WD Passport 120GB i imam sledeci problem: kada ga prikljucim na PC, pojavi se obavestenje "high-speed device connected to non-high-speed port" (ili tako nesto), a sam disk nakon toga radi uzasno sporo, npr. prilikom kopiranja fajlova na disk maksimalna brzina je oko 850 KB/s. Osim na konfiguraciji iz potpisa probao sam ovaj disk na jos barem 4 racunara i dobio iste rezultate (svi pomenuti racunari definitivno podrzavaju USB 2.0, i ne prave slicne probleme sa drugim USB 2.0 uredjajima).
Ima li neko ideju zbog cega se ovo desava?

Jesi li probao da ubodeš disk u USB slot direktno na matičnoj ploči (pozadi)? Ovaj problem zna da se javi kod nekih kućišta kada se ubode u prednje USB slotove (kako za HDD, tako i za brže USB memorije) - pošto se oni nekako interpretiraju kao USB 1.1 - baš sam kod brata od strica vidjeo sličan problem: od dva USB slota na prednjoj strani, jedan radi kao 2.0, a drugi kao 1.1.

Ako si ih ubo u front panel na kucistu moze biti ovo sto je BlackNeo rekao ...
Posto tvoja ploca sigurno podrzava usb 2.0 standard problem moze biti do tog front panela.
Jedno pitanje .. Da li si u biosu stavio opciju (mislim da je pod Integrated Peripherals)
Usb port 1.1+2.0 ili ti stoji na 1.1 koji je po defaultu ?

Ako si ih ubo u front panel na kucistu moze biti ovo sto je BlackNeo rekao ...
Posto tvoja ploca sigurno podrzava usb 2.0 standard problem moze biti do tog front panela.
Jedno pitanje .. Da li si u biosu stavio opciju (mislim da je pod Integrated Peripherals)
Usb port 1.1+2.0 ili ti stoji na 1.1 koji je po defaultu ?

Nije to u pitanju, lepo je covek rekao da je probao i na drugim konfiguracijama koje ne prave probleme s drugim usb 2.0 uredjajima. S istim takvim hdd-om imao sam isti taj problem, odnet na reklamaciju i zamenjen je drugim.
Osim na konfiguraciji iz potpisa probao sam ovaj disk na jos barem 4 racunara i dobio iste rezultate (svi pomenuti racunari definitivno podrzavaju USB 2.0, i ne prave slicne probleme sa drugim USB 2.0 uredjajima).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno