Šta je novo?

WD Passport pravljenje particija

netlord

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2006
Poena
330
Posedujem WD Passport HDD velicine 250GB.Hard disk bih da podelim na tri jednake particije tako da mogu da ih koriste 3 razlicita korisnika(svaki svoju na svom racunaru),znaci svaki korisnik mora imati pravo upisa i citanja samo na svojoj particiji.Bilo bi dobro kada bi se koristila zastita preko passworda.Disk ce se koristiti samo pod Windows OS.Kako izvrsiti particionisanje?

Poslednja izmena:
Jel moguce da niko ne zna?

Sta mislite na ovakvu ideju.Formatirati ceo disk, a zatim na njemu napraviti foldere koji ce biti zasticeni sifrom.Ovo mi deluje kao OK resenje jedino ako je moguce napraviti unapred folder odgovarajuce velicine.

Poslednja izmena:
Probaj da ukjlucis quota managment i stavi limit koji zelis.

Bas ti se zuri...Ja licno neznam bas tacno ali ako se ne varam namanji problem je uzeti ownership nad folderom pod bilo kojim windowsom koji ima administrator prava.Sto znaci da to tvoje pada u vodu...tri usera na istom disku,razlicite foldere,pa jos da nemaju pristup...vazi...jedino ako ne postoji neki software... ispravite me ako gresim...

Moze da se mountuje hard ili particija na folder..pa ako se svaka particija mountuje na user profil tj. npr. na my documents ili sl. pod uslovom da postoje tri user profila na tom racunaru onda ce svaki user dobiti my documents folder ili neki drugi povecan za velicinu dodeljene particije a zasticen od ostalih usera...shto sve pada u vodu ako se neko razume u kompjutere malo vise od prosecne americke domacice..
Ili neki software za lock odredjenih foldera..kao sto rece nogga
Poz

Ako sam dobro razumeo, ovo je po meni ono sto trazis : Access Administrator

Ljudi citajte,imamo 3 korisnika,svaki od njih ima svoj PC na kome ima administratorska prava.Znam ja da je za ovako nesto potreban softver koji ce zastiti pristup podacima preko sifre.Ono sto mene interesuje koji softver koristiti i da li takav softver mora obavezno biti instaliran na sva 3 racunara.

Nesto sto sam ja nasao je program Truecrypt,mada mi ne uspeva da napravim ovako nesto_Ovaj program ne mora biti instaliran na sva 3 racunara,ima traveler opciju preko koje se iskopira na flash odnosno hdd,jedini uslov je da ta cetvta particija ne bude kriptovana kako bi bilo moguce startovati truecrypt.Ono sto mi se ne dopada kod ovog programa je da kada pristupate ovim particijama windows vas obavestava da partcije nisu formatirane i predlaze formatiranje.

Aj ti prvo napisi kako treba da mi imamo shta da prochitamo...
Ako sam te NA KRAJU shvatio ti hoces da podelis particije na hardu i da zastitis podatke(particije) tako da jednoj particiji moze da pristupi samo zika iz beograda ali ne i pera iz novog sada i obrnuto?shvati figurativno..

Aj ti prvo napisi kako treba da mi imamo shta da prochitamo...
Ako sam te NA KRAJU shvatio ti hoces da podelis particije na hardu i da zastitis podatke(particije) tako da jednoj particiji moze da pristupi samo zika iz beograda ali ne i pera iz novog sada i obrnuto?shvati figurativno..

Ja mislim da sam bio dovoljno jasan iz ove dve poruke.Ne znam zasto te mrzi pazljivo da procitas svaku rec.Uopste nisam bio dvosmislen.Inace dobro si shvatio.A resenje je...?

Nazad
Vrh Dno