Šta je novo?

WD Net Center i Wireless - podešavanje

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,185
Dakle, kupih WD NetCenter i imam malih problema u podešavanju.
Naime, trenutno imam mini wireless mrežu u kući, i to Mac iBook G4 + Laptop Toshiba Satellite koji su bežično nakačeni na ADSL net moje desktop mašine, pri čemu je glavna makina koja to opslužuje Linksys WAG200G Wireless Gateway.
Do sada sve radi kako treba, i Mac i Laptop se fino kače na net, sve funkcioniše kako treba.
Dodavanjem hard diska hteo bih da ga u mreži vide i Mac i Laptop, ali mi ne polazi za rukom da namestim podešavanja.
Može li neki link, tutorijal ili savet kako da nateram sve ovo da radi.
Poz

Instalirao si WD-ov EasyLink software ali se zaglaviš kod dodele IP adrese (detekcije)? Zezali smo se sa jednim u redakciji, nikako nismo uspeli da ga namestimo ili se ne vidi ili dobije neki levi IP kod detekcije, a maltene bi trebao biti plug&play. Pogledaj KB na WD sajtu, možda uspeš da rešiš problem.

Instalirao si WD-ov EasyLink software ali se zaglaviš kod dodele IP adrese (detekcije)? Zezali smo se sa jednim u redakciji, nikako nismo uspeli da ga namestimo ili se ne vidi ili dobije neki levi IP kod detekcije, a maltene bi trebao biti plug&play. Pogledaj KB na WD sajtu, možda uspeš da rešiš problem.

Tako je.
Nema šanse da se potrefi IP od strane Mac-a, jednostavno desktop mašina pod Win-om ga uredno prepozna, instalira ga kao mrežni hard, ali preko Gateway-a nema šanse da ga Mac, ali i laptop vidi. Mislim da ću ga na kraju prikačiti kao običan USB ext. HDD.

Ne može raditi kao običan storage, USB konektor pozadi služi samo za proširenje kapaciteta (total max = 500 GB!) sa drugim NetCentrom ili običnim rackom [KB #1, #2], ipak uređaj ima i neki OS u sebi čim se boot-uje i ima limit za FAT32. Jedino da ga zameniš za neki MyBook i sl.

Ček, ček, ako sam dobro razumeo on radi samo preko mreže, dok se na usb mogu vezivati ext. hardovi u lance, koji se onda vide zbirno u LAN-u (npr. mojih 500 NetCenter-a+ npr. usb 250 GB=750 GB u LAN-u, jel tako?)
I jedno pitanje.
Zašto mi je transfer 100 MBit-ni, jel to zbog propusnosti ext. hard diska, pošto mi je na comp-u GBit-na mrežna.

1) da, tako barem piše na WD sajtu, a limit nije 750 nego 500 GB (ukupno NC+HDD rack)
2) da, limit nije ugrađeni HDD, nego njegov LAN interfejs (10/100)

Poslednja izmena:
E sad, pošto ja imam NetCenter od 500GB sa 2 USB2.0 porta da li to znači da se oni mogu koristiti za npr. printer (šerovanje u mreži), ali ne i za kačenje dodatnih HDD?

Za taj 500GB model nisam siguran da li važi ono ograničenje za dodatne rekove kao za manje modele (160-250-320), možda su kod njega povećali limit. Enivej, možeš da šeruješ printer preko USB-a, samo u zavisnosti od modela štampača zavisi i puna kompatibilnost, npr. može se desiti da ti ne radi detekcija preostalog mastila što može biti nezgodno ponekad, ali ipak mora da se konkretno proba.

Nazad
Vrh Dno