Šta je novo?

WD MyBookWorld I Edition 500GB

Osa

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2006
Poena
319
Posto planiram da uzmem ovo malo cudo, tacnije vec je naruce, interesuje me da li neko ima vec iskustva sa istim? Kako ga namestiti da se "izvuce" najvise iz istog, saveti, preporuke.....

Kako da recima iskazem sopstveno razocarenje? Pa zar nema nikoga da polemise o ovoj tako divnoj i mocnoj stvarcici?
Ne bitno, uzeo sam ga i poigrao sam se malo sa njim. Sve sto cu vam reci je da je stvarcica odlicna i da sam fasciniram sta sve moze (npr. moze da skida sa rapidshare.com) ali, posto vidim kolika je zainteresovanost, moderator moze slobodno da ugasi temu. Toliko.
P.S. No hard feelings...

Zasto da gasi ja se razmislam da uzmem ovakav samo od 320 gb i cekao sam da kazes nesto pozitivno pa da odlucim.

Poslednja izmena:
Zanima me kakvi su vam transferi sa mybookworld diskovima. Sa jednim sto sam ga koristio je bilo 4-6 mb/s preko mreze. Probano na nekoliko mreza.

Ja imam My Book premium od 500gb i vole bi da mi neko kaze da li mogu da se spoje dva kopmjutera istovremeno na njega? Posto ima 2xfirewire i 1x usb?

Danas sam kupio WD my Book 500Gb USB/GLan i problem je sledeći:

Kad ga nakačim na TP-Link router, ne vidim HD.

WAN: 192.168.1.3
Router/Lan: 192.168.2.1

Koliko sam našao na netu, IP WD-a je: 192.168.1.128

Možda je to razlog što ne mogu da mu pristupim, ali pitanje je: kako i da li mogu da mu promenim IP jer Wan adresu ne smem da menjam zbog pristupa netu a u tom slučaju ni Lan jer ne mogu da budu u istom opsegu(192.168.1.xxx).

Rešenje ?????

pokusaj da ga prikacis direktno na komp, kopmu daj IP adresu npr 192.168.1.1 i gateway stavis adresu od diska... Onda disku promeni adresu i vrati sve kako je bilo.
Ja sam tako uspeo da povratim print server koji se zaglavio na 192.168.0.10 a moj IP opseg bio 192.168.1.x, nesto me mrzelo da prepravljam celu mrezu pa sam ovim uspeo da ga ozivim.

Inace planiram da pazarim varijantu od 1GB, pa bi i meni prijao neki info o njima

Poslednja izmena:
Sad pokušavam tu varijantu iako mi je čudno što ima USB a ne reaguje kad ga tako spojim na komp.

Sad pokušavam tu varijantu iako mi je čudno što ima USB a ne reaguje kad ga tako spojim na komp.
U pitanju je NAS (network attached storage), a USB port mu služi samo kao extended varijanta - da nakačiš neki USB device (HDD, flash, printer - ukoliko može da radi kao print server,...) koji će se videti u mreži.
Što se tiče problema sa dotičnim NAS-om, najpre jedno pitanje: mrežni kabl je direkt ili cross? Ako je u pitanju ruter ide direkt, a ako je obična mrežna ide cross. Međutim, iskustvo sa njegovim starijim bratom NetCenter 500 GB kaže da neće ni tako da radi sa svim ruterima i mrežnim karticama. Kod mene, na Linksys-u WAG200G je radio savršeno, sporo, ali savršeno.
IP adresa je ta koju si napisao, a pristupa se preko web browser-a tako što se ukuca IP, a onda i user i pass (admin - admin, po default-u).
Probaj device (ako možeš) na nekoj drugoj mreži, čisto da elimnišeš problem device-a.
Ne znam šta bih ti rekao, ali imao sam velikih problema da nađem kupca za prethodni NetCenter, jednostavno dva zainteresovana kupca nisu nikako mogli da ga poteraju na svojim mrežama.
Sretno.

Konačno uspeo nakon loodačkog googlanja:

Spojio WD na router
Run - cmd: ping mybookworld i gle čuda, vidi ga !!!
IE: http://mybookworld
Ussername: admin
Pass: 123456

Nakon toga podesite statički IP u opsegu svog rutera, ime shared foldera i sl. :banana:

Edit: još samo da vidim kako će da radi na ruteru u kancelariji pa javljam utiske ;)

Poslednja izmena:
Problem ostaje i dalje na TP-Link ruteru, ne vidi ga nikako jer nisam probao da mu stavim fiksnu IP adresu no ostavio fabrički. Opet danas do stana da to promenim, pa sutra probam u formi.:S:

Promenio IP na static, ubacio adrese koje su mi u ruteru u kancelariji i sve radi odlično.

Misija uspela. Nadam se da će ovo pomoći nekome pošto vidim da mnogi imaju problema sa podešavanjima ove spravice. :)

Kako da recima iskazem sopstveno razocarenje? Pa zar nema nikoga da polemise o ovoj tako divnoj i mocnoj stvarcici?
Ne bitno, uzeo sam ga i poigrao sam se malo sa njim. Sve sto cu vam reci je da je stvarcica odlicna i da sam fasciniram sta sve moze (npr. moze da skida sa rapidshare.com) ali, posto vidim kolika je zainteresovanost, moderator moze slobodno da ugasi temu. Toliko.
P.S. No hard feelings...

Jel mozes da mi pojasnis ovo za skidanje sa rapidshare.com, da li mogu samo da mu natrpam linkove i on da skida nezavisno od kompa? To bi bila velika usteda energije i smanjenje racuna za struju.

Nazad
Vrh Dno