Šta je novo?

WD MyBook 500GB, problemi, lan

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Ovaj model na postojecoj malo vecoj korporativnoj internoj mrezi mi pravi probleme tipa, kachi se na Cisco c2960 switch, koji mu prosledjuje od DHCP server-a IP, i kada mu dodjeli IP ja pristupim njegovom lokaklnom web konfigurator-u i setujem sherove, i drajv radi nekih 5-10 minuta i nakon tog kao da izgubi konfiguraciju.
Nemogu da ga pingam, pokusavao sam da mu setujem manuelno IP ali ista je prica. Spojio sam ga lokalno sa cross kablom na PC ali opet isto, i kada upalim uredjaj onda on radi opet nekoliko minuta i nakon toga, led diode prijavljuju online stanje ali opet nista. Flesao sam poslednji firmware ali nije pomoglo. Da li ste imali slicna iskustva sa ovom serijom, kako da mu uradim factory reset, a ne samo default reset ko u upustvu?

Unapred zahvalan.

Kada sam nakacio WD MyBook na pc sa cross kablom, ne prekida rad, ali je spor protok prosek oko 3 Mb/s, i recimo da je ista brzina kada je u mrezi sa cisco switch-em. Da li je neko imao slicnih problema sa ovim uredjajima, prije nego sto ga reklamiram?

pa ja bih posumnjao na disk, ako ima spor transfer...

jel stigao odgovor? Kanim se da pazarim world edition ali nekako nema dovoljno informacija kako se ponasha a kako me prati sretja, sachekala bi me neka komplikacija od (sto bi rekao Sherlock, jedne lule) 2 pakle cigareta. Preterah sa monologom... Pitanje je na pochetku posta ;)

Zanimljivo je i da Western Digital reklamira interfejse na koje moze da se poveze npr.
gigabitni lan a pri tom ne kaze da je brzina prenosa oko 5MB/s bez obzira da li ide
na 100Mbps lan ili 1000Mbps lan. :p

Vrh Dno