Šta je novo?

WD ili Seagate

vucko88

Cenjen
Učlanjen(a)
05.03.2012
Poena
169
WESTERN DIGITAL Caviar Black 750GB 7k 64MB SATA600 WD7502AAEX ili SEAGATE
Barracuda Green 2TB 5k 64MB SATA600 ST2000DL003 ili SEAGATE
Barracuda ST31000524AS 1TB 7k 32MB SATA600.
Aj da kazemo da mi bitno da je brz,da ne krci i garancija.ne(zadovoljni) korisnici komentar ? :)

Poslednja izmena:
Pa logicno je da je Caviar Black brzi(i to za puno), ali ako bi pogledao ovu temu video bi da ne ispunjavaju bas ovaj uslov ne krci, mada kada bi ga lepo suspendovao u 5.25 bay-u sigurno ga ne bi cuo(ja sam to uradio sa mojim hard diskom koji doduse nije Caviar Black, ali se i ovaj pristojno cuje i rezultati su fantasticni).

Barracuda Green ce sigurno manje da krci, da ne kazemo da ce biti relativno necujan(ovo ne pricam na osnovu iskustva), jos malo pa 3 puta vise mesta za skladistenje podataka i Seagate je sto se nekim ljudima sa foruma vise svidja od Western Digital.

Gledao sam tu temu,nego sam mislio posto je taj od 1tb nema veze sa ovim od 750 iako su black svi :) Pazi,trenutno sad nisam u mogucnosti da uzmem i hard i ssd ali hocu.Ako uzmem seagate onda cu uzeti ssd.A sta kazes na ovaj barracuda od 1tb 7k 32mb ?

Prilozi

• barracuda 1tb 7k.jpg
    barracuda 1tb 7k.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 97
Testirao sam nekoliko komada SEAGATE SV35 Series (3.5", 2TB, 64MB, SATA III-600) na 7200rpm. Na prvi pogled odlican disk, a nabo sam jedan primerak koji kao da je bio kod vulkanizera na centriranju. Ne oseca se da vrti ploce. Generalno diskovi su tihi, ne greju se, brzi su, sve u svemu pocetno veoma lepo iskustvo. Zasluzuju preporuku. HD tach je u proseku izmerio ovo:
Av. read 170 MB/s (ne pada ispod 100MB/s)
Ran. access 14.2 ms
Burst speed 386 MB/s

Moj savjet uzmi SSD,pa skupi pare za 1.5tb WD Green-a za storage :)

Problemos je u tome sto mi treba hard veceg kapaciteta sad zbog igrica podhitno,spao sam na 30gb slobodnog prostora.Ja bih prijatelju sve odjednom al' ne moze :) Zato razmisljam prvo neki storage pa onda ssd.Verovatno cu uzeti seagate 1tb 7k pa vam javljam kako sluzi :)

Nazad
Vrh Dno