Šta je novo?

WD Green 1T vs. WD Black 1T

Luksi

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i7-12700K & Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360 CPU AIO
Matična ploča
MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
RAM
KINGSTON DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz Fury Beast KF560C30BBEK2-32
GPU
AsRock Intel ARC A770 Challenger 16GB GDDR6 256bit
Storage
SAMSUNG 2TB M.2 NVMe MZ-V8P2T0BW 980 Pro
Zvuk
Integrisani
PSU
RMx Series RM1000x Fully Modular
Kućište
Phanteks Enthoo Evolv X Digital Midi Tower Glass Gaming Case - Galaxy Silver
Monitor
DELL 27" G2722HS 165Hz IPS & LG OLED evo C3 OLED42C31LA 4K
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Surge Black & Motospeed CK104
Tablet
Samsung Galaxy Tab S5e
Mobilni telefon
HONOR Magic V3 12/512GB Tundra Green & Samsung Galaxy A72
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch Active 2 smart watch 44mm,Xiaomi Mi Air Purifier 4 Lite
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ISDN
Koliko je WD Green 1T realno tiši od WD Black-a 1T?

Koliko "realno" ne znam, a i zavisi od licnog utiska. Da je tih, jeste bez pogovora ali izasao je 500GB/platter Black. Meni bi bila interesanta komparacija njega i starog 1TB sa 3 ploce sto se buke tice, a Green bih ostavio u klasi za sebe.

Pitanje sam postavio upravo iz razloga da li je drasticna razlika u "buci" koju proizvodi Black 1T u odnosu na Green 1T.
Treba mi sto tisi hard,ako hard moze da bude tih?

Black je brz, ali tih definitivno nije :) Imam 2 Blacka, svidjaju mi se, ali o tishini zaboravi.

Ne znam sta bih rekao, pre par dana sam ubacio WD 1TB Black, ja ga uposte ne cujem, isti mi je kao i stari WD 640 koji je poznat po svojoj tisini.

Prosto pitanje, da li neko ima ko sebe WD 1T Green i WD 1T Black i da li primetio razliku u radu ova dva pomenuta harda(kolicina buke koji stvaraju).
Napravio sam jako tihu masinu na kojoj mi se cuju samo dva Black-a.
Prvenstveno da li je razlika u buci tolika da predjem na green seriju?

Cela ta Green varijanta je meni smesna i besmislena.

Moj hitachi 160gb 7200rpm ima max oko 60mb\s a green serija ima ok 90-100mb/s.Green ima i bolji acess time i sve uglavnom.Jel to znaci da je brzi od mog hitachi-ja iako je green na 5400rpm.

A zbog cega besmislena?
Ovi novi imaju odlican protok, nesto slabiji random access time, malo trose i malo se greju.
Po meni je to idealna varijanta za storage drive.

Tako je, uzimaj ga. Imaces i ustedu od 10€ .

Da li neko na celom forumu ima odgovor na pitanje: DA LI JE NEKO TESTIRAO OVA DVA POMENUTA HARDA?

Moj hitachi 160gb 7200rpm ima max oko 60mb\s a green serija ima ok 90-100mb/s.Green ima i bolji acess time i sve uglavnom.Jel to znaci da je brzi od mog hitachi-ja iako je green na 5400rpm.

Uz sve to verovatno je i poprilično tiši.
Ja sam u dilemi šta da uzmam, treba mi 1 backup disk, "problem" je što za nešto više para ima Samsung 1.5Tb pa sam još uvek u dilemi... :(

Nazad
Vrh Dno