Šta je novo?

WD Caviar WD1001FALS (Black) vs. SAMSUNG SpinPoint F1 HD103UJ

forp

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2007
Poena
319
Epilog iscitavanja jedno 30 tema i pregledanja 50-tak raznoraznih stranica i testova jeste da mi se izbor sveo na ova 2 harda.
Ja u principu i ne volim da postavljam ovakva pitanja jer se na kraju uglavnom sve svede na licni utisak kad se radi o komponentama ovoliko slicnih karakteristika, ali sam ovog puta u VELIKOJ nedoumici. :trust::trust::trust:

Znaci:
WESTERN DIGITAL
Caviar WD1001FALS 1000GB 7k 32MB SATA2

http://mail.itsvet.com/proizvod/wes...als-1000gb-7k-32mb-sata2/comp_comp_hdd/26/946

ili
SAMSUNG
SpinPoint F1 HD103UJ 1TB 7k 32MB SATA300

http://mail.itsvet.com/proizvod/samsung-spinpoint-f1-hd103uj-1tb-7k-32mb-sata300/comp_comp_hdd/1/749

Obzirom da su jako jako slicnih karakteristika, zanimalo bi me vase individualno iskustvo sa ovim hardovima, ako ste ih imali...mala prednost na strani WD je nesto duza garancija (ako se ne varam?) a Samsung bi trebalo da je tisi od WD-a...ovo me posebno interesuje, ne bi mi se svidelo ako WD krcka onako glasno kao oni stariji 250 ili 320 gb...?

Primera radi ja trenutno imam 2 Seagate Baraccude 320 GB SATA na 7200rpm, mislim da su na 16mb ako se ne varam....i jako su tihe (pritom je samo shum u pitanju, ne ono dosadno krljanje), a solidne brzine, pa me zanima i ako neko zna kakav je odnos "glasnoce" u odnosu na njih (ili slicne njima hardove), to bi mi bilo najverodostojnije.

Takodje jos da dodam pribliznije info za sta mi treba - komp mi je ukljucen bez prestanka i non stop ce se vrsiti upisivanje na tom novom hardu, obzirom da sam na torentima 24/7 vec 3-4 god. (Seagate nije imao ama bas nikakvih problema (kuc-kuc :D ) dosad, jednostavno mi fali prostora. Jedan cu ostaviti jos neko vreme da bude sistemski a ovaj novi od 1 TB ce biti cisto za gomilanje brojnih .avi fileova umesto tog drugog ;)

Hvala unapred na info. cheers

Hm, ja sam trenutno u istoj dilemi :)

Medjutim, ako ti hdd nece biti sistemski, zasto ne razmislis o >>Western Digital 1000GB Caviar Green (WD10EADS), 32MB buffer, PMR, <27dBa, <5.5W, Serial-ATA2 up to 3Gbps<<?
Cini mi se da je to bolja opcija za tvoje (moje) potrebe.
Ja imam trenutno Samsung 320GB HD321KJ i WD6400AAKS i ovaj Samsung je hladniji od WD-a, a sto se buke tice oba su prilicno tiha.
Ja bih mozda uzeo i Seagate i Hitachi, pod uslovom da su tihi/pouzdani.

E sad, sta kupiti a ne pogresiti, je vecita trilema ;)

Istu sam nedoumicu imao i kupio F1. Jeste da je 3 godine garancije ali za 3 godine ce da izadju hdd-ovi sa kapacitetom od 10TB :p a tebe ce onda i da bude pomalo briga za ovaj sada :d
Salu na stranu, Samsung SpinPoint F1 nema manu. Tih, hladan, brz... Ne gresis nikako ako ga pazaris.
Nista lose posteno ne mogu ni da kazem ni za WD Green koji je isti po ceni sa F1.
Green je takodje tih i "stedljiv" :) Ne znam kako se greje samo.
Kako god odlucis NE MOZES da pogresis.

U zadnji cas sam prelomio i uzeo ipak Black Caviar...opasno sam se zagrejao i za Green, ali ipak je razlika u ceni bila svega 7-8e. a u performansama skoro 20% koliko sam video...a on mi jeste sekundaran trenutno, ali se lako moze desiti da postane sistemski u buducnosti....hvala na savetima u svakom slucaju :D

Nazad
Vrh Dno