Šta je novo?

WD Caviar 800JB - vashe mishljenje ?

Lurker

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2002
Poena
619
Nashao sam relativno povoljnu ponudu za ovaj hard disk - 93 EUR. Ako nije u pitanju stamparska greska to bi trebalo da se odnosi na Western Digital Caviar Special Edition 800JB - 80GB, 7200 RPM, 8Mb buffer size, 8.9 ms Read Seek Time, UATA/100...itd. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa pomenutim diskovima i sta mislite o odnosu cena/performanse i kako se disk ponasha pri radu tj. koliko se greje, koliko je buchan, da li zahteva jako napajanje i tako to. Ako je potrebno, evo linka sa oficijelnog WD sajta koji detaljnije prikazuje mogucnosti diska:

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=32&Lang=1

Obzirom da sam veliki fan WD-a još od njegovih prvih diskova savetovao bih ti da ovo uzmeš odmah.. Cena je izuzetna pogotovo što je model sa 8 Mb keša u pitanju.

Biti fan necega obicno nema veze sa prakticnoscu :mrgreen:
Uglavnom: ja sam neko vreme trazio po netu, raspitivao se, merkao, vagao... i na kraju uzeo doticni(kostao me koliko i 120GB obican(2MB cch).
Disk je OK, vrlo tih, manje se greje od Maxtora, brz. Ne zahteva jako napajanje. Vredi.

zilet je napisao(la):
Obzirom da sam veliki fan WD-a još od njegovih prvih diskova savetovao bih ti da ovo uzmeš odmah.. Cena je izuzetna pogotovo što je model sa 8 Mb keša u pitanju.

Cisto da znate da veliki fan WD-a fura Maxtora :banana:

Pa zato sto kod nas u ponudi ima Maxtor, samo Maxtor i nista drugo osim Maxtora, pronalazenje nekih drugih hddova je kod nas jednostavno kao i sprintanje na trepavicama...

Ne pazi tehnologija proizvodnje se šablonizovala i sve je to sada isto.. O kvalitetu može da se govori jedino po škartu koji postoji.. WD su diskovi koji su imali najmanje škarta.

Ja sam jurio Wd-e dok sam mogao da ih nađem. Jedan moj bivši WD je čak iz NewYorka donešen (prošao sam jedno 150 dm jeftinije nego ovde ali bilo to davno). Ali jednostavno nalet jeftinih Maxtora i nezainteresovanost kupaca je ubila kod nas ponudu WD diskova. Na kraju sam ja morao da pređem na Maxtora zato što jednostavno Wd nisam mogao da nađem po pristojnoj ceni.
Ta cena je fenomenalna koju ti imaš obzirom da je u pitanju disk sa 8MB keša. Jes da će sada svi da kažu da se to ne oseća.. ali bogami oseća se dosta a i dobro dođe mehanici diska.

WD rulz :)

Hvala na odgovorima! Ovaj disk cu definitivno da uzmem ali nazalost izgleda da se "firma" ciji sam oglas video svodi na jednog coveka...koji je danas bio totalno nedostupan cak i preko mobilnog :?: Inace, Bane i zilet su potpuno u pravu sto se tice situacije na trzistu. Ja sam WD diskove uspeo da pronadjem u samo 2-3 firme a vecina njih nije ni imala modele koji mene interesuju.

Ako nekog zanima, glavni razlog za kupovinu novog diska je to sto je moj trenutno aktuelni Maxtor D540X (40GB) poceo da ispoljava neke cudne anomalije...deshava se da iz cista mira (u pediodu kada disk uopsete nije aktivan) pocne da 'klikce' i 'stekce' a obicno se posle toga ne detektuje pri boot-ovanju par puta. Interesantna stvar je sto na njemu nema bad sector-a, bar prema surface testovima. Kad sam mu iskljucio UDMA support i prebacio ga na secondary IDE granu disk je ponovo proradio ali se ono kliktanje josh uvek ponekad deshava a i disk se prilicno greje iako se vrti na samo 5400 RPM a meni je kuciste otvoreno...

Moze i WD, moze i Seagate, moze i Hitachi da se nadje.
Od Seagate-a i SATA, a od Maxtora po narudzbini.

ja sam od 40 gb platio vise, tako da bi ti super prosao

Lurker je napisao(la):
Nashao sam relativno povoljnu ponudu za ovaj hard disk - 93 EUR. Ako nije u pitanju stamparska greska to bi trebalo da se odnosi na Western Digital Caviar Special Edition 800JB

Nije greska i na PAKOM-u je toliko !!!
On je i moj izbor...

Čisto da potvrdim celu priču. Ponosni sam vlasnik baš tog WD-a već par meseci i nema nikakvih dodirnih tačaka sa bilo kojim novijim Maxtor-om, osim eventualno izuzetno retkih modela sa 8 MB cache-a (koji inače koštaju isto kao ovaj WD). Kupuj obavezno, naročito po toj ceni, Maxtor-i se u zadnje vreme vraćaju šakom i kapom, a uz ovaj WD dobiješ i tri godine garancije od proizvođača. Tako da ako firma koja ti je prodala propadne, nema frke - ako si disk registrovao na sajtu sam WD će ti odraditi garanciju.

ja imam wd 120jb i prezadovoljan sam

Sad je na pakomu 97 evra ! Kao da nas prisluskuju :( :hump:

matrix je napisao(la):
Nije greska i na PAKOM-u je toliko !!!

Ima li ovde u BG-u neka filijala tog Pakoma da radi maloprodaju ? Ja sam zvao na 3-4 broja sa njihovog sajta ali su svi bili veleprodaja...

Pa sto nisi trazio broj maloprodaje ???
Evo ti nekoliko brojeva 769-947, 3292 605, 3292 727, 3292 728
pa pitaj za maloprodaju ...

matrix je napisao(la):
Sad je na pakomu 97 evra ! Kao da nas prisluskuju :( :hump:

Pa i prisluskuju nas. Ovde dolazi 3-4 coveka koji rade u Pakomu.

matrix je napisao(la):
Pa sto nisi trazio broj maloprodaje ???

Heh, trazio sam naravno, ali njihova pametna sekretarica me je uputila u neku drugu firmu (cini mi se MB soft) gde naravno nisu imali WD, ali...

Za divno cudo danas sam nekako uspeo da kontaktiram coveka iz oglasa kojeg sam pomenuo u provom postu ovde i...konacno sam kupio disk! Naravnom, po gore pomenutoj ceni i josh sa 3 godine garancije. Prvi utisci su odlicni, WD se definitivno manje greje nego moj bivshi Maxtor a cini mi se (krajnje subjektivno) da je cak i za nijansu tishi. O razlici u brzini mislim da nema potrebe ni da govorim :mrgreen:

Pozdrav i josh jednom hvala svima na savetima! cheers

WD svakako vredi uzeti pogotovu tu seriju.

Samo za sladokusce

Mislim da WD trenutno ima jedini hard disk za prave zaljubljenike...
....WD-360GD, naravno radi se o limitiranoj Raptor seriji, 10k, 8MB cache, 5,2ms i to samo u verziji od 36GB i ceni od 147eura....vrlo ga je tesko pronaci cak i u Evropi dok je kod nas to skoro nemoguce. Pravi SCSI disk ali u Serial ATA verziji!!!

Eh..... :(

Re: Samo za sladokusce

Kakaroth je napisao(la):
....WD-360GD, naravno radi se o limitiranoj Raptor seriji, 10k, 8MB cache, 5,2ms i to samo u verziji od 36GB i ceni od 147eura....vrlo ga je tesko pronaci cak i u Evropi dok je kod nas to skoro nemoguce. Pravi SCSI disk ali u Serial ATA verziji!!!

Za zaljubljenike-možda. Za nas ostale-nikako, ne zbog cene:
oprosti se od overklokinga isl. sa mašinom u koju ga staviš. Ne trpi ni MHz van deklaracije u komunikaciji sa čipsetom, ako su verodostojna iskustva naših kolega "tamo preko".

Za te pare bi uzeo pravi SCSI, a ne wanna-be.

Re: Samo za sladokusce

Kakaroth je napisao(la):

Da to nije ovaj "HDD 36.0 GB WD 360GD RAPTOR € 146.0" ? :)

I ovo nije "citat" iz cenovnika strane firme :)

U flamingu imate cini mi se najpovoljnijeg WD , ja sam uzeo dva JB 40 nesto malo su skuplji bili od d740, ima ortak firmu HDD su oslobođeni PP,a provizija 5 do 10 % , garancija na JB je bila 3 god. ,sad je cini mi se samo 1. a za Raptora 5.god.

Nazad
Vrh Dno