Šta je novo?

WD Align na WD20EARX za WinXP?

Gargoyle

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2002
Poena
619
Formatiran je WD20EARX u XP-u (kroz control panel > disk management) na NTFS i XP ga vidi. 1 particija. Nema jumpera sad. Međutim Acronis WD Align ne vidi disk. Disk nije sistemski, već dodatni za storage. Pa jel treba Align na XP-u i kako?

Poslednja izmena:
Align uglavnom nema nikakav uticaj na mehaničkom disku, to je bitno samo za SSD... Osim na nekim novim velikim kao što su green i blue WD. Da bi radili brzinom kojom treba i da imaš dostupan ceo kapacitet diska poželjno je to odraditi, e sada zašto ga kod tebe ne vidi...

Pretpostavljam da si ovo čitao:
http://www.wdc.com/global/products/features/?id=7&language=1

Baš juče ćaletu namontirah WD20EARX na WinXP, i uradio sam (Acronis) WD Align bez problema...

@mdm: treba uraditi align na xp-u ukoliko se montira hard disk sa 4k sektorima na WinXP.

Shvatio sam ja to, zato i jesam stavio link ka sajtu, ali pitanje je zašto neće da radi kod njega? Uvek može da ga formatira i drugim besplatnim alatima, svi oni rade isto (EASEUS Partition Master npr.).

Doduše vidim ima dva alata, da li si probao oba?

Nisam ni znao da ima dva alata... Samo sam odradio Acronis WD align... Sve u svemu 5 min posla da narežem CD i 5 min da se podigne i odradi posao...

Vrh Dno