Šta je novo?

Wd 2Tb Ears - WD ALIGN ? Potreban savet!

scandalli

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
intel 2.0 boxer
Matična ploča
msi
RAM
2gb
GPU
nvgf4
Storage
80gb inter + 50tb exter
Zvuk
ketron
PSU
p4
Kućište
noname
Monitor
15 crt
Miš & tastatura
a4T & samsung
Ostale periferije
honda
Mobilni telefon
samsung x200
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
:wave:
Pozdrav svima!

Zbog iznenadno pristiglog materijala veceg kapaciteta, silom prilika,narucih hardove za skladistenje istog (2 x wd green 2tb -Ears (64mb) - 00mvwb0).

(Ono sto me interesuje, nisam uspeo da nadjem ovde, ali ako vec ima diskusija na tu temu, recite mi!)

Ono sto me pomalo buni je podatak sa nalepnice hd-a da se u slucaju pravljenja vise particija (i kloniranja) mora koristiti Wd Align!
Pre skidanja ovog programa sa maticnog sajta,prethodno se popunjava upitnik u delu "Download Wd Align Utility" - Koji operativni sistem?Da li se koristi program za kloniranje?Da li ce hard biti primarni ili sekundarni, ili eksterni?Koliko particija ce biti na hardu?
Nakon toga se skida softver u skladu sa prethodno popunjenim upitnikom.

Mozda moje izlaganje deluje previse skolski (ne zamerite), molim sve poznavaoce da mi objasne da li se Wd Align mora instalirati i podesiti hard pre upotrebe, kako bi hard imao maksimalne perfomanse ili ne mora?

Negde sam procitao da je bez obzira na operativni sistem (Xp ,Win7..) potrebno uraditi Wd align,a na Wd sajtu pise da je to potrebno samo u slucaju Xp-a!

Hardove cu koristiti kao magacin, uglavnom na Xp-u(bar zasad), povremeno i na 7-ici , u zavisnosti od potrebe!

Hvala unapred na savetima i pomoci!
Zelim svima srecne praznike i lep provod!:party:
:wave:

Prilozi

• Jeaaa2380.jpg
    Jeaaa2380.jpg
    927.7 KB · Pregleda: 54
  • Jeaaa2378.jpg
    Jeaaa2378.jpg
    701.6 KB · Pregleda: 51
Nakaci hardove i napravi particije iz sedmice i nemas brige za dalje. Ne treba da koristis WD Align, niti da radis bilo sta posebno za XP.

ako ces ih koristiti na xp-u kao disk za podatke, potrebno je staviti kratkospojnik na pinove 7 i 8, i formatirati kao jednu particiju kako bi koristio prednosti afd-a.

ako ces na njih instalirati xp, potrebno je naknadno skinuti WD Align Windows sa linka http://support.wdc.com/product/downloadsw.asp?sid=128 i koristiti prema uputstvu.
ovo je potrebno samo ako se :
ne koristi jumper na 7 i 8 pin-u, i kada se
* Instalira Windows XP na a WD AFD ( advanced format disc )
* kada se klonira izvorni butabilni hard disk sa Windows operativnim sistemom na WD AFD
* kreira jedna ili vise particija na WD AFD koristeci Windows XP
vise o tome na :

http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1679#jumper
http://support.wdc.com/product/downloadsw.asp?sid=128

Poslednja izmena:
Nakaci hardove i napravi particije iz sedmice i nemas brige za dalje. Ne treba da koristis WD Align, niti da radis bilo sta posebno za XP.
+1. Kad napravis jednom korektno particije (W7/Vista) dalje nije bitno odakle im pristupas (sve ih ne budes brisao iz nekog razloga).

Nazad
Vrh Dno