Šta je novo?

WB od INOXA?!

Kaludjer_

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
169
Tolike polemike tipa "bakar ili aluminijum" za izradu vodenih blokova, a ja ubacujem jos jedan materijal u igru ! Inox 18/10 (nerđajući čelik CrNi 18/10) koristi se za izradu serpi (metalac sva dna izradjuje od INOX-a). Ako pogledamo logicno, serpa sluzi da sto pre prenese toplotu sa npr. ringle na nesto u serpi....Dobro preuzima, a dobro i odaje toplotu...?

Ajmo misljenja sta bi moglo biti najbolje?!

Prilozi

• inox1.JPG
    inox1.JPG
    19.6 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Nemoj mi reci da bi sekao serpu zarad pravljenja vodenog bloka. :D

Ako bi se upustio u takav posao,na kraju bi te izasao koliko i dobar fabricki vodeni blok,a ne verujem da bi ti temperature bile bolje.

Ima keva serpi i express lonaca van upotrebe "na kilo"..... Vec dva dana se j**em oko blokova, bakar nmg. da nadjem, aluminijum mogu da nadjem ali je los za tu primenu, a da kupim blok nmg. da nadjem...prelistao sam pitaj boga koliko sajtova, samo sam na jednom nasao 2 bloka, ali kad sam zvao danas firmu, nemaju ni ta 2 ..... Svasta mi pada na pamet, cak i serpe :D

sve je to ok ali kako bi to izveli od inoxa konkretno tog...

Sto se tice obrade, ja bi imao majstora koji bi mogao da mi odradi....Mislim da je Jumer@high u pravu *zadrzava toplotu* o tome sam i ja razmisljao....sad ako se voda dovoljno dobro hladi hmmm ne znam, mozda...

@Kaludjer to je sigurno tako da zadržava toplotu u tome je i suština kod ovih lonaca, e sad dovoljno ohladiti vodu hmmm treba probat...

Vrh Dno