Šta je novo?

WayteQ xPAD-100

LoverBoy

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2003
Poena
620
Zna li neko dal ce mozda uvoziti ovaj tablet kod nas?
U Madjarskoj se prodaje ispod 200evra a deluje veoma primamljivo.

wayteq-xpad-100.jpg

Display: 10" multi-touch, capacitive
Resolution: 1024 x 768 pixel (4:3 aspect ratio)
Processor: ARM Cortex-A8, 1.2 GHz
System memory: 512 MB
Internal memory: 4 GB
External memory: microSD card support
Operating System: Android 2.3
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: V2.1 + EDR class 2 compliant
Network: External 3G dongle support
Camera: 1.3 MPixel
Built-in sensors: Light, Acceleration, Orientation, Digital compass
TV output: HDMI
USB connection USB 2.0 OTG
Speakers: Stereo speaker
Microphone: Yes
Earphone: 3.5mm jack
Battery type: Lithium
Dimensions: 249 x 196 x 13.5mm
Weight: 650g

Ova firma polako ulazi na nase trziste tako da ce uskoro biti
dostupni i kod nas. Jos da vidimo koja ce biti cena.

Nego malo im je sajt konfuzan - konkretno za ovaj model u kratkom opisu
stoji A8 procesor android 2.2 a u tech spec A9, 2.3
Istina je verovatno negde tamo :)

Poslednja izmena:
Ova firma polako ulazi na nase trziste tako da ce uskoro biti
dostupni i kod nas.
Jos da vidimo koja ce biti cena.

Nego malo im je sajt konfuzan - konkretno za ovaj model u kratkom opisu
stoji A8 procesor android 2.2 a u tech spec A9, 2.3
Istina je verovatno negde tamo :)

jel ovo kazes jer imas neke informacije ili samo nagadjaš? pošto sam baš zainteresovan jer mi se svidja velicina i format ekrana ovo bi bila super kupovina za ~200evra.

Imas na wayteq.hu link where to buy pa imas i srpskog dilera.
Gde si ti nasao da ima po 200 evra? U krajnjoj liniji nije ni Madjarska preko sveta.

Mislim da sam na jednom madjarskom sajtu video ali sad nigde nema cena jedino sam nasao na jednom slovenackom za 280 evara :( :S

na jednom rumunskom za 230, ako bude malo iznad 200 evra onda je super kupovina pod uslovom da neko uveze ..

Poslednja izmena:
Kako ja znam ovaj model jos nije se pojavio u prodaji. Zasad se moze kupiti samo xPAD-70 i njegova cena je 170E. Mislim da je i to dobra kupovina, ali cu ipak verovatno sacekati 10" varijantu.

*** počeli su da se pojavljuju on a daily basis. ovo je ona tamni vilajet varijanta, malo modifikovana. ako kupiš kajaćeš se, ako ne kupiš kajaćeš se. danas vidiš jedan dobar za te pare, sutra(bukvalno) već izašao bolji za istu lovu :D

*** počeli su da se pojavljuju on a daily basis. ovo je ona tamni vilajet varijanta, malo modifikovana. ako kupiš kajaćeš se, ako ne kupiš kajaćeš se. danas vidiš jedan dobar za te pare, sutra(bukvalno) već izašao bolji za istu lovu :D
U svetu da, ali što se niže kategorije tiče kod nas se u skorije vreme pojavio samo netcat 2 :d i recimo Huawei Ideos S7.

Ovaj Wayteq ima bas dobre specifikacije, pogotovu za rezoluciju koja je bolja
od svih u nizoj cenovnoj klasi.
Procesor je navodno dual core, jedino mi nije jasno zasto je frekvencija 800Mhz, kad ovaj A9
opusteno radi na 1Ghz. Takodje bi mu prijalo i celih 1Gb rama al onda bi vec bio zverka.
Jos ako je stvarno na njemu 2.3 android, onda su ovi prestigio dve klase ispod.

Naravno sve pod uslovom da su specifikacije na sajtu tacne, posto po netu nalazim na
bas sarene specifikacije.
Takodje tesko da se moze racunati na neku comuniti podrsku u vidu custom romova,
za razliku od recimo Archosa za koji ih ima.

.. Takodje bi mu prijalo i celih 1Gb rama al onda bi vec bio zverka.
..Takodje tesko da se moze racunati na neku comuniti podrsku u vidu custom romova,

512mb je dovoljno a i ogroman napredak posto svi iz nizeg ranga imaju po 256, nema nista od custom rom i firmware upgrade to je sto je i nije uopste lose bar nije 2.1 ko kod archosa (mada pise da ce biti 2.3 upgrade later).

Ovaj Wayteq ima bas dobre specifikacije, pogotovu za rezoluciju koja je bolja
od svih u nizoj cenovnoj klasi.
Procesor je navodno dual core, jedino mi nije jasno zasto je frekvencija 800Mhz, kad ovaj A9
opusteno radi na 1Ghz. Takodje bi mu prijalo i celih 1Gb rama al onda bi vec bio zverka.

Naravno sve pod uslovom da su specifikacije na sajtu tacne, posto po netu nalazim na
bas sarene specifikacije.
Takodje tesko da se moze racunati na neku comuniti podrsku u vidu custom romova,

Hm, na sajtu pisu 2 specifikacije - Cortex A9 na 800 i Cortex A8 na 1200, pa koji je onda... Ko zna, mozda opet neka varijanta kao novi netcat... Takodje, to sto je CPU Cortex A9, ne znaci automatski da je dual core. Ima ih na snizenim taktovima sa 1 jezgrom, ima ih i sa 2 jezgra ali, ako se dobro secam, na 500MHZ (mislim da je u pitanju bio Nec procesor)... U svakom slucaju, ko zna sta je u pitanju.

Ispravili su na sajtu, sada je na oba mesta a9, a za brzinu i broj
jezgara sam nasao na jednom slovenackom sajtu.

Danas sam kontaktirao naseg predstavnika za wayteq i za sada sam dobio info
da je xpad-70 vec dostupan po ceni od 20500, sto je ok s obzirom da ga tera A9
i da je fabricki na 2.2 androidu. Doduse najavljuju kasnije dostupnost 2.3 ali ti manji
igraci cesto slazu sto se ovoga tice.
U toku dana ili sutra ce mi dostaviti info za xpad-100 i trazio sam da razjasne
na kojoj brzini radi proc da li je 1 ili 2 jezgra, da li je 2.2 ili 2.3 i naravno cenu.
Stay tuned :D

Evo novih vesti:
Xpad-100 jos nije pusten u prodaju, za sada je u test fazi, ocekuju pocetkom
septembra da ce biti dostupan na trzistu, tada se se znati i cena.

Xpad-70 je na 2.2.1 androidu, rade na 2.3 verziji i tvrde da ce sigurno biti dostupan,
ocekuju ga u avgustu.

Sto se procesora tice, A9 na 800Mhz, jednojezgarni. E sad ne razumem se u ostatak price
ali isticu ARM Mali-400 3D GPU, and NEON SIMD co-processor, kao bitne za ukupne
performanse uredjaja (valjda ih samsung stavlja u nove galaxy tabove). Ima ovde ljudi
koji se vise razumeju, pa mogu da uporede ovaj uredjaj sa Archos 101 recimo, od koga
ima prednost i u vecem RAM-u.
Xpad-100 ce izaci iz fabrike sa 2.3 sto je svakako odlicno.

Hmm nije da sam sitnicav ali 4500 je vise nego sto je u madjarskoj gde je 160 evra, sa tom cenom mogu da se oproste od kupaca.

Pa koliko sam ja video, svi kod nas dostupni tableti su preko jeftiniji.

Pa koliko sam ja video, svi kod nas dostupni tableti su preko jeftiniji.

jeftiniji za 10-20 evra ne za 45 , a vec se kod nas valja za ispod 180 evra tako da ne verujem da ce cena ici peko 180 , jedino ako bude samo jedno il dva mesta gde se prodaju pa se oni dogovore oko cene.

Sto nije iskljuceno. Realno, ako nemas dovoljno konkurencije na trzistu, zasto bi spustao cenu? Ako je tolika razlika u ceni, mogao bih da odem do Budimpeste na vikend za te pare, ali naravno, uredjaj ne bi imao garanciju. Mada, ja bih ga verovatno brzo i rootovao, ali koliko znam, podrska custom romova za njega je nula.

Mali savet ili bolje mišljenje a u vezi ovakvih "no name" uređaja. Evo drugi dan zezam se sa Toshiba thrive, 10' tegra (verovatno ste primetili moje pitanje). Totalno razočaranje. Nema 3g, ne prihvata usb 3g dongle, vidi samo infrastructure wifi, ne pušta hd filmove (tj pušta ali bez tona). Ekran ima neku foru da u nekim app kursor drhti npr kad obeležavate tekst za kopiranje, ili u igo neće zbog toga da uđe u neke opcije jer prepoznaje dodir kao pokret. default youtube neće da pusti nijedan video, itd. Generalno, nemate osećaj da rukujete sa dvoglavim uređajem. Moj hd2 sa ud 3.3 leti za njega. Mogu da zamislim kakva je tek situacija sa nekom jeftinijom kategorijom. Znači kad budem kupovao tablet (uslov 7', 3g, hd filmovi) dolazi u obzir samo već proverena stvar sa dobrom podrškom zajednice na netu. Još da uklopim to sa cenom i bombona :)

Poslednja izmena:
Citao sam i za druge Toshibe da su imale lose odradjen Android. Izgleda da kod njih to ume da se desi, a moze da se desi i da no name uredjaj bude dobro sredjen. Za ove Wayteq tablete necemo znati, dok dovoljno ljudi ne proba, a svakako ce ih se pojaviti dovoljno.

Ima li kakvih novosti, jel neko pazario ovaj uređaj, makar na onoj licitaciji na Limudu?

Mene je takodje zainteresovao ovaj wayteq tablet.Ranije sam nesto saradjivao sa wayteqom iz madjarske i nadamse da cu u ponedeljak imati prave cene od njih to jest najbolje moguce koje se mogu dobiti za nas.

xPad-70 mzoe da se nadje i kod nas u oglasima, ali 10", za koji je i vezana ova tema, ne moze jos da se nadje.

Vrh Dno