Šta je novo?

WATERPOLO na C64

• Začetnik teme Začetnik teme Anakin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Anakin

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
604
Mozda ce se vecina nasmejati kad procita da je na C64 postojao vaterpolo. Doduse, nisu mogli da se kontrolisu igraci, ali dodavanje, sut, pas i ostalo da.
Ja sam je licno igrao (u to vreme) ali ne mogu nigde da je nadjem.
Da li neko ima bilo kakve informacije o ovoj igri :?:

Nema piraterije na forumu! :d

Sala, tj nije sala 🙂

Treba ti emulacija za PC ili bas traka ili disk za c64?
Stvarno ne znam ko bi mogao da to jos ima, da li si pokusao na net-u negde da nadjes.

Ha imam ja!

Onaj smesni vaterpolo gde igraci imaju neverovatan rad ruku..bruka, grafika za 10 🙂 , a i sudija smara, non stop zvizdi. Imam i hokej koji je slican.

Sta ce ti to 'leba ti 🙂 .

Treba mi da uvrstim u kolekciju, a mislim da ne postoji nigde vise
Svaka cast majstore! Mislio sam da niko nema... 🙁 a kad ono medjutim :mrgreen:

Koliko ja znam, C64 emulator nije piraterija...samo podsecanje na stare dane, ne mislis valjda da sad ukljucujem debeljka?!? Hoces da me zena izbaci iz kuce? Ja hteo da ukljucim Spektruma a ona kaze Sta mi skupljas to djubre po kuci? :cuss: A Amigu da i ne spominjem...

E ali pazi ja nemam emulator vec imam disketu za Commodore 🙂 , onu od 5 i kusur incha. A kako imam,...eee zao mi da bacim nesto cime sam se zamlacivao non stop u detinjstvu 😉 .

Nema problema, naci cemo nacina i to da prekopiramo 😛

Secam se igre. Ludilo. A ta pistaljka koja se stalno cuje ubija sluh... Steta sto sada ne postoji ni jedan vaterpolo, cak ni neka dobra odbojka.

Kad se setim tog vremena osetim se jako matorim... jos pre tih 5.25 "mekih" disketa bile su obicne audio kasete na koje se snimao softwer... nije bilo neobicno da se igra ucitava po pola sata... pa ono "stelovanje glave" srafcigerom... :beat:
Inace ja bih voleo da pronadjem prvi Pirates sa c-64 znaci ne Pirates Gold nego prvi deo... uf mnogo sam mator...

Ako se secate, tada (oko 1984-1985) je flopi disk drajv za C64 kostao vise nego sam C64 🙂
A tek color monitor....

Imam i Pirates 🙂

Jel to ono, na nekom brodu, sa jedne i sa druge strane stoji po jedan pirat i kao vi se macujete? Secam se da je igra imala i gomilu nekih menija i textualnih gluposti koje su me u to vreme smarale pa je nisam ni igrao.

Nego jel se secate vi Gianne Sisters?...vrh 😉 i Wings Of Fury, pa Barbarian, Test Drive, Creatures II,...

poz

Ja jos uvek cuvam monitor (koji je posle koristio za Amigu)

Nasao sam igru !!! Setili su se da je NAPOKON stave na sajt www.c64.com

Okacicu je pa ako nekog zanima ili je kolekcionar nek izvoli...

MaxXx je napisao(la):
E ali pazi ja nemam emulator vec imam disketu za Commodore 🙂 , onu od 5 i kusur incha. A kako imam,...eee zao mi da bacim nesto cime sam se zamlacivao non stop u detinjstvu 😉 .

Evo nesto i za tebe:

Q. Do you know how to hook up a C64 tape deck to a PC?
A. I haven't heard of such posibilities. You can hook up your C64 drive to the PC though. For this you need a program like Star Commander and a cable between your drive and your PC. You'll find the information of how to build that kind of cable some where on the net.

-taken from www.c64.com (FAQ)

Za STAR COMMANDER i ostale alatke je link

http://www.fairlight.to/tools/pc.html

Ja imam flopy disc drive za c64 "jos uvek ispravan " i u ono vreme sam bio glavna faca zbog toga 8) !!!
Ako je nekom zaludjenom kolekcionaru potreban isti, spreman sam ga pokloniti. 😀

Samo moram vas upozoriti da je tezak bar 5 kilograma 😀 😀 😀

E tek sada kad sam pogledao na c64.com, videh koje sam igrice zaboravio. Radi se o legendarnim California Games, Summer Games, Winter Games i World Games. Boze koliko sati sam ja tu utrosio 🙂 .

P.S. Meni C64 i dalje radi tako da mogu da ga prikljucim na TV i udri, cisto malo da se prisetim.

Tony je napisao(la):
Ja imam flopy disc drive za c64 "jos uvek ispravan " i u ono vreme sam bio glavna faca zbog toga 8) !!!
Ako je nekom zaludjenom kolekcionaru potreban isti, spreman sam ga pokloniti. 😀

Upravo si naisao na jednog takvog kolekcionara 😀
Ako stvarno hoces da ga poklonis, onda ga predaj u sigurne ruke, a mogu da ti posaljem negovu sliku s'vremena na vreme, cisto da ga ne zaboravis :mrgreen:

Eh, Wings of Fury. Iako sam našao neku verziju za PC (sa gorom grafikom od one na Amigi), ne radi. Tj. loše radi.
Ako neko (laxduke 🙂) ima makar za (Win)UAE neka mi se javi.

E ljudi, tacnije Anakin, i ostali ako imaju ideju o cemu se radi nek pomognu. Naime desava mi se da kada igram ove igre preko emulatora sve radi dobro izuzev zvuka. Zvuk mi je deformisan, u pozadini se cuje da ima neka muzikica ali strasno krci i cuje se shushtanje. Imam SB Live! 5.1. Da napomenem da mi se to desava i u 98 i u XP. Jel zna neko o cemu se radi?

pozdrav

Anakin je napisao(la):
...

Upravo si naisao na jednog takvog kolekcionara 😀
Ako stvarno hoces da ga poklonis, onda ga predaj u sigurne ruke, a mogu da ti posaljem negovu sliku s'vremena na vreme, cisto da ga ne zaboravis :mrgreen:

Stojim iza toga sto sam rekao. Dobio si ga na poklon, samo ako te ne mrzi da dodjes u NS :beat:

MaxXx je napisao(la):
Zvuk mi je deformisan, u pozadini se cuje da ima neka muzikica ali strasno krci i cuje se shushtanje.

Pazi, meni uvek Sound stoji u
-Frequency(UAE) na Emulated-44100 Hz-16 Bit-WaveOut Looping
-Sample Rate(Fellow) na Play Sound-Original-44100 Hz-16 Bit
i nikad nisam imao problema. Jesi li pogledao neki FAQ za UAE ili Fellow?
Ja treba ovih dana da kupim tu karticu, videcemo....

Tony je napisao(la):
Stojim iza toga sto sam rekao. Dobio si ga na poklon, samo ako te ne mrzi da dodjes u NS :beat:

Novi Sad je mnogo lep grad a obozavam onaj ogroman park 🙂
Doci cu, samo da uklopim sa poslom, verovatno za neki vikend, bices obavesten 😉

Anakin je napisao(la):
...

Novi Sad je mnogo lep grad a obozavam onaj ogroman park 🙂
Doci cu, samo da uklopim sa poslom, verovatno za neki vikend, bices obavesten 😉

Ok.
Stoji mi ovde vec deset godina, pa mu nece faliti jos malo da ceka 😀

E vidish, ja ne koristim taj UAE (jel to skracenica) i Fellow vec ccs64, probacu da ih nadjem i da probam pa cu da javim sta sam uradio.

Usput ako neko moze da se seti dobrih igrica sa C64 nek napise.

poz

MaxXx je napisao(la):
E vidish, ja ne koristim taj UAE (jel to skracenica) i Fellow vec ccs64, probacu da ih nadjem i da probam pa cu da javim sta sam uradio.

WinUAE i WinFellow su emulatori za Amigu ne za C64

Ma ukapirao sam dok sam trazio ovo za C64 🙂 , i resih probLjem sa WinVICE-om, ne da je emulator...boli glava.

Nego reci mi par stvari:

1. Daj mi imena par dobrih igrica sa Amige
2.Da li postoji emulator sa onog starog Nintenda gde je Mario rulao
3.Sta se radi 🙂

poz

1. North&South, Desert Strike, Wings, Wings of fury, Blues Brothers, Syndicate, Walker, Cannon Fodder, Airport, Super Cars 1 & 2, International Karate +, Silk Worm, Panza Kick Boxing, F-29 Retaliator, F-A-18 Interceptor, F-16 Combat Pilot, Street Rod, Lotus 1&2&3, Galaga De Luxe, Elite 2: Frontier, Epic, F1 Grand Prix, i tako do besvesti...Neke naslove ces prepoznati sa C64, ali su mnogo bolje uradjeni.

2. http://www.zsnes.com

3. Evo jedne legendarne igrice za c64 😛

Da ti olaksam za Nintendo

http://easynews.dl.sourceforge.net/sourceforge/zsnes/zsneswv1.36.zip

E puno 'fala za ovo!

poz

Emulatori

Je l' ste vi cula za najbolji i jedini domaci sajt koji se bavi emulacijom?
Idite na www.emulationgalaxy.co.yu i naci ce te sve sto vam treba ako vas interesuje emulacija.

POZDRAV! cheers

Nazad
Vrh Dno