Šta je novo?

Waterpik - oralni irigator?

dacha123

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poena
210
Neko mozda koristio? Savet za koji model uzeti i zasto?

Hvala unapred

Vec desetak godina koristim ULTRA model,ako se ne varam oznaka je 100E (pamtim je po zelenoj :D) to je onaj stoni model,sa vecim rezervoarom i mislim da je set od 8 dodataka. Prvi sam kupio preko,da bih posle par godina kod nas kupio isti model... preko sam platio oko 110e,kod nas oko 12000 din. Ne znam uopste da li takav model sad i prave (imao je plavi rezervoar),jer se uvek uvode inovacije.Kad sam kupovao mobilni model mislim da nije ni bio u ponudi. Ono sto je bitna razlika izmedju modela kupljenog preko i kod nas je jacina kojom sprica vodu... recimo uredjaj kupljen preko sam koristio na dvojci,dok kod ovaj nas koristim na sestici,iako su vizuelno (i po oznaci) isti modeli. E sad,da l je proizvodjac malo za nase trziste ustinuo na snazi ili su jednostavno novije modele malo "ustrojili" ne znam. Generalno bi trebalo svi modeli da rade na istom principu,i da ga biras po nekom vizuelnom utisku koji ostavljaju na tebe. Dodaci se mogu kupiti solo,ali iskreno 80% njih iz seta i ne koristim. Uglavno,zadovoljan sam proizvodom,u mnogim situacijama su mi pomogli

^ zanimljivo zapažanje. Svi modeli se proizvode na istom mestu (ne kod nas) i uvoze, tako da pretpostavljam da je do primerka :)

Inače, Waterpik je navlakuša (u pozitivnom smislu). Jednom kad počnete da ga koristite, nema nazad, bar kod mene i ljudi oko mene. Osećaj čistih zuba samo četkica vs. waterpik + četkica... neuporedivo.

Hmm, ovo zvuči kao plaćena reklama :LOL:

A osećaj četkica + konac VS čektica + waterpick?

Na netu bas dosta pozitivnih komentara.... Al rekoh mozda ima nesto sto ne znam 🤷🏻

Modeli se menjaju pa je tesko reci koji, u svakom slucaju mislim da su iskustva svih koje znam da ga koriste izuzetna.

Ljudi a mobilni vs staticni ili bazni kakogod da se zove??? Narocito bi bilo fino kad bi se javio neko ko je koristio oba da kaze stavsu prednosti i mane?
Lavabo mi je ukljesten u cosetu do njega tus kabina tako da kapiram da ne znam ni gde bih montirao ono cudo, ali eto... Ako neko kazw da je staticni drasticno bolji mozda bih pojurio neku policu i slicno pa bih drzao pored....

Dosta ljudi koristi četkica, pa WP, uključujući i mog stomatologa, ali meni je logično WP, pa četkica.

Povremeno se desi da je za nešto potreban konac, ali WP je ubica spram konca.

WP imam onaj najveći, sa rezervoarom, a mobilni imam neki iz Lidla.
Uređaji nisu uporedivi. WP ima neko pulsiranje, koje odlično radi posao. Ovaj jeftini na baterije to radi nekako drugačije. Em ima mnogo manji rezervoar, em troši mnogo više vode, pa moram da dosipam i više puta.

Ovom na baterije ne fali snaga, koristim ga na srednjem od tri, ali nekako neefikasno prska.

Ne znam na koliko koristim WP, ali znam da sam sada na podeoku koji mi je u početku bio neizdrživ.

Zubar mi reče, mlađi čo'ek, da je njemu lično bolje četkica + konac. Ali da je osećaj vrlo subjektivan.
Dao je preporuku za te vodene tuševe, bilo koji kaže.
Ljudi a mobilni vs staticni ili bazni kakogod da se zove??? Narocito bi bilo fino kad bi se javio neko ko je koristio oba da kaze stavsu prednosti i mane?
Lavabo mi je ukljesten u cosetu do njega tus kabina tako da kapiram da ne znam ni gde bih montirao ono cudo, ali eto... Ako neko kazw da je staticni drasticno bolji mozda bih pojurio neku policu i slicno pa bih drzao pored....
Mobilni ako ćeš da ga nosiš sa sobom. Mobilni se češće dopunjuje.

imam braun oral b kombo waterpik plus četkica...bar meni se prskalice na waterpiku dosta često zapušavaju...uspem da to produvam tako što razmutim limuntus u posudi i pustim da to izbaci, ali nekako se zbog loše vode ponovo zapuši relativno brzo...ne znam šta bih još mogao da uradim da to zapušavanje smanjim? dakle, prska on, ali umesto onog raspršujućeg mlaza dobijem koncentrisani mlaz u jednoj tački koji se vrti okolo, što nije onda baš efikasno da očisti kako valja...

usput, zna li neko gde mogu da se kupe braun oral b rezervne prskalice, gde god pitam gledaju me belo?

Ja sam rezervne naručio sa alija pre mnogo godina. Nadam se da ima još.
Po završetku ispiranja, ja skinem rezervoar i isisam preostalu vodu. Nikada mi se nije zapušilo.

Trenutno nemam normalno kupatilo, pa koristim Lidlov. Oba rade posao samo za jedno ispiranje makar 4 puta dosipam vodu

imam braun oral b kombo waterpik plus četkica...bar meni se prskalice na waterpiku dosta često zapušavaju...uspem da to produvam tako što razmutim limuntus u posudi i pustim da to izbaci, ali nekako se zbog loše vode ponovo zapuši relativno brzo...ne znam šta bih još mogao da uradim da to zapušavanje smanjim? dakle, prska on, ali umesto onog raspršujućeg mlaza dobijem koncentrisani mlaz u jednoj tački koji se vrti okolo, što nije onda baš efikasno da očisti kako valja...

usput, zna li neko gde mogu da se kupe braun oral b rezervne prskalice, gde god pitam gledaju me belo?
Godinama sam koristio taj Braun/OralB, i problem zapusavanja (zbog kamenca) sam rešavao tako da nakon svakog pranja zuba, u rezervoar uspem malo destilovane vode (držim je kupatilu, u maloj plastičnoj flašici), i pustim da se dest. voda progura kroz pumpu i prskalicu. Količina 1-2 supene kašike je dosta. Od tada se više nikada prskalica nije začepila.

Posle nekog vremena problem bude da se sama ona turbinica u vrhu prskalice potroši i ne može lepo da rasprši mlaz. To joj je kraj.

Rezervne prskalice, šta ja znam, nalazio sam ih. Izgooglaj preko Braun ili OralB sajta.

Inače, na tom uređaju, meni je problem bilo pucanje creva od baze do same ručice. Menja se to, ali je jako pipavo. Ja radio 2x. Ali eno je stoji već par godina sa treći put oštećenim crevom. Koristim sada neki mobilni aparat iz Lidla.

Kako se menjaju baterije na tim čudima?
Električne četkice su "zlo" po prirodu. Većina ih baca ili menja čim izdahnu baterije jer su 99% integrisane.

Kako se menjaju baterije na tim čudima?
Električne četkice su "zlo" po prirodu. Većina ih baca ili menja čim izdahnu baterije jer su 99% integrisane.
Da da... Najvece zlo covecanstva 🤣🤣🤣🤦🏻

Skontah da staticni ima i cevcicu za dzepove a da iste nema kod prenosivih modela... Je l ista vredi cemu ili je marketing?

WP? Vredi i te kako, i po utiscima ljudi, i po preporukama stomatologa.

WP? Vredi i te kako, i po utiscima ljudi, i po preporukama stomatologa.
Jasno za wp, nego sam mislio na taj nastavak za dzepove, posto se lomim izmedju bezicnog i staticnog modela? Ako taj nastavak vredi mozda da ipak bude taj kilavi model, ako jok... Da teram s bezicnim jer sem veceg rezervoara.... Obaj kilavi i nema neku prednost...

Ja koristim kilavi, kako kažeš, već godinama, samo sa standardnim nastavkom (sad vidim da idu dva? pre je išao samo jedan, dole sa slike).

Bežični koriste ljudi u mom okruženju, pa mogu da pitam.

1654535965995.png

Ja koristim kilavi, kako kažeš, već godinama, samo sa standardnim nastavkom (sad vidim da idu dva? pre je išao samo jedan, dole sa slike).

Bežični koriste ljudi u mom okruženju, pa mogu da pitam.

Pogledajte prilog 346435
Kilavi sada ide uz 6, bezicni uz 4 nastavka... Kilavi valjda ima taj deo za dzepove i deo u obliku cetkice... Ako mozes pitaj 😊

Moguće u stvari da su išli i pre, nego sam ja dobio besplatno, pa mi možda nisu dali :LOL:

Javljam za bežični :)

@dacha123 Daklem, bežični ne valja iz prostog razloga što nema jak pritisak kao obični, pa se, jelte, malo gubi primarna poenta :)

Ljudi je l taj oral b oxy jet mng losiji? Imam varijantu da ga uzmem za 6 somića?

Imam OralB nekih 7-8 godina, koristim ga kako-kad, za sada sam zadovoljan, nikada nije bilo problema, čak mu ni dekalcifikaciju nisam radio.

Da li oralni irigator sa aliexpresa "zavrsava" posao i da li bi preporucili? Neke recenzije ko je narucio odatle?

Ne baš bar mislim na ove portabilne.
Prvi što sam uzeo pravio vakum
Reklamirao ponudili mi da platim 50% I poslali nov stigao faličan na kraju odustao bačenih 35-40€ sve ukupno.
Inače kada rade rade super.

Mislim da ti se ne isplati uzimati za neku malu ustedu, a znaci za njih imati garanciju. Ja imam neki Panasonic EW-DJ10 i lepo radi a nije skup.

Pojave se u Lidlu neki njihovi modeli.
U rangu su sa onima sa Aliexpressa koji zaista rade, i još imate 2 godine garancije. Imam njihov portabilni odnedavno, i radi.
Ili to ili uzmi neki kršten kod nas. Panasonic, OralB, Braun...

Imao sam pre OralB veliki, i jako brzo mu je propadalo ono crevo od stanice do ručice. Smaralo me da menjam, nije uopšte prosto zameniti.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno