Šta je novo?

Warrior Kings

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Zanima me da li je neko ovde igrao ovu fenomenalnu igru. Onaj nenormalni, nemoralni i is3povani Kuzmanovic iz Sveta Kontejnera ju je ocrnio zbog linearnosti :confused: (a kakva bi strategija trebala da bude, da se bira hoce li se odmah na zadnju misiju, mozda ???) i onako usput cisto da napomenem da je igra toliko "linearna" da mozete sasvim lagano da je zapocnete kao marljivi sluga 1 boga a da je zavrsite kao pagan i obratno, ili da po par puta prelazite iz jednog tabora u drugi i sl. Jedino sto to ne mozete uvek da se prebacujete nego u posebnim misijama i u odredjenim situacijama i to po volji, sto meni zvuci sasvim logicno (i dobro je, jer da sam se slagao sa Kuzmom zabrinuo bih se za svoje mentalno stanje :)) Zbog toga i nepostojanja patcha koji bi ispravio krajnje "iritirajuci bag" da plave jedinice na Vanti imaju tendenciju da u misijama na snegu dobiju neprijatnu mutno-plavu boju covek je u stanju da popljuje igru...Njemu treba dati patch za prekvalifikaciju :) jer je izgubljen slucaj :( u vremenu i prostoru...

Ali da vas ne smaram. Igra je dobila epitet Igre Meseca u Britansko-americkom PC Gamer-u i proglasena za najbolju strategiju godine (do sada). Igra je fantasticna, jedinice su tipa srednjeg veka, vi ste mladi vitez kome je oca pogubio zli patrijarh (eh, Pavle, zloupotreba sluzbenog polozaja :D), vi uspevate da pobegnete i vracate se da se obracunate sa crkvenim uzurpatorima, zavisno od afiniteta kao mnogobozac uz podrsku demona, undead-ova i sl. ili kao dobar hriscanin uz podrsku andjela :) ili cak kombinovano.
Strateski elementi su izvanredno odradjeni, takticki nesto slabije. Npr. nema formacija, ali je zato balans izmedju jedinica odlicno uradjen, nesto slicno kao u sogunu. Tako ce recimo kopljanici sa prefiksom "jeftinoca" :D relativno lako zaustatiti juris paladina ili Undead vitezova...dok ce strelci doticne kopljanike poklati ko prasice...Strelci inace kada gadjaju gradjevine automatski gadjaju vatrenim strelama sto je korisno kada se recimo napadaju tower-i da bi se izbegli gubici vec se samo potpali i onda se sklonite i uzivate u prizoru.
Okruzenje je potpuno 3d, nema klasicnog zoomiranja vec vise spustanja kamere (kao u Ground Controlu).
Ah da, postoji par "cvorista" u igri u kojima morate da se odlucite da li cete nesto da uradite ili ne (npr. da ubijete barona koji je pobedjen ili ne) i u zavisnosti od toga otvara se potpuno drugaciji set misija tako da se komotno moze proci par puta sa potpuno drugacijim osecajem (recimo kao sluga demona i kao sluga bozji, sto, naravno, povlaci sa sobom potpuno drugacije jedinice)
Jedina prava zamerka je ne toliko hardverska zahtevnost (mada ni ona nije mala) koliko duuuugiiii intervali loading-a koje predugo traje pa ponekad ubije volju za igranjem i pre otpocinjanja iste...
Da ne duzim vise, sve preporuke, probajte je i postujte ovde lepo utiske.
P.S. ne znam da li znate, dosao je Jedi Knight 2 :D

pa ako je to RTS onda je zaista mana linearnost...

mada ne znam ni koja je igra ni nishta tako da...

a i mrzelo me da chitam sve :]

Vrh Dno