Šta je novo?

Warhammer on-line

Nightbringer

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
šta je bilo da ovom igrom, u najavi je delovala obećavajuće? jel igra to neko još uvek? jel vredi kupovati? ili čekati optimizaciju Star treka-a?

Warhammer je fantastičan sada! Ispravili su većinu stvari koje su me nervirale, igra je dosta izbalansiranija sada nego što je nekada bila. Serveri su stabilniji i što je najvažnije - ima dosta ljudi. Veliki akcenat je bačen na RVR, tako da sada može da se leveluje samo na taj način. Od kad sam započeo novu pretplatu, posle 7 meseci pauze, igram samo RVR. Uveli su scenarije u kojima mogu da učestvuju ljudi svih nivoa, tako da će svi biti unapređeni na maksimalni nivo koji scenario pordžava. Meni se tako desilo da mogu da lečim super na nivou 18 kao i neki lvl40.

- Najbolji i najintenzivniji PVP u poređenju sa svim MMO igrama danas. Ceo akcenat je, konačno, bačen na RVR. Najbolje od svega je što se brzo vraćaš u borbu, a ne negde iz p.m. kao u ostalim igrama. Non stop je akcija! Pogotovo u periodima od 17h do 24h
- Nema grinda
- Nema gold spamera

Da se Warhammer pojavio u ovom stanju u kom je danas, bio bi dugo, stvarno dugo jako popularna igra. Bioware je super iščupao stvar, svaka im čast. To stvarno nisam očekivao. Pre sedam meseci sam bio toliko smoren da sam prodao svoj nalog, napljuvao igru i mislio da nema teorije da se dovede u red. Kada sam iz radoznalosti pogledao šta se dešava sa igraom, video sam da je toliko sređena da sam morao da otkupim svoj nalog nazad :) Uopše se nisam zeznuo, igra je prva liga danas!

p.s. Što se tiče Star Treka, on je bukvalno tek 40% gotov. Zaista ne preterujem kada ovo kažem jer se vidi koliko je igra šuplja i nekompletna. Odavno nisam video nešto ovako loše sklepano. Da bi to bilo zaista zanimljivo da se igra, sačekaj bar još 6 do 9 meseci da vidiš kako se stvari odvijaju i da li je sadržaj konačno popunjen. Ja sam kupio STO, probao OB i smorio se.

Što se tiče The Old Republic, to je u pitanju Bioware i sigurno će biti dobar naslov, ali tu očekuj prevashodno dobar PVE. PVP će biti u totalno nekom desetom planu.

Poslednja izmena:
OK Roboto.
imaš da preporučiš neku gildu? jel ima neka domaća :)

Roboto, ajde pruži još malo više informacija za nas koji bi možda sada po prvi put igrali ovo. Koliko ima smisla počinjati sada kad su ljudi na serverima već svi visokog nivoa? Koliko se brzo leveluje? Kada kažeš nema grinda, na šta misliš? Kakva je situacija sa botovima, varanjem, i sl. Ima li laga, naročito u većim bitkama? Gde su serveri? Kako su rešili raniji problem sa neizbalansiranosću dve strane?

Igra prema Xfire listi (koja je prilično pouzdana) nema nešto mnogo igrača, opada li broj ili raste?

Roboto, ajde pruži još malo više informacija za nas koji bi možda sada po prvi put igrali ovo. Koliko ima smisla počinjati sada kad su ljudi na serverima već svi visokog nivoa? Koliko se brzo leveluje? Kada kažeš nema grinda, na šta misliš? Kakva je situacija sa botovima, varanjem, i sl. Ima li laga, naročito u većim bitkama? Gde su serveri? Kako su rešili raniji problem sa neizbalansiranosću dve strane?

Igra prema Xfire listi (koja je prilično pouzdana) nema nešto mnogo igrača, opada li broj ili raste?

Ima smisla počinjati. Ja sam počeo iz početka na Karak Norn serveru kao destro i super je. Ima igrača u svakom tieru i pravo da ti kažem, mnogo je zanimljivije igrati u T1, T2 i T3 nego u T4. Ima dosta igrača za ova dva aktivna engleska servera Karak Norn i Karak Azgal. Razlika u opremi nije tako velika da ne možeš da pariraš onima koji imaju sve najbolje. Ovde više znači da li znaš da igraš, da li igraš u grupi koja ima smisla za timsku igru, nego kakvu opremu imaš.

Možeš za mesec dana sa jednim likom da dođeš u T4, a klase su izbalansirane dobro. Nemojte da slušate klince koji plaču na sve strane kako je ova ili ona strana bolja jer su obe strane iste. Razlike u klasama su minorne i doprinose zanimljivosti. Igram i sa jednima i sa drugima i uživam.

Kada kažem da nema grinda mislim da ne moraš da se smaraš sa ubijanjem NPCova da bi napredovao. Nema botera jer botovima ništa ne dobijaš. Nema spamera jer zlato skoro ništa ne znači. Sva dobra oprema mora da se zasluži i nema svrhe grindati za njom.

Ovo je PVP igra i super je u toj oblasti, a ako tražitš PVE, zaobiđi WAR jer je isto dosadan kao i u svim ostalim igrama. Jedini izuzetak predstavljaju public quest-ovi jer tako nešto nisam video u ostalim MMO igrama.

Imaš vremenski neograničen trial koji je ograničen samo na T1. Skini pa probaj, mislim da će ti se svideti :) http://www.war-europe.com/#/trial/?lang=en

Poslednja izmena:
Hvala, probaću, mada nije najbolje vreme za mene za takvu jednu zarazu kao što je novi MMO. Ali ako kažeš da nema jurcanja za nivoima, grindovanja za zlatom i da se igra opušteno, to mi se sviđa. Ajde reci i kolika je trenutno pretplata i laguje li. Što nam više kažeš, to bolje.

Jedini način na koji ja mogu u Beogradu da platim je preko onih kartica za 60 dana. One su oko 2750 din. Laguje samo kada ima ekstremno mnogo igrača, ali u T1, T2 i T3, kao i u scenarijima nikada nije bilo laga.

Super je igra, skroz opuštena. Jedina gde imam milion altova i gde me je baš briga za neko ekstremno napredovanje jer je zanimljivo da se igra od početka do kraja sa svim klasama.

Jedini način na koji ja mogu u Beogradu da platim je preko onih kartica za 60 dana. One su oko 2750 din. Laguje samo kada ima ekstremno mnogo igrača, ali u T1, T2 i T3, kao i u scenarijima nikada nije bilo laga.

Super je igra, skroz opuštena. Jedina gde imam milion altova i gde me je baš briga za neko ekstremno napredovanje jer je zanimljivo da se igra od početka do kraja sa svim klasama.

Zbog tvog posta danas sam poceo pretragu prodavnica u Novom Sadu radi kupovine dodatnih 60 dana, kako bih mogao nastaviti posle visemesecne pauze. Namerio sam se da potrosim neke pare i iskreno iako imam dovoljno za WoW exp+karticu i nije mi zao dati te pare za to (bez obzira na nenormalno malo slobodnog vremena) definitivno cu uzeti WH online doplatu. Ne mogu da docekam da ponovo dohvatim onog svog Bright Wizarda sto nenormalne stete lupa, pogotovo potez sa pucanjem prstiju, nesto najjace sto sam ikada video u igrama i veoma fino implementirano u skill sistem i sistem borbe.
Inace i dalje me drzi odusevljenje sa podelom klasa u WH online, tako da se necu libiti dalje eksperimentisati sa novim likovima.

moze sada da se kupi igra i online, nema potrebe da kupujete u radnji

inace, i ja bas pre 2 nedelje reaktivirao nalog, od marta nisam igrao :) malo pravim pauzu u eve online... i svidja mi se sada, mnogo je bolje nego ranije
jedini problem je i dalje sto je pvp bez poente, zabavno jeste, ali dosadi posle, jednostavno pvp nema nikakav cilj
doduse mislim da je to problem sa svakom mmo igrom ako se igra posle eve :) tako da ko nije igrao eve, sigurno ce vise uzivati od mene :)

jedini problem je i dalje sto je pvp bez poente, zabavno jeste, ali dosadi posle, jednostavno pvp nema nikakav cilj
doduse mislim da je to problem sa svakom mmo igrom ako se igra posle eve :) tako da ko nije igrao eve, sigurno ce vise uzivati od mene :)

Pa ima cilj sada :) Ako gilda zauzme zamak, onda može da ga unapredi raznim poboljšanjima kao što su jača vrata, super brava kroz koju ne mogu da se provuku mdps klase, stražari šampioni itd. Plaća se za održavanje takvog zamka, ali gilda dobija razne neke bonuse za odbranu pogotovo ako se zona zaključa sa zamkom u posedu. Sad ima smisla zauzimati i one zastavice po mapi jer slabe odbranu zamka. Odbrana tih zastavica daje neke nenormalno dobre inf i renown poene :)

Uskoro stiže novi patch gde će se i scenarijima dati neka veća svrha pored toga što daju dobar XP i RP, a bitke u gradovima će biti pretvorene u čist PVP (biće izbačeni PVE elementi).

Poslednja izmena:
ok to za zamak, ali nema neke politike, drame, ne mozes da pravis svoju imperiju... mada kazem, moguce da ja sve mmo igre gledam kroz neku eve online prizmu :)

Najveci problem WAR-a je bio ultra dosadan sistem levelelovanja koji je znacio epic grind battleground-a (ili kako se to vec zove u WAR-u). Mislim ok, zna da bude interesantno rokanje protiv druge frakcije, ali nekada covek pozeli da malo radi i questove, seta se po okruzenju, zabada mobove po instancama zbog '*** ala sabijam' efekta. Toga u WAR-u ima jako malo. Jedini nacin za fer tempo levelovanja bio je neizlazenje iz battlegrounda. WAR nema ni neki poseban storyline, tj. nekako je tesko identifikovati se sa svojim charom, profesije su bile uradjene lose i nije se uopste isplatilo da se radi na njima. U vreme kada sam ja igrao WAR postojale su jezive disproporcije izmedju klasa sto je unakazilo pvp i igru u celini (jer 95% WAR-a je pvp). Sve ovo dovelo je do toga da su igraci jako brzo napustali WAR, a kao tacka na i sama igra je bila jako hardverski zahtevna i lagovita.

Drago mi je da su neki od ovih problema reseni, jer WAR ima mnogo potencijala i bila bi bas steta da se ugasi.

roboto bas si me zainteresovao za igru. pratio sam WAR kad se pojavio, ali kako je dobijao uglavnom negativne kritike nisam je uzeo, ali sada sam resio, zbog Robota, da za pocetak skinem free trial sa neta pa ako sve krene kako treba uzecu i igru!

Vidim da je ostalo samo četiri servera godinu i frtalj nakon izlaska, igra je baš teško fail-ovala. Mislite da ima šanse da se iščupa ili će je diveloper ugasiti uskoro?

Igra je bila pred ponorom pre jedno 6 meseci. Mislio sam da je gotovo i da nema nazad, ali je, kao što sam rekao, Bioware iščupao stvar. Stari Mythic tim je od PVP igre hteo da napravi PVE igru i sve su gurali u tom smeru (Land of the dead recimo), što se nije svidelo većini ljudi i taj period je očigledno bio dno za ovu igru. Posle otpuštanja čelnih ljudi Mythica i pripajanja Bioware-u, stvari su počele da se poboljšavaju.

Ostala su samo dva engleska core servera, ali su igrači nagurani da igraju scenarije, da mogu da napreduju zajedno ma koji nivo da su (apprentice sistem - lik recimo lvl30 može da napravi šegrta od nekog ko je nivo 3 i da ga "podigne" do svog nivoa kako bi mogli da igraju zajedno). Itd itd, mnogo poboljšanja koja su zbližila igrače.

Warhammer se oporavlja i posle svega što sam video, mislim da nema šanse da se ugasi. Ima stvarno dosta aktivnih igrača. Iskreno, deluje mi da su aktivnost i gužva veći nego pre 7 meseci.

Tu vam je uvek trial ako ovo nikada niste igrali. Nemojte da kupujete, probajte prvo. Postoji i neka instanca za lvl 7-11 pa tu možete da okusite i malo (glupog) PVEa.

ok to za zamak, ali nema neke politike, drame, ne mozes da pravis svoju imperiju... mada kazem, moguce da ja sve mmo igre gledam kroz neku eve online prizmu :)

Probaj Darkfall, to ti je kao EVE. Možeš da praviš imperiju, ali je ta igra suviše hard core za moj ukus i živce ;)

Poslednja izmena:
uostalom sade je igra nekih 1500 dinara sto i nije neka para....a nema ni expansija ni nista ko wow....
ja kada sam kupovao igru kostala je nekih 3300,sad je dosta povoljnija.

Imaš po centru Beograda gde hoćeš. Sve radnje koje prodaju igre mislim da imaju i WAR.

Od 1500 dinara, da.

Haha, dokupih danas 60 dana, ima da se vrnem igri. Ne mogu da docekam da mi poskida patcheve (vise od 3GB istih :().
BTW koja je fora sa apprenticima?

Fora je da neko ko je dosta nivoa iznad tebe može da napravi "šegrta" od tebe i da te teleportuje recimo u Land of the dead za powerleveling. Za kratko vreme možeš da se izleveluješ ko nenormalan.

I jel probao neko?

Ja jesam nešto malo, nisam imao bog zna koliko vremena.

Ne znam, nekako sam malo izgubljen u svemu, ne uspevam da se snađem. Dakle rokamo se u RvR čisto onako, rokanja radi? U RFO (izvini što sve poredim sa RFO) smo se rokali za rudu i rasni buff/debuff koji je olakšavao ili otežavao levelovanje u PvE. Moram da igram još neko vreme da bih stekao predstavu o stvarima, imaću pitanja za tebe sigurno.

jel zna neko posto je dopuna od 60 dana? aj necu da pitam gde ima da se kupi za to cu se snaci :p

2750din.

Iskreno da kazem par minuta sam se dvoumio da li da uzmem prepaid za wow ili wh online. Nakon malo razmisljanja WH je pobedio :D Dosta mi je vec WoW-a, smori mnogo brze nego wh.

Vrh Dno