Šta je novo?

Warhammer: Dawn of War i The Witcher

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
NWN klonove ? ja ne mogu da se setim skoro ni jednog , a ti ?

Sto se tice Dawn of War-a obecavajuce, steta sto nisu koristili premisu prvobitnog fantasy warhammer tablet-a odnosno mediveal doba...

the witcher nece biti toliko slichan nwn-u koliko mislish.. najveca slichnost ce biti u tome shto koristi modifikovan aurora engine...

Razorman je napisao(la):
Sto se tice Dawn of War-a obecavajuce, steta sto nisu koristili premisu prvobitnog fantasy warhammer tablet-a odnosno mediveal doba...

Upravo je to veliki plus. Dosta mi je vise WarCrafta, treba mi nesto poput StarCrafta :)

Obratite paznju na resource sistem na strani FAQ...tj. da klasicnih resursa nece biti.
Postojace kljucne tacke na mapi (kanjoni, mostovi, uzvisenja) cijom ce se kontrolom obezbedjivati sve veci priliv prestiznih poena na osnovu kog ce moci da se narucuju "pojacanja" (napokon se neko setio da stvarima da nesto odgovarajucije ime :d) cime ce maksimalno da se potencira fajt, a ne menadzment resursa...

Dakle bice konstantnog priliva resursnih poena kao u nikad zaboravljenom i nikad prezaljenom Total Annihilation-u, sto igru automatski uzdize za 3 mesta na lestvici :)

Dalje, obratite paznju na to da sve jedinice pored odredjene kolicine healtha imaju i skalu za moral !!! Odredjena oruzja i jedinice (bacaci plamena i slicno) deluju devastirajuce na moral jedinica a tada one postaju beskorisne i mogu se samo povuci...a cisto da naglasim da se ni u jednom trenutku ne gubi kontrola nad jedinicama kojim moral ode

Btw takodje obratite paznju na ime orkovskog baje - WarBoss :smoke:

Inace vec u startu jedan veliki minus igri, makar u singlu - u kampanji ce se voditi samo ljudi ali ne i Orkovi, Eldari ili Haos truperi ! :smash: :mad: :wall: No, u multipleju ce moci da se biraju svi...valjda ce naknadno izaci neki expansion koji ce ovo prepraviti.

Igra dolazi na jesen ove godine.

Poslednja izmena:
I ja pomno pratim preview igre... mislim da igra ima samo takav potencijal, ko zna mozda i postane pravi sleeper HIT ! Veliki plus igri je to sto su se bas potrudili da se rase razlikuje pocev od resource modela, nacina gradnje, combat stila... Jedini minus mi je sto nisu pokrili moju omiljenu warhammer rasu undead(zaboravih im warhammer 40k naziv)...

Undead rasa u Warhammeru 40k ??? Mozda ako mislis na haos marince, ne vidim koja bi rasa bila pandan andedovima.

I ja isto pratim razvitak igre, josh od malih nogu :)

OptiPlex je napisao(la):
Undead rasa u Warhammeru 40k ??? Mozda ako mislis na haos marince, ne vidim koja bi rasa bila pandan andedovima.

Ne, ne... chaos marinci su chaos, tj preobrazeni space marines koji su se okrenuli chaos strani... www.gamesworkshoop.com tamo ces vise naci o pravoj Undead warhammer 40k rasi, cini mi se da ih 40k svetu zovu Necros(Necrotyr) ili kako vec, nisam bas neki fanatik 40k serijala nekako su mi ga zasrali dodavanjem nekih totalno neprikladnih rasa...

Hmmm, da ali Necros su nesto poput robota, poput Terminatora i slicno, a ne klasicni Undeadovi. Mene Chaos Marinci bas podsecaju na klasicne andedove posto su to nekadasnji marinci muceni i preobraceni u paklu i vraceni nazad da se bore protiv Imperiuma...jeste da nekrosi vise lice na andedove po pojavi, ali po osobinama mi haos truperi nekako vise odgovaraju samom pojmu andedova

BTW ta rasa nikad nije bila nesto posebno iskoriscavana

BTW 2 u najavama na sajtu se eksplicitno kaze da planiraju da od ove igre naprave stozer oko koga bi se vrteli buduci expansioni i nastavci. Toplo se nadam da ce ih biti u sto vecoj meri i da ce donositi raznovrstan gameplay, kao i sto vise rasa za kontrolisanje

BTW 3 Razormane, ko je onaj lik iznad tebe sto smara ? :) :d

Poslednja izmena:
PRVI REVIEW !!!

Prvi review beta verzije Warhammer-a je izasao:

http://www.bonafidereviews.com/article.php?id=5

Vrlo vrlo zanimljivo i korisno !
Koncept Battlefield-a ukomponovan u Wc3 izvodjenje ! :)
Kako izgleda, bice ovo pored single-a i veoma ozbiljna multiplej igra !

WH 40K Dawn Of War ce da bude mnogo jak, bas sam nedavno gledao trailer - fazon je u tome sto ce svaki unit da ima cirka 20-30 poteza shibanja razlicitih protivnika i jos ce jedinice da budu u realnom scale-u - znaci zmaj ce da bude 30 puta veci od marinca i slicno...

Vec pomislih da sam jedini...:d :)

chek zar ce biti potezno :) sad cu da vidim preview...

edit: boze al sam lud :) verovatno ce biti rts-fps :d

Poslednja izmena:
nece da bude potezno :)
ma bice loodilo
od rts-ova me jos interesuje ona Lord Of The Rings igra, zove se valjda Battle For Middle Earth ili nekako u tom stilu...

Bice real-time izvodjenje ali bez dosadasnjeg sistema resursa. Bice primenjeno modifikovano resenje ground controla u mixu sa battlefield-om, postoje odredjene lokacije na mapi koje donose poene za prestiz onom ko ih drzi.

Armies of Exigo i Kohan 2 ce biti isto dobre nadam se.

ma ok i meni se svidja dosadashnji koncpet ali sam loshe protumachio zerbah-ov post u vezi poteza :)

LOL :) da, potezi su ovde bili pominjani kao deo borilackih vestina unita i dodatnih animacija borbe, da ne bi bilo zabune. Igra ce naravno biti rts.

niple je napisao(la):
Armies of Exigo i Kohan 2 ce biti isto dobre nadam se.

Warhammer i Armies Of Exigo su upravo igre od kojih se najvise i ocekuje na rts sceni u narednih godinu dana...a nazalost mozda i duze...

battle for middle earth ubaci slobodno u taj krug ocekivanih rts-ova, igra izgleda fenomenalno, samo gameplay da ubodu.

Mene boli uvo za izgled, govorim o igrivosti :d :) Za Battle for Middle Earth nemam ni najmanju predstavu o izvodjenju, a to moze ne da unisti igru nego je to bruka. Pogotovo kad je rts u pitanju. Dolazilo je i do sada mnostvo naslova najavljivanih uzasno dobro, sa skrinsotovima koji su bili prelepi (a naravno iz nepreglednog ugla kamere koji ni u ludilu ne bih koristio) pa opet nista. Dok ne dobijem neki iole bolji uvid u gameplay ne tvrdim da je dobra.
Za ove 2 tvrdim :)

meni je empire earth bio skroz ok igra a po ovom shto spremaju drugi deo ce isto da bude veoma dobar

Obavezno javi utiske !!! :)

Probao, odlicno.
Doduse samo sam odigrao prvu, tutorial misiju i poceo drugu, ali je mnogo dobro.
Svidja mi se sto ne mora da se kopa zlato, gvozdje... nego samo akcija. Pa se poeni dobijaju osvajanjem nekih strateskih mesta na mapi. Tih mesta postoji vise vrsta, pa neka donose samo poene, na nekima mogu da se prave neki kao radari, neka povecavaju energiju, nega su potrebna za izgradnju odredjenih jedinica.
Dodat je i moral, pa ako nekim jedinicama opadne isti, razbeze se. Onda je najbole povuci ih da se saberu, ako imaju nekoj zapovednika ili heroja to ide brze. Pa tako i neka oruzja koja se mogu dodati vojnicima uticu negativno na moral protivnika, kao sto je bacac plamena ili snajper. Dobra je stvar i sto su jedinice, bar sto se pesadije tice, rasporedjene u odrede, pa im se moze dodati zapovednik, lekar, heroj, neka bolja oruzja, povecati im se broj.
Resursa nema u klasicnom smislu kao sto sam rekao, ali postoje neki kao krediti koji se dobijaju osvajanjem i energija. I postoje limiti za vojsku, posebno za pesadiju a posebno za vozila. Taj limit se moze povecavati istrazivanjem ali uvek postoji neki konacan broj.
A jedinice su odradjeno odlicno, plus sto kamera moze da se rotira i zumira kako god ko hoce. Grafika je za jednu strategiju prelepa. Jedva cekam finalnu verziju :)

A sto se tice zahtevnosti, sta znam, i nije nesto mnogo zahtevno u odnosu na ostale aktuelne igre. Kod mene, recimo neka srednje jaka masina, ili tu negde, XP2200+, NF7, 1GB ram, 9600pro (sve default) i Audigy od onoga sto je bitno za igre u 1024x768x32 i sve ukljuceno na high ide ok, povremeno secne, ali ne bas da secne, nego kao sporije ide, ali onda sam iskljucio ono iscrtavanje jedinica i kada su zaklonjene necim i posle toga nema vise nikakvih usporenja.

Stvarno odlicna igra.
Evo jedan attach, iako sam uradio resize u 800x600 malo je veci fajl, ali nisam hteo vise da smanjujem, da bi se lepo sve videlo.

Kad sam vec ovde, pre neki dan sam probao i Armies of Exigo demo, i mogu da kazem da igra i nije nesto. Bar meni. Toliko lici na Warcraft3 da je to strasno. Povremeno mi lici da su samo promenili credits screen i imena glavnih likova :) Doduse samo je jedan nivo, mozda full verzija bude drugacija. Od novina tu su oni podzemni nivoi, kojih ima i u wc3 ali ne u okviru onih povrsinskih mapa. I da, od jedinica, ubacili su bizone :) ili bar neka goveda koja lice na njih :)
Igriva igra, ali nista extra.

Opasan je i AoE ima jak potencijal, a to sto lici na war3 otkad je to lose, mada sada svaki fantasy rts lici jedan na drugi... sto se tice DoW ja ga sa modemom skidam polako i vec je negde oko 50% mada od te igre ocekujem da postavi nove temelje kakvi rts trebaju da budu !

Jesi li probao neke magije koje komanderi imaju ?Kako su odradjene i koliko su efikasne ? Jesu li prejake ili balansirane ?
Jes' da mnogo pitam, ali recimo video sam da 1 paladin ima za magiju Orbital Bombardment :smoke: , pa se sve mislim da nisu napravili da je to prejako, a opet, s'obzirom na ime, ako nije prejako sto su uopste ubacivali :d :)

Eh, pocecu da se ponosim sobom kako njusim dobre igre...iskustvo, izgleda :smoke:

Fresh info: Ratni Cekic 40000 Zora Rata je upravo pozlacen tako da se uskoro moze ocekivati kod lokalnih "zlatara" :)

Vrh Dno