Probao, odlicno.
Doduse samo sam odigrao prvu, tutorial misiju i poceo drugu, ali je mnogo dobro.
Svidja mi se sto ne mora da se kopa zlato, gvozdje... nego samo akcija. Pa se poeni dobijaju osvajanjem nekih strateskih mesta na mapi. Tih mesta postoji vise vrsta, pa neka donose samo poene, na nekima mogu da se prave neki kao radari, neka povecavaju energiju, nega su potrebna za izgradnju odredjenih jedinica.
Dodat je i moral, pa ako nekim jedinicama opadne isti, razbeze se. Onda je najbole povuci ih da se saberu, ako imaju nekoj zapovednika ili heroja to ide brze. Pa tako i neka oruzja koja se mogu dodati vojnicima uticu negativno na moral protivnika, kao sto je bacac plamena ili snajper. Dobra je stvar i sto su jedinice, bar sto se pesadije tice, rasporedjene u odrede, pa im se moze dodati zapovednik, lekar, heroj, neka bolja oruzja, povecati im se broj.
Resursa nema u klasicnom smislu kao sto sam rekao, ali postoje neki kao krediti koji se dobijaju osvajanjem i energija. I postoje limiti za vojsku, posebno za pesadiju a posebno za vozila. Taj limit se moze povecavati istrazivanjem ali uvek postoji neki konacan broj.
A jedinice su odradjeno odlicno, plus sto kamera moze da se rotira i zumira kako god ko hoce. Grafika je za jednu strategiju prelepa. Jedva cekam finalnu verziju
A sto se tice zahtevnosti, sta znam, i nije nesto mnogo zahtevno u odnosu na ostale aktuelne igre. Kod mene, recimo neka srednje jaka masina, ili tu negde, XP2200+, NF7, 1GB ram, 9600pro (sve default) i Audigy od onoga sto je bitno za igre u 1024x768x32 i sve ukljuceno na high ide ok, povremeno secne, ali ne bas da secne, nego kao sporije ide, ali onda sam iskljucio ono iscrtavanje jedinica i kada su zaklonjene necim i posle toga nema vise nikakvih usporenja.
Stvarno odlicna igra.
Evo jedan attach, iako sam uradio resize u 800x600 malo je veci fajl, ali nisam hteo vise da smanjujem, da bi se lepo sve videlo.
Kad sam vec ovde, pre neki dan sam probao i Armies of Exigo demo, i mogu da kazem da igra i nije nesto. Bar meni. Toliko lici na Warcraft3 da je to strasno. Povremeno mi lici da su samo promenili credits screen i imena glavnih likova

Doduse samo je jedan nivo, mozda full verzija bude drugacija. Od novina tu su oni podzemni nivoi, kojih ima i u wc3 ali ne u okviru onih povrsinskih mapa. I da, od jedinica, ubacili su bizone

ili bar neka goveda koja lice na njih

Igriva igra, ali nista extra.