Šta je novo?

Warhammer 40.000 generally

Uriel

Znamenit
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poena
1,215
Posto nas ima ljubitelja i onih koji bi to da postanu pa da ne sirimo po raznim temama ovde mozemo o svemu, igre, knjige, tabletop, mimovi...
Koga zanima lore i odakle bi da pocne...ne znam. Igre i neke kratke price su sasvim ok uvod.
Ima po YT sati klipova za lore i objasnjavanja. Dosta toga je preopsirno objasnjeno a neki su i previse uopsteni ne znam iskreno koji bas i kanal da preporucim.
Ovaj klip je sasvim solidan

Posle toga kao iz komentara Primarchs - Horus Heresy - Chaos - War in Heaven - Necrons - Eldar - Orks - and Finally Tau and Tyranids
Onda sta vam se svidi od ovoga idite detaljnije.
Od knjiga sto sam zadnje citao i sto je svakako preporuka Echoes of Eternity i The end and the death, jer Hawk boi.
Night Lords series 3 knjige od Aaron Dembski-Bowden isto jako dobre.
Od kratkih Fall of Malvolion besplatna je, 15 strana prica o Tyranidima i ne treba neko predznanje.
To je to za start, Emperor protect !

By the Emperor, you really did it! :D

Samo da se Amazon ne ukaki u ekranizaciju, ali im valjda GW ne bude dao.

Ima baš dosta WH materijala na audible ko voli da sluša audio knjige .
Nadam se da će Space Marine 2 igra i ona HW epizoda na Prime da podigne hipi i krene neko animirano ili bilo kakvo snimanje u 2025.

Nego, šta mislite koji nam se sledeći Primarch vraća?

@voidpg Vulkan 100% ali nece on skoro.

Poslednja izmena:
Ja sam odgledao dva neka klipa, po 3-4 minuta iz secret level-a, produžen klip borbe sa kultistma a drugi da ne spojlujem, kvalitetno krvoproliće, odlična animacija, rat u komentarima Spartan vs Astartes :D
Kavil ako je zadrt koliko se priča, ima da bude dobra serija.

^
"Kavil ako je zadrt koliko se prica, otkazace seriju tj ceo taj projekat..." * je verovatno blize istini.
Nazalost ali tako je, tesko da mozemo da dobijemo nefiltrirani WH40k sponzorisan od neke vece kompanije u danasnjoj atmosferi industrije filmova i gaminga, jer takav "viskobudzetni produkt" treba da pogadja sto sire mase a Games Workshop nije gadljiv na razne dilove samo dok njima donosi brdo love...

Inace moje neko iskustvo sa WH40k, kao svojevremeno potpuni "novice" pre 15ak godina, i preporuka je za citanje:

Space Marine
Let the Galaxy Burn
Space Wolves (aka Vikings in Space)
Ultramarines serijal - Graham McNeill (licno i omiljen)
Eisenhorn + Ravenor (verovato i nabolji iz WH40k sveta, takodje solidan entry point kao i Ultramarines)
Gaunt's Ghosts (nesto "duhovitiji naslov" iz WH40k univerzuma)
Ciaphas Cane
World Bearers
Grey Knights
Forges of Mars - Graham McNeil (stoji u planu da se procita nekad)

Iskreno nikad nisam hteo da se "uhvatim u kostac" sa Horus Heresy jer ima previse knjiga i dobar deo je bas los i smatram bolje vreme potroseno na neke druge naslove.

Takodje apsolutna preporuka za WH40k 1 & 2 rts naslove, koji su fantasticni i moze se reci "gateway drug" u ceo univerzum WH40k i tabletop pricu.
Uz naravno nesto slabiji i noviji WH40k Chaos Gate
WH40k Rogue Trader, nisam odigrao ali je takodje vrlo nahvaljen, mozda i najbolji WH40k naslov odnosno depikcija tog univerzuma.

Poslednja izmena:
Ako hoćete da ova tema opstane, onda zadržite diskusiju u okvirima WH sveta a ne na kalčr vor koji je dosadio i bogu i narodu, još nije jedna strana potrajala a već je krenulo sa tim temama. Dakle, prvo upozorenje.
(offtopic obrisan)

Poslednja izmena:
Nego, jel' neko kupovao akcione figure?
Gledao sam na Alija ekspresu neke varijante deluju ok na slikama, ne znam kakav je kvalitet.
Bilo bi kul imati nešto.
Takođe sam video zanimljive postere na limu, na temu-u, ali to mi je tek sumnjivo.
Za sada mi visi poster na vratima, tašta reče da je lep, hahahah :D

Prilozi

• s-l1600.jpg
    s-l1600.jpg
    343 KB · Pregleda: 47
Evo po meni dobar video za apsolutne početnike, uz malu dozu humora. Počinje od 2m:18s.

@SOCOM Figurice su na slikama dobre ovako uzivo kad gledas i drzis, uzas mislim na kojekakve noname kineze. Joytoy pravi dobre mislim da njih Computerland ima.

Ladno je neko video ovo
6qipke.jpg

i odradio
2cBWZoO.jpg

Svaki dan nešto novo.
Za Men of iron sam čuo, ali za kamene i zlatne prvi put čujem.

The Men of Stone were a class of artificially created beings created during the Dark Age of Technology in roughly M21 ,According to ancient accounts, the Men of Stone were engineered by the Men of Gold for the purpose of deep space colonization.Though physically inferior to their creators, they are capable of building great artifices and constructed the Men of Iron as their eyes and ears. As the Stone Men existed in a state of "half-life", they were unaffected by the Daemons of the Warp, something that made Warp Travel much easier for them. In time Mankind learned to place itself into the ships of the Stone Men, protected from the depredations of the Warp. Over time as mankind expanded into the stars, the Men of Gold lost their influence, and the Men of Stone became ascendant. However, the Men of Iron eventually rebelled against their Stone creators, producing catastrophic wars that Humanity barely survived.

Jel ste znali da Nekroni znaju za dolazak Tyranida jos tokom M31 dok je trajao crusade. Ferusove ruke su necrodermis. Alfariusovo koplje je nekronsko. Sanguinius se video sa silent kingom Szarekom.
SS je pokazao Danteu Sangijevu masku koja je"benelovent and peaceful".

" The humans were surprised. Their flesh-forms took time to process what they were seeing, though it clearly stirred their indoctrinated racial hatreds at a fundamental and subconscious level. The Judicator-Prime was the first to rise, transmitting a sub-ethyric signal to the Praetorians to be ready. No matter that they had sent the Dante-Angel and the Tycho-Angel, their most respected battle leaders, as a gesture of good faith. The human warrior castes can be unpredictable and nihilistic when pressed, and may act illogically in the face of insult or overwhelming adversity.
We may speak more of this later, Lord Anrakyr. After all, you will need allies. Learn their strengths as well as their weaknesses, and turn all to your advantage.
Wise Szarekh knew this. He saw the truth of it when first he encountered the humans squatting upon the tombs of the dynasties and the ruins of the eldar empire. They believed that their stars were in the ascendant, and that they would soon conquer the galaxy. Of course, this was not to be. It will never be. It cannot be.
It is curious what the humans choose to know of their past, and what remains unremembered. They do not heed the lessons that they have already learned, because they often elect to forget them. Perhaps, had he not fallen to illogical and prideful infighting, their Sanguinius-Angel might have steered them towards a more enlightened destiny.
Certainly, he would have made a more amenable emperor than a preserved witch-corpse.
If ever there were a human to be mourned, noble Szarekh would say that it was him. That alliance – the first alliance, perhaps? – might have ended the threat of the Devourer before it ever surfaced. At least, the Tyranids might never have been drawn to this galaxy in the first instance.
Like the humans, the Silent King was blind to this possibility at the time.
But unlike the humans, he is humble enough to learn from his own mistakes. "

""
For as much as the human empire considers itself the height of evolution and the antithesis of the tyranid race – if you can believe such a thing! – they are perhaps more alike than either of them can know. Dovetlan once likened the humans to insects. They swarm. They cannibalise. They live without real thought for the future or the past, beyond the propagation of their own brood.
And they build hives. Literally.
Teeming with human vermin and other, even more degenerate life forms, their settlements agglomerate around the points of industry and resource, openly abusing their worlds to feed the wasteful cycle of war and procreation. Even their ruling classes may live out their entire organic lifespan within a ten-kilometre area, such is the self-contained and parochial nature of the hive cities. In all our time, we have rarely witnessed such edifices constructed by a sentient race. They are stockpiles of humankind, in all its stripes. Concentrated cells of organic filth.

Bio-mass.

Bait. ""

Nešto sam naletao na te kratke yt pričice.
Savez sa Nekronima? Načuo sam nešto :D Nisam znao za da su Ferusove ruke njihovog porekla, a ni Alfariusovo koplje.
Koja je uopšte svrha Nekrona? Spavaju eonima, zašto bi se uopšte i budili iz svog matriksa?
Bilo je i saveza sa Eldarima, ako se ne varam? To bi bilo produktivno savezništvo, donekle.
Zar i Robout nije imao neku pomoćnicu Eldarku?
Mislim, ja sam priučen oko cele priče, previše je stvari u WH40K univerzumu, previše.

Pa Nekroni hoce da opet imaju mesnata tela da budu lepi i besmrtni kao sto su uvek zeleli.
Kad su zavrsili war in heaven neki njihov milan tarot je racunao da treba da dremnu 60K godina da se zivot u galaksiji obnovi pa ce da osvajaju i gledaju u kakva tela da se transferuju.
Warp im je poremetio taj sistem budjenja pa se ne bude svi odjednom. Predvideo je taj crusade pad Eldara, Tyranide... Ono sto nije predvideo je webway, eye of terror, warp, Tyranide koji konzumiraju sav bio mas tako da ako sve pojedu nema nista za njihova tela.
Kad su se zakopali da spavaju Szarek je otisao da obilazi druge galaksije da trazi podobne hostove za njih i nabasao na Tyranide koje je masovno trebio. Trazyn je ostao da se igra Indiana Jonesa i troluje okolo.
Predpostavlja se da je Astronomican i Nekronski pilon slicne namene kada su se aktivirali poceo da mami Tyranide pa su krenuli ka Mlecnom putu.
Onda se Szarek vratio i idemo budjenje. Logicno Nekroni su najbolja anti Tyranid rasa ali ne mogu sami da ih istrebe pa je sigurno pao neki dogovor sa Sanguiniusom.
Ako Tyranidi zaobidju neku planetu a nema genstelera tu je Necron Tomb World i treba da se bezi.

A Guiliman je bio ok sa jednim Eldar Craftworldom jos dok je trajao Crusade. Oni su ga izlecili (Yvraine otud i sprdnja da mu je ona sad simpatija, iako postoje hibridi Eldara i ljudi) i evakuisali deo Cadie na Macaragge. Tu se i Trazyn umesao i pokusao da zatvori Eye of Terror i raspustio svoju kolekciju (vratio Gardiste, Marince, jednog Custodesa i ostale sto je kidnapovao).
Nisam nesto puno citao o Eldarima jer mi nisu nesto svemirski elfovi zanimlivi.

Nisam znao da su u tom fazonu, body snatchers 🤔😅
Zanimljivo.
Nekroni deluju op potpuno.

Nego, sad čitam neke stvari i malo mi se slomila ganglija, možda zato što je 2 ujutru.
Sanguinius.
Da li ih je bilo 2 komada?
Znam za ovog kog je Horus ubio, ali naleteo sam na nešto što mi nema nikakvog smisla.
Pazi ovo: https://dornianheresy.fandom.com/wiki/Blood_Angels
Da li je ovo fanfiction? Neko se zaigrao?

Iskren da budem prvi put čujem za dva Sanguiniusa. Znam da Fulgrim ima svog klona, ali mi ovaj još uvek nije iskakako.
Inače, ne znam da li je deo originalnog kanona ili nagađanje, ali kruže teorije da je ovo samo prethodnica Tyranida i da glavna flota tek treba da stigne.

Bilo je i nagadjanja da Tiranidi zapravo beže od nečega još straŝnijeg, ali mislim ipak da ovo, zapravo, jeste samo prethodnica i da glavna najezda tek stiže.

Napali su galaksiju sa 6 razlicitih strana. Ne deluje kao da beze od necega...

Slažem se. Verovatno ce to biti neki end time za ceo setting. Ako GW odluči u nekom momentu.

Rešio sam svoju misteriju, sve je fan fiction "Dornian heressy". Izgubio sam sat vremena čitajući nečiji loš trip.
Nema drugog Sanguiniusa izdajnika. :D
Gde pratimo dešavanja?
Pa, meni stalno iskaču šortsi na yt, pa ako me zainteresuje dovoljno, krenem da tražim dalje i tako u krug.
Kad smo već kod megalomanije, u dubinama warpa ima mnogo gadnijih stvari nego što su ovi bogovi haosa :D

Izvinjavam se ali gde vi to pratite live statuse tj desavanja iz ove fransize 😄?
Los napisan fan fiction... Kao vecina knjiga iz Horus Heresy i WH40k sveta... :)
Imas par pisaca koji su ok, ostatak za skartirati...

Imas celu kolekciju u digitalnom obliku na "zalivu", ako ne mora bas fizicke kopije... Po meni to ti je najbolja opcija.
Verujem da vise nisu ni tako povoljne kao ranije,5-8e bile svojevremeno, a sa sa dodatnom marzom u Srbiji i (ne)kvalitetom istih i nisu neki "must buy/own"...
Ja sam ranije direktno kod GamesWorkshop-a kupovao i to uglavnom omnibus izdanja, jer su bila najpovoljnija opcija makar za serijale- ali to je pre nekih 5-10g.

Sad videh da Horus heresy ima 64 knjige...i bice tu jos. Ima tu dosta bloata, i gluposti neke su tu knjige samo za fanove odredjene frakcije/legije prve 3-4 i zadnje 4 su da kazemo bitne..
Ja sam nekih 18-20 sve sa Zephonom i tu i tamo jos ponesto.
Dan Abnett, Aaron Dembski-Bowden i Guy Haley su proverene glavudze.
Tacno se lepo vidi koliko su degradirali danas i zasto je Guilliman toliko zgrozen trenutnim stanjem.
Ne samo sto je geneseed razvodnjen i oslabljen vec neki wargear koji su tada imali sargents danas su epic relics.
Blood Angels su svi bili kao Sanguinius. Ne samo lepi, humani i puni empatije vec su i Castodese ucili ponasanju jer ovi nikada nisu videli obicnog coveka ili decu.
High lords i noble houses nikada nisu videli tako nesto kod ostalih astartesa.
A sada su manijaci, ni 10% normalnih.

"His features held nothing of sensuality, yet the truth remained: he was quite literally the most beautiful man Jaya d’Arcus had ever seen. The artistry of living beauty rendered in marble. An angel of myth, stricken by the hauntingly elegant pallor of consumption.
‘I am Zephon,’ he said with a polite bow. His voice, low yet brutally soft, was made to sing beneath the stars.”

"The Blood Angel watched the gathered courtiers and their attendants, standing unhelmed in the acrid, polluted breeze. The gentle wind’s fingers plucked at his golden hair.”

Vrh Dno