Šta je novo?

Warcraft3 i modem

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Da li se kako moze podesiti da se igra preko modema ( ne internet vec direktno) ???
thanx

septimus je napisao(la):
Da li se kako moze podesiti da se igra preko modema ( ne internet vec direktno) ???
thanx

Pa moze..jedan napravi server.. Ovaj drugi se ukachi i tako imate mrezu preko modema. Dodelish svakom IP adrese i cepaj.

Ma kakve IP adrese , jedan digne DialUp server drugi se zakaci udjete u igru i odete na lan (ili kako vec) jedan kreira i dalje znas

:wave;

Nisam probao sa Warcraftom ali recimo u Diablu morash da navedesh tachno adresu onog na koga se kachish! Pa prema tome ako ne dodelish IP adrese onda morash da vidish koju ti je adresu dodelio comp, shto je lako pod NT-om, A pod W9x morash da startujesh dodatno programche koje su smestili u sistem i vishe se ne secam kako se zove.

A ako su 2 računara povezana serijskim kablom?
Da li je neko ovo pokušao?

Ja sam igrao preko tel veze bez problema a i preko kabla bi trebalo da bude isto ali to nisam probao

Bez novog "treda": da li se igra sa ver 1.00 na ver 1.01b patchuje direktno patchom 1.01b ili se mora patchovati sa 1.01 na 1.01b?
Malo je konfuzno...

Nema sanse mora prvo 1.01 pa 1.01b a pre toga instalacija mora biti cista bez crack-a on ide na kraju (imas uputstvo na ruru u WC III sobi)

Ser_Zile je napisao(la):
Nema sanse mora prvo 1.01 pa 1.01b a pre toga instalacija mora biti cista bez crack-a on ide na kraju (imas uputstvo na ruru u WC III sobi)

Dakle, da ponovim ne treba primeniti prvo 1.01 pa 1.01b.
Na cistu instalaciju primenis 1.01b patch a onda sve ostala kako je na ruru opisano i kod mene radi.

Pozdrav.

Ser_Zile je napisao(la):
Provereno netreba za WC III cheers

Mislish li na igranje na netu ili na ono shto ja mislim, a to je direktna modemska veza sa ortakom

Situacija: Kod mene WIn2k, kod prijatelja WinME. Ja kreiram tamo "incoming calls" i tu stavim da sam dodeljuje IP adress. I sad problematichne situacije ( i jedine koje postoje...) su:

1. Ili on ne "vidi" moju kreiranu igru i ja njegovu ili
2. Zapochnemo partiju, ona traje minut, dva .... i onda se ispishe "host lost" i disconnect. Veza ne pukne ali se partija prekine

HM, what is wrong???

Moguce je neko neslaganje izmedju Win Me i 2k , kad su u pitanju dve 98-ce sve radi besprekorno a sa XP-ovima koje sad imamo jos uvek nismo probali :(

Kod mene u xp-u sam podesio incoming connections, sve namestio kako treba, a modem nece da prima poziv! Zvao sam sebe sa mobilnog i zvonio bar 10 puta i nista se ne desava. Ako jos neko ima xp, nek proba jer meni nikako da uspe.
Mogli su ovo jednostavno da urade kao kod hyper terminal-a!
I kad je podesen na incoming connections, da li posle stalno reaguje na telefonske pozive? Jel moze to disable-ovati ili prosto izbrisati konekciju?

Probano sa WIn98se i WinME, partija traje malo duzze ali opet onaj koji nije napravio igru "ispadne" ( drop )

Ako neko hoce da probamo neka se javi na mail , ili ovde ili na PM

Kad krenem da podesavam incoming connections zakuca mi se taj prozor i nisam do sada uspeo da dignem server iz XP-a :(
Sigurno ima neki problem sa ovim opcijama i valda ce to srediti u SP1

septimus je napisao(la):
Probano sa WIn98se i WinME, partija traje malo duzze ali opet onaj koji nije napravio igru "ispadne" ( drop )

Ako neko hoce da probamo neka se javi na mail , ili ovde ili na PM

Mozda vam se jednostavno modemi neslazu ili smetnje na centrali naprave prekid i ispadne napolje klijent ?

Ser_Zile je napisao(la):
Mozda vam se jednostavno modemi neslazu ili smetnje na centrali naprave prekid i ispadne napolje klijent ?

Moguce, to objasnjenje mi izgleda jedino preostalo, povezivanje je otprilike na 26-28800, ali znam da veza bude i oko 18-20000

Nazad
Vrh Dno