Šta je novo?

Warcraft III pomoc u Night Elf Campaign

zzmm

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 9600X 3.90GHz AM5 BOX 100-100001405WOF/ARCTIC COOLING Liquid Freezer III 280 black
Matična ploča
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5K
GPU
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
Storage
SSD M.2 500GB Samsung 970 EVO PLUS V-NAND NVMe 3500/3200MB/s, MZ-V7S500BW :: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU :: 500 GB Hitachi
Zvuk
Sennheiser
PSU
MSI MPG A750GF 750W
Kućište
Thermaltake Commander C31
Monitor
AOC 27" IPS 27G2U/BK 144hz
Miš & tastatura
Zowie FK1b :: Reddragon Apas - Red switch
Ostale periferije
Sennheiser GAME ONE
Steam
https://steamcommunity.com/id/zzmm/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Zaglavio sam u Night Elf Campaign - chapter seven: Twilight of the goods.
To je ono gde treba preziveti 45 minuta...Nesto mi ne ide fali mi oko 10 minuta, negde gresim... Molim pomoc!
ZMM

Evo kako sam ja presao, probaj ovako mozda uspes :)
Odmah, po pocetku posaljes Wispove na dva cini mi se slobodna rudnika zlata, da naprave drvo i crpe zlato tako da nemas problema sa zlatom. Sve raspolozive jedinice i heroje posalji kod ljudi da im pomazes jer su prvi na udaru, i ne pomisljaj da napadas undead bazu jer nema sanse, samo ces gubiti jedinice. Za svo vreme dok traje borba kod ljudi manijacki pravis jedinice a narocito protektore i vazdusne jedinice, Pravi ih i kod orkova. Kada ljudi propadnu predi sa svim kod orkova i njima pomazi koliko mozes a kasnije kod tebe... Probaj tako trebalo bi da predjes.
Narocito se cuvaj zadnjeg minuta :)

Nesto tako sam i ja igrao, medjutim, kao sto rekoh ne ide. Mozda ovo sto si rekao - da ih pravim i kod Orkova...
Pozdrav
ZMM

Davno beše, al' da pokušam da pomognem:

1. Na početku sve raspoložive jedinice i heroje povuci do Elf baze. Legija neće projuriti kroz gradove već će se zabavljati sa građevinama dok ih ne uništi. Po uništenju nastaviće dalje.

2. Slažem se sa uspostavljanjem "money flow".

3. Zaboravih kako se zovu Elf jedinice što su kombinacija grifona i archera, ali ih pravi u što većem broju i drži ih kod one fontane zdravlja kod Elf baze i spopadaj sve što pristigne.

4. Elf bazu utvrdi sa stacionarnom odbranom što više možeš ali nemoj da prekidaš komunikaciju za eventualno istrčavanje van perimetra odbrane.

5. Iskreno, mene je spasio očajnički potez. Pošto sam u poslednjih par minuta video da sam gotov i da će mi sve izginuti, počeo sam manijakalno da gradim građevine ISPRED kapije pa u dubinu zarobljavajući wispove ako je trebalo. Čini mi se da sam uspeo jedno 10-ak da ih napravim kao branu, tako da je Legija počela da gubi vreme rušeći taj svojevrstan zid da bi došla do kapije.

Taman kad su počeli da ruše poslednje dve-tri, isteklo je vreme. Nije baš junački, ali, cilj je postignut. cheers

Dobro, hoce li ovde dati savet neko kome nisu pobili sve jedinice i srusili 4/5 bae pre isteka roka :d Odmah svi heroji kod ljudi, pravljenja dodatnih baza na one 2 lokacije, sve sto se ima salje se da se brani ljudska baza sto se duze moze, u medjuvremenu se utvrdjuje zemljiste kod orkova (ljudska baza ne moze da se odbrani ali mogu andedovi da se zadrze bar duplo duze nego sa nekvalitetnom odbranom) pomocu mina kojih ima u prodavnicama...takodje jedinice koje zaginu mogu brzo da se popune kupovinom u tavernima (ako se ima para) na 2 mesta...naravno uz manijakalnu gradnju i slicno...
Naravno sve ovo uz dosta kliktanja po mapi, razvijanja i paralelna vodjenja bitki i upravljanja ostatkom potrepstina (gradjevine, zamke, heroji i sl.)

Ljudi ne mogu da se odbrane, ali orkovi mogu i to opusteno.

Sve snage poslati prvo kod humana i braniti ko rodjenu bazu kada ona padne povuci se kod orka kombinovati star fall i trankviliti u paru graditi se kod saveznika

DAKLE svaku bazu braniti do zadnje arcerice.....

OptiPlex je napisao(la):
Dobro, hoce li ovde dati savet neko kome nisu pobili sve jedinice i srusili 4/5 bae pre isteka roka ...

Koliko vidim, jedino sam ja izneo "bunker" strategiju. Svi ostali preporučuju odbranu "korak po korak". S obzirom da su obe varijante uspele, ne razumem u čemu je problem? Ko može da pljune više u dalj, šta li ... ?!

Neka čovek sam izabere prilaz koji mu se više dopada, neka uspe u tome i gotova stvar. Bez posebnog soljenja pameti ostalima, hm? :?

Kao prvo i prvo sve baze je moguce odbraniti, i to veoma lako. Ovo u stvari znaci da je moguce izbeci i "propast" ljudske baze. A recepat je jako jako jednostavan, i jako glup, ali deluje (provereno). Naime glavna stvar su Moon "bunari". Znaci gradis ih po ljudskoj bazi kao nenormalan, kao manijak, samo tako... Sto vise to bolje, nemoj da stedis nikako... Naravno ni jedinice na treba da zaboravis, ali u koliko imas bazu punu MW-a nema teorije da te pipnu.

P.S uknju ci da MW-ovi automatski lece, jer u suprotnom neces mnogo da postignes...

Toliko od mene

Hvala svima,
ocigledno da ima puno nacina...
U medjuvremenu mi je mladji sestric pokazao kako on to resava. Dakle pravi samo dve vrste jedinica, zaboravio sam kako se zovu, jedna pravi vrltlog i dize protivnike, a druga su oni lavovi. Uz nesto protektora, i to je to. Heroji mi se malo celice u tudjim gradovima i na kraju se bez problema izdrzi.
Moja greska je sto sam pravio pogresnu vojsku.
Jos jednom hvala svima
ZMM

Judge je napisao(la):
...
Koliko vidim, jedino sam ja izneo "bunker" strategiju. Svi ostali preporučuju odbranu "korak po korak". S obzirom da su obe varijante uspele, ne razumem u čemu je problem? Ko može da pljune više u dalj, šta li ... ?!

Neka čovek sam izabere prilaz koji mu se više dopada, neka uspe u tome i gotova stvar. Bez posebnog soljenja pameti ostalima, hm? :?

1) tu je smajli na zavrsetku recenice koju si kvotovao.

2) S'obzirom na izrazitu prednost taktike koju sam naveo (a probao sam obe, i bunker i totalnu odbranu) kao i bolje rezultate (zadrze se vec u susednim bazama) mislim da je moj savet nesto merodavniji :mrgreen:

Sto se bunkera tice njime je vrlo tesko odbraniti se jer undead-ovi imaju ubrzan sistem izgradnje (grade bilo koju jedinicu za par sekundi) tako da je vrlo rizicno pustiti ih sve do orkova i tek onda braniti svoju bazu. Jednostavno tesko se izdrzi jer kad se tvoja vojska posle par napada proredi i kad krenu oni najjaci demoni da napadaju ti maltene ma koliko para imao ne mozes da izdrzis tempo nadoknadjivanja jedinica, i to na kraju rezultuje rusenjem baze i grickanjem noktiju "da li ce mi srusiti poslednja 2 moon wella ili nece" :beat:

Sve je tačno što si rekao, uključujući i "grickanje noktiju". Očigledna je prednost tvoje/vaše taktike sa odbranom svih gradova koja me tera da ponovim ako ne celu igru onda barem tu poslednju misiju.

Moja opaska je vezana za pitanje čoveka "kako...?". Ja sam izneo šta je meni uspelo i to je to.

Peace. cheers

Judge je napisao(la):

Ma naravno. Opusteno, nisam ni mislio da ja sad vredjam nekoga time sto sam rekao, uostalom, i meni su unistili bazu pre isteka roka jel sam se zezao (pssst, nikom ni reci o tome da nisam presao misiju iz prve :D) i mislio da nikad nece stici, ali dok sam provalio da oni prave jedinice za par sekundi eto njih pred mojom bazom i onda nisam uspeo da nadoknadim propusteno pa hajd Jovo (tj. Filipe :)) nanovo

pozdrav

Nazad
Vrh Dno