Šta je novo?

Warcraft 3 izbacuje BSoD i resetuje

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Danas sam instalirao WC3 i TFT, patchovao na poslednju, 1.21b verziju. Masina je iz potpisa, dakle, nikako nije slaba, pa sam stavio sva podesavanja na max.

Nema pravila kada ce da padne restart, nekad i posle 10 minuta, nekad i posle 1,5 sati igre. Pomislio sam da se slcajno graficka ne pregreva, ali Everest pokazuje 66 stepeni max (u 2D rezimu/idle je 10 stepeni manja). Ne verujem da je do D3D moda, Diablo 2 i CoD4 su pichili bez problema.

P.S. Vratio sam sva podesavanja masine na default, al' nema promene. U Minidump folderu nema nicega (stavio sam da bude small memory dump 64KB).

Imao sam isti problem i nazalost nisam ga reshio znachi posle jedno 40tak minuta samo bi mi se zacrnila slika i restart, takodje sam pomislio da se grafika greje ali bila je relativno hladna. Pokushao sam chak i komplet folder od instalirane igre da prekopiram na drugi komp i na tom kompu je radila bez problema igra. E sad da li ima veze shto je u mojoj mashini Intel baziran na Core ahitekturi, a na drugoj kojoj sam probao je A64 ne znam. Da dodam probana je igra i na trecem kompu (S64 konfa) i isto radi.

A64... vidis... znam da 10tak A64 nema tih problema. Stavise, nema nikakvih problema sa WC3, mogu po ceo dan da vrte igru, a masine su znacajno slabije po specifikaciji. I teraju igru na max podesavanjima.

Najcudnije je sto u Event vieweru nema nicega. Jednom se masina resetovala kad je igra ostavljena "upaljena", a ja otisao na pet-sest minuta da nesto uradim. Vratim se, a doceka me svez desktop. Stavio bih da dump-uje celu memoriju, ali 2 GB... nema sanse.

Trazim malo po netu, izgleda da je problem cest, a svaki link koji sam otvorio je od poslednjih godinu dana, i uglavnom je u pitanju Intel CPU... sto i nije toliko cudno, s obzirom da drzi veliki deo trzista.

Probaj da dizeblujes muzicku ili da stavis druge drajvere :wave:

Iskljucivanje zvucne neka ostane kao poslednja mera. Skidam najsvezije drajvere, pa cemo videti pomazu li.

Pa samo iskljuci na trenutak u biosu pa probaj. Neje je problem aktivirati ponovo 5 min kasnije.

Vidim u drugoj temi istog sadrzaja da je covek napisao da se iskljuci S.M.A.R.T. :wave:

Mislim da sam ga ub'o: drajveri su bili najsveziji moguci, ali sam pogledao Sound podesavanja u igri i stojalo je na Creative EAX(?!), iako to nisam dirao i po def. stoji Miles Emulated. Sad stavih na Dolby i tri sata igra ne puca.

Medjutim, izletelo je ovo na slici. Testirati memoriju ili jok?

P.S. SMART nije ni ukljucen.

pa moguce i to, ali meni je SMART reshio problem bash taj koji si okachio... ae probaj neshto, npr ugasi ACHI :d

Sve je ok, problem je definitivno bio u ovom podesavanju zvuka, a greska iz prethodne poruke je specficna za konkretnu mapu koja je koriscena.

Ma zvuk je problem u vecini slucajeva rekoh ti ja ;)

Isti problem imao na staroj masini restartovo se zbog zvuka. A i ovu gresku mi izbacivao bio kao tebi sad nije hteo uopste da udje u igru samo treba da se obrise sve iz Movies foldera. Probaj mozda pomogne.

Nazad
Vrh Dno