Šta je novo?

Wallpaperi i Android

Instaliras nova launcer (jer je najbolji, pored svega), skines wallpaper rezolucije koji ima tvoj uredjaj, odes da postavis pozadinu preko nove (imaces u opcijama kada ides iz galerije set as da izaberes nova), i on ce sam da ga namesti (ako je iste rezolucije bez kropovanja), i samo kliknes set i to je to.

Hvala, telep, znam za to :) Ja sam i pitao da li je to moguće (tj. zašto nije?) bez dodatnih aplikacija.

Ja za htc one koji ima rezoluciju ekrana 1920x1080 skidam pozadine u 1080x1920,sto ce reci portrait i nema nikakvih zamucenja,nego ti hoces landscape wallpaper da stoji kao portrait a ne moze,jer mora da se kropuje.
Evo sad sam gledao kako se to radi na HTC One:
http://htc-wallpaper.com/set-home-screen-wallpaper/
http://forums.androidcentral.com/htc-one/281203-htc-one-wallpaper-no-cropping.html

Kod mene (na dva tableta i dva telefona) to nije moguće, odn. ono što je tamo obeleženo kao korak #5 ja ne uspevam da uradim. Da li nije moguće ili ja nešto grešim, to nisam siguran.

Uglavnom, šta god da uradim (sa slikom dimenzija 800x1280) on mi nudi ovu opciju za cropovanje centralnog dela slike, bez mogućnosti da je izaberem celu :crash:

ifwAycb.jpg

Zato skini nova launcher koji su ti ljudi preporucili ili proklinji proizvodjace tih telefona i tableta sto nisu omogucili takvu opciju kropovanja :)

Hehe, proklinjanje zvuči OK :D

Ne, ja sam taj problem rešio korišćenjem wallpapera dimenzije 1920x1408, samo mi je čudno da sam odmah napadnut zbog pokretanja ovog (nebitnog, ali meni ipak zanimljivog) pitanja.

Nova launcher je u svakom slučaju uzet u obzir ;) Još samo da provalim šta bih konkretno dobio njegovom instalacijom (nevezano za wallpapere, to je ipak malo bitno).

Da li neki od "alternativnih" launchera (Nova, pre svega) ima mogućnost da tajluje (tile) jednu manju sličicu kao wallpaper? Znači, uzmem sličicu dimenzija npr. 100x100px, a launcher da je ponavlja kao pločice u kupatilu :D

Da li neki od "alternativnih" launchera (Nova, pre svega) ima mogućnost da tajluje (tile) jednu manju sličicu kao wallpaper? Znači, uzmem sličicu dimenzija npr. 100x100px, a launcher da je ponavlja kao pločice u kupatilu :D
Onaj program wallpaper setter ima to.

Fala za info :)

Vrh Dno