Dominator08
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.08.2007
- Poena
- 320
Pošto mi veštačka inteligencija nije pomogla do kraja, da probam sa vama.
Imam desktop računar kod kuće preko kojeg želim da pristupim poslovnom desktopu u kancelariji, ali mi treba da mogu da ga upalim sam - Wake On LAN.
Imamo Ubiquiti Unifi mrežu. Koristim VPN (ne neki poseban klijent već Windows built-in) preko kojeg se povezujem na poslovnu mrežu (i tom prilikom uređaj dobija IP adresu iz 10.230.230.0/24 subneta).
Na poslovnom računaru sam podesio (mislim) sve što treba:

- u Windows Defender Firewall:

- u UniFi mrežnim podešavanjima Port forwarding:

i Firewall rule:
Probao sam da ping-ujem svoj poslovni PC sa kućnog i ne uspeva ni to. Sve dok ne ugasim Firewall u potpunosti, onda ping prolazi. Međutim, WOL neće da radi ni sa ugašenim Firewall-om.
Šta može da bude problem?
Imam desktop računar kod kuće preko kojeg želim da pristupim poslovnom desktopu u kancelariji, ali mi treba da mogu da ga upalim sam - Wake On LAN.
Imamo Ubiquiti Unifi mrežu. Koristim VPN (ne neki poseban klijent već Windows built-in) preko kojeg se povezujem na poslovnu mrežu (i tom prilikom uređaj dobija IP adresu iz 10.230.230.0/24 subneta).
Na poslovnom računaru sam podesio (mislim) sve što treba:
- u BIOS-u WOL opciju
- u Network adapters:

- u Windows Defender Firewall:

- u UniFi mrežnim podešavanjima Port forwarding:

i Firewall rule:
međutim Wake Me OnLAN neće da ga upali, ništa se ne dešava.Type: LAN In
Rule Applied: Before Predefined Rules
Action: Accept
Source
Source: 10.230.230.0/24
MAC Address: Nisam upisao pošto neće da prihvati podešavanje
Destination
Destination: 10.211.211.5 (IP adresa mog poslovnog PC)
Probao sam da ping-ujem svoj poslovni PC sa kućnog i ne uspeva ni to. Sve dok ne ugasim Firewall u potpunosti, onda ping prolazi. Međutim, WOL neće da radi ni sa ugašenim Firewall-om.
Šta može da bude problem?