Šta je novo?

Wait for dial tone radi na analognoj centrali, internet bez

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Slucajno sam ukljucio Wait For Dial Tone koji je na moje ogromno zaprepascenje radio iako je u pitanju stara centrala (5....). Josh veci 3p je bio kada sam otkrio da sam preko 3 sata na netu bio a da pri tom nisam otkucao string ATX3....
Da li vama radi Wait For Dial Tone?

Re: Wait for dial tone radi na analognoj centrali, internet

kUdtiHaEX je napisao(la):
Josh veci 3p je bio kada sam otkrio da sam preko 3 sata na netu bio a da pri tom nisam otkucao string ATX3....

Kakve ovo veze ima? ATX3 je isto što i ukidanje Wait For Dial Tone.

Wait for DT radi i kod mene na katastrofalnoj centrali (49) i mocna je stvar jer gotovo nikad nema signala cim se digne slusalica vec posle 10-150 sec

Meni to radi na vise centrala , modem je lucent. Samo teba naci pravi Country settings za modem.

Meni ovo radi vec duze vreme sa lucentom (stara 713 centrala) ali mi samo nije jasno kako da ga podesim da prepoznaje busy tone ??? ako je uopshte moguce na ovom krshu ???

Kod mene Lucent/Agere V90 prepoznaje "busy" signal pod WinXP (pod 2K nece). "Po defaultu" nije prepoznavao dok nisam u poesavanjima za modem setovao za "Country/Region Select" Country/Region Code (184). Takodje u poesavanjima za konekciju stavite "Time Between Redial Attempts" na vrednost manju od 60 sec. (toliko je po defaultu), jer ce vam se ciniti da redial ne radi iako radi samo je vreme izmedju dva rediala mnogo veliko.

Takodje radi mi i "Wait For Dial Tone..."

Na mom lucent/agere lt winmodemu je dechekiran wait.. country region je france, a init string je %T19,0,2A
Stavio sam da okrece broj nakon 5 sek. i prepoznaje busy, al` je digitalna centrala u pitanju.
Radio je i sa atx3 i SAD, a sa %T19,0,2A prakticno nema veze koji se cuntry region stavi. Sa ovim drajverima 8.24 koje je Nebojsa prijavio cini mi se da se veza uspostavlja iz mnogo manjeg broja pokusaja, mada je moguce da je to slucajnost.

delimir je napisao(la):
Kod mene Lucent/Agere V90 prepoznaje "busy" signal pod WinXP (pod 2K nece). "Po defaultu" nije prepoznavao dok nisam u poesavanjima za modem setovao za "Country/Region Select" Country/Region Code (184). Takodje u poesavanjima za konekciju stavite "Time Between Redial Attempts" na vrednost manju od 60 sec. (toliko je po defaultu), jer ce vam se ciniti da redial ne radi iako radi samo je vreme izmedju dva rediala mnogo veliko.

Takodje radi mi i "Wait For Dial Tone..."

Meni sa ovakvim settingsima ne radi wait for dial tone ??? Zashto , pojma nemam ! Znachi mozda bi mi detekcija busy signala i radila ali shta ce mi bez Wait For Dial Tone ...Koja je centrala u pitanju kod tebe ??? Mora de je "nova"...

Bas je mocna stvar Wait For Dial Tone...vise mi se modem ne gubi ukoliko je komsija zauzeo liniju.. :)
Pre nije radilo (tj recimo ne radi na Rockwellu)...mada sam se zacudio prvenstveno jer je u pitanju analogna centrala

Meni to radi vec odavno,a imam lucenta i staru 51 centralu.Nisam siguran,ali mislim da mi je radilo i sa rokvelom 33,6 pre par godina

Nazad
Vrh Dno