Šta je novo?

vx2260 ili t220

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
Znam da je bilo threadova sa ovom temom,ali ae da pitam pre nego sto se odlucim
Znaci ovako,po meni:

view sonic vx2260; cena ~18-19k
+ hd rezolucija,ostra slika,garancija na 0pix,lepo izgleda,cena
- iako je dobar za hd filmove,igranje u non-native rezoluciji smanjuje dozivljaj jer koliko sam skapirao bi trebao jaci gpu od 4850 ako hocu u toj rezoluciji

samsung t220; cena ~20k
+ ostra slika,na native rezoluciji mogu lepo da pikam igre bez gubitka kvaliteta
- treba da me pro*ere da ne dobijem kazahstanski panel,gay rose black....

E sad,posto ne planiram da menjam monitor barem jos ~5god,a verovatno ni konfiguraciju uskoro,zanima me za sta bi ste se vi odlucili i zasto?
Veoma mi je bitno jer uzimam neki od ova dva za par dana,svaki savet je dobrodosao

Ja bi uzeo viewsonic i uopste nebi razmisljao o samsungu.Prosto fenomenalan monitor nema sta da se prica.Ako vec uzimash monitor koji ne bi menjao 5godina, a za 5godina ces sigurno promeniti grafiku ako vec nemash neku bolji, onda ti je viewsonic najbolji izbor.

Viewsonic bez dileme, i sam se mislim uzeti ga jer sam silom prilika vraćen na 5:4 :d
ako ništa zbog 0 bad pixel garancije, malo li je ;)
FullHD je budućnost koja polako dolazi, o filmovima i da ne govorim, a i vremenom rastu rezolucije koje prosečna grafička može da istera s pristojnim FPSom. S ovakvim odnosom cene i kvaliteta pored ovog monitora sve sem LCDTVa deluje kao besmislena kupovina.

Da nije malo presitno 19x12 na 22" monitoru ?
Ako si gamer, trebao bi dobro razmisliti, zbog zahtevnosti igara...
Sa druge strane, ne znam da li igre izgledaju bas toliko ruznije ako se igraju na non native rezolucijama, mislim da je to preterivanje.

Dok kod T220 ima zahebancija sa panelima (ja sam recimo dobio C panel, mada se ne bunim, izgleda odlicno), ali je ipak igrarija sa tim panelima.

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustva sa 19x22 rezolucijom na 22"?Na sta lici,posto nisam imao prilike da vidim to uzivo?Pretpostavljam da pixeli ne postoje i da slika izgleda fenomenalno,ali kako se to odrazava na velicinu slova i samu citljivost?Koje su mane?

Na 22" je full HD (1920x1080) veoma sitno - pogotovo text... Velichina pixela je 0.247 mm dok je kod obichnog 22" (1680x1050) 0.282 mm ili 0.275 mm (u zavisnosti da li je 22" tachno ili 21.5" kao ovaj Viewsonic). Kada se gleda oshtrina slike, filmovi i igrice, ova velichina je bez premca. Na kraju krajeva mozesh da stavish monitor blize da bi mogao lepo da chitash sa njega :d

Poslednja izmena:
bas sam danas obisao par prodavnica,t220 ima svuda dok je viewsonic pain in the ass za trazenje.Naleteo sam samo na jedan sa cenom od ~21,5k ,a toliko sada kosta i t220.Izgleda da je ovaj skok evra bas zeznuo cene,pa ne znam da li da sacekam malo.
Takodje,dosta firmi mi je reklo da viewsonic se vise ne uvozi,nemam pojma zasto,i to vec par meseci....

Brate sta fali tekstu na 1920*1080? Evo ja upravo predjoh sa 17'' i 1024*768 na 22'' i 1920*1080 i sto bi se reklo nemam nikakvih problema ni sa ocima ni sa prilagodjavanjem na ovu rezoluciju.

Tekst nije sitan i nema ga potrebe povecavati uopste, barem po meni...
I da, sto se tice gubitka kvaliteta na non-native rezoluciji, bas sam juce igrao PES 2009 na BenQ E2200HDA i integrisanoj hd3200 u rez 1024*768 na medium, i slika je bila full screen i nisam primetio neki gubitak kvaliteta uopste...

Poslednja izmena:
Vrh Dno