Šta je novo?

vufer bruji na 5.1 sistemu

vlayoshi

Cenjen
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poena
159
imam filipsov 5.1 sistem, koji je relativno mator, jedno 4 godine... e sad, od pre jedno godinu dana počela je da se događa čudna pojava... kad upalim zvučnike u prvom trenutku se ne dešava ništa, ali kako vreme prolazi, tj kako zvučnici duže rade, iz vufera, samo iz njega, počinje da se povremeno čuje neka čudna buka, samo on izbacuje neko lupanje, bez obzira da li je nešto pušteno na kompu, ili su zvučnici samo upaljeni, i bez obzira koliko su zvučnici pojačani...
da bih izolovao problem, iščupao sam zvučnike iz kompa i nište se nije promenilo, kad su upaljeni, posle nekog vremena opet vufer počinje, nekad povremeno, a nekad u kontinuitetu, da bruji. posle toga sam preneo zvučnike u drugu sobi i uključio ih u drugu utičnicu, da vidim da li nekoi od ostalih uređaja koji su na istom osiguraču u stanu možda ne pravi problem, i ništa, sve je isto... problem je što se frekvencija ne menja u zavisnosti od toga da li ja direktno pojačavam vufer ili zvučnike, to me zbunjuje.
problem sam manje više rešio tako što stalno palim i gasim zvučnike, al me nervira što ako oću da gledam neki film, moram da budem spreman na to da će poslednjih pola sata filma da mi prođe u nerviranju, jer ovo sr anje počne da bruji...
jel rešenje novi zvučnici, il ima nade da mogu nešto da popravim?

Meni deluje kao elektronika u vuferu. Probaj sa servisom, verovatno neka komponenta na stampanoj ploci..

Bilo koji dobar elektronichar, mozesh i u TV servis.

ne, nisu ti zvučnici, ovo je philps mms460... izguglaj, pa ćeš videti kako izgledaju... stvarno su izuvali kad su bili novi, i mnogo mi se sviđa kako izgledaju, pa ne bih da ih menjam!
e sad, kod mene to ne zavisi od toga koliko su pojačani, fuver bruji pa bruji... sve moguće kombinacije sam probao, definitivno je nešto do njega, ili možda do adaptera, na to se svelo!

Loše napajanje, tj. elektrolit u istom. Ako se ne reši zamenom ekektrolita, nije vredno cimanja. Jel` adapter externi ili je u kućištu woofera? Sad vidim da nisu ni jeftini, što će reći da je vredno cimanja.

Poslednja izmena:
adapter je eksterni... al sam primetio da se vufer greje... znači problem je u vuferu? znači nisu loši zvučnici, ja mislio da ih bacim!
znači majstor je rešenje, a?

Poslednja izmena:
Pa da, ako to čudo ima aktivnu skretnicu, sigurno je na njoj greška, a opet tipujem na elektrolitski kondenzator.

To je vjerovatno brum iz napajanja, osusio se elektrolit u napajanju, nevalja masa, trebao bi neki elektonicar ili rtv serviser da malo pogleda nebi trebao biti problem rijesiti.

sad sam izgubio nit... jel u adapteru problem ili u samom vuferu?

***, može i "vako" i "nako". U svakom slučaju elektroliti su ultra jeftini, koji god da zameniš, nećeš da se zezneš.

jel imate nekog dobrog električara da preporučite, a da je na novom beogradu... ja znam jednog, al nešto mi ne uliva poverenje, šta god sam mu nosio, držao je po mesec dana, i na kraju nije popravio.

Bilo koji tv servis, to je minoran problem za njih.

ja sam daavno imao altec VS3251E vucnjake, i kadasam pjacao do kraja nisam cuo muziko od brujanje. prvo sma pomislio da je u pitanju subvofer, ali psole sam primetio da je to zbog mrezice koja nalazi na voferu. skidao sam to, jeste da esetitka pala, ali zato su lepo radile dok nisam ih prodao i uzeo atp3.

Vrh Dno