Šta je novo?

vtx3d 5770 da li kupiti?

Boris.Bole

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2010
Poena
154
Potreban mi je savet u vezi kupovine graficke karte.Porucio sam u desku konfiguraciju sa grafickom kartom sapphire 5770.Posto tu kartu nemaju na stanju rekli su mi da sacekam 7 dana da nabave.Danas sam opet zvao i receno mi je da je jos nemaju ali da ce sledece nedelje sigurno stici ta graficka od svih poznatijih proizvodjaca(asus,sapphire,gigabyte).U zamenu su mi ponudili istu kartu od proizvodjaca vtx3d koja je nekih 10 e jeftinija.Medjutim, posto mi tih 10 e ne pravi nikakvu razliku zanima me da li se isplati cekati sapphire kartu,tj da li vtx3d zadovoljava kvalitetom?

VTX je Powercolor, tj. TUL Corporation. U kvalitetu izrade se primeti mala razlika u odnosu na Asus, ali ništa specijalno.
Ja koristim Powercolor-ovu 5770 i zadovoljan sam. Jedina mana je grbav ventilator koji je i na 20% glasniji nego Asus 5770 CU Core na 80%.
Takođe, ove karte imaju 24meseca garancije naspram 36 kod Asus-a i Gigabyte-a.

Garancija na vtx3d mi je takodje 36 meseci kao i na ostale,procitao sam na nekom stranom forumu da ima artic cooling hladjenje i da uopste nije glasna.Naravno,pitanje je koliko im verovati.U svakom slucaju voleo bih da cujem jos neki komentar i poredjenje u odnosu na sapphire,gigabyte ili asus pre nego sto se odlucim za kupovinu.Nekako sam se uvek odlucivao za sapphire iako mozda nema znacajne razlike,verovatno zbog imena.Taraba hvala na odgovoru.

Poslednja izmena:
VTX3D (Vertex 3D) je PowerColor-ov brand za istočnoevropsko i azijsko tržište (Rusija, Kina).
Referentni modeli i većina ne referentnih su im identični PowerColor-ovima dok se kod najjeftiniih serija vidi mala razlika u izradi (završnoj obradi).

Budući da je garancija tri godine, i ako je verzija sa Artic Cooling hlađenjem ja bih ti je preporućio.

Potreban mi je savet u vezi kupovine graficke karte.Porucio sam u desku konfiguraciju sa grafickom kartom sapphire 5770.Posto tu kartu nemaju na stanju rekli su mi da sacekam 7 dana da nabave.Danas sam opet zvao i receno mi je da je jos nemaju ali da ce sledece nedelje sigurno stici ta graficka od svih poznatijih proizvodjaca(asus,sapphire,gigabyte).U zamenu su mi ponudili istu kartu od proizvodjaca vtx3d koja je nekih 10 e jeftinija.Medjutim, posto mi tih 10 e ne pravi nikakvu razliku zanima me da li se isplati cekati sapphire kartu,tj da li vtx3d zadovoljava kvalitetom?

Uzimaj to dok ima, kontrola ventilatora provjereno radi:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?249793-GTS-450-VS-5750

A jesi li razmislio o nekoj Nvidiji u tom rangu imaš odličnu ponudu Nvidije. Ja sam imao loše iskustvo sa Ati Daimond 5770, toliko me je izmrcvarila ta grafika da sam jednostavno izbrisao ATi (amd) kao proizvodjača pouzdanih grafika, mada do tada samo sam imao isključivo ATi grafike a za Nvidiu nisam nikad čuo do tad. Međutim loše iskustvo sa tom ATi karticom me nateralo da razmislim i okrenem ka Nvidiji i fala bogu nisam pogrešio sad je sve ok i radi bez greške ali jeste skuplja u odnosu na ATi ali vredi nemam više problema. Naravno ne znači da su svi ostali imali ili imaju problem sa ATi kartama i ne kažem da je loša samo je ja ne bih preporučio nikom jer znam koliko sam imao problema sa njom.

Poslednja izmena:
A jesi li razmislio o nekoj Nvidiji u tom rangu imaš odličnu ponudu Nvidije. Ja sam imao loše iskustvo sa Ati Daimond 5770, toliko me je izmrcvarila ta grafika da sam jednostavno izbrisao ATi (amd) kao proizvodjača pouzdanih grafika, mada do tada samo sam imao isključivo ATi grafike a za Nvidiu nisam nikad čuo do tad. Međutim loše iskustvo sa tom ATi karticom me nateralo da razmislim i okrenem ka Nvidiji i fala bogu nisam pogrešio sad je sve ok i radi bez greške ali jeste skuplja u odnosu na ATi ali vredi nemam više problema. Naravno ne znači da su svi ostali imali ili imaju problem sa ATi kartama i ne kažem da je loša samo je ja ne bih preporučio nikom jer znam koliko sam imao problema sa njom.

Razmisljao sam izmedju ati 5770 i gts 450 u istom cenovnom rangu.Posto sam laik proceprkao sam malo po netu i svi komentari govore da 5770 ima bolje performanse a da je manji potrosac i da se manje greje u odnosu na 450.Konfiguracija je phenom II X2 555be,gigabyte ga-ma770t-ud3p,wd caviar blue 500 gb,4 gb ddr3 1333.Kuciste je lc power sa napajanjem lc power lc600h-12 600w koje je najjeftinija varijanta od tog proizvodjaca ali mislim da ne bi trebalo da ima problema da gura pomenutu konfiguraciju.Razmisljao sam i o gtx460 768mb ali je ona 5000 din skuplja u desku u odnosu na 5770.Ponudili su mi i gts450 koja je oc verzija i trenutno razmisljam o njoj kao alternativi.U svakom slucaju sacekacu 20-i do kada bi trebalo da popune lager svim modelima od raznih proizvodjaca pa cu do tada da odlucim. Mozda im i stigne gtx460 768 mb po nekoj boljoj ceni trenutno je kod njih 19000 din.Ima li neko neki komentar u odnosu na asus cucore 5770 vs gts 450 oc?Prevashodno ce se komp koristiti za igrice,da li je ovo napajanje dovoljno za gts 450 i koliko je ona dobro resenje?

Poslednja izmena:
Ne brini za napajanje, terace ti koju god graficku da stavis! Posto kazes da ces se komp prevashodno koristiti za igrice, ja bih onda isao minimum na gtx460 768mb!
Moras li ti i graficku da kupujes u istoj firmi? Za 14500 imas da nadjes gtx460 768mb, a za 17000 imas 6850!

Posavetovao bih te da ideš svakako na Nvidiu i to na GTX 460 ali od 1GB možeš je pronaći u nekoj od radnji i po mnogo pristupačnijoj ceni naravno pod uslovom da ne moraš da na istom mestu gde kupuješ komp da pazariš i grafiku. Ako nisi ljubitelj Nvidie možeš videti neku ATi karticu recimo iz serije 6... Možda ti je smor da se zamaraš da ideš od radnje do radnje ali bolje malo procunjaj po netu jer za iste pare možeš dobiti bolju mašinu a mislim da vredi tražiti najbolje rešenje za grafu pogotovu ako si komp prevashodno namenio za igranje.

Poslednja izmena:
Razmisljao sam izmedju ati 5770 i gts 450 u istom cenovnom rangu.Posto sam laik proceprkao sam malo po netu i svi komentari govore da 5770 ima bolje performanse a da je manji potrosac i da se manje greje u odnosu na 450.Konfiguracija je phenom II X2 555be,gigabyte ga-ma770t-ud3p,wd caviar blue 500 gb,4 gb ddr3 1333.Kuciste je lc power sa napajanjem lc power lc600h-12 600w koje je najjeftinija varijanta od tog proizvodjaca ali mislim da ne bi trebalo da ima problema da gura pomenutu konfiguraciju.Razmisljao sam i o gtx460 768mb ali je ona 5000 din skuplja u desku u odnosu na 5770.Ponudili su mi i gts450 koja je oc verzija i trenutno razmisljam o njoj kao alternativi.U svakom slucaju sacekacu 20-i do kada bi trebalo da popune lager svim modelima od raznih proizvodjaca pa cu do tada da odlucim. Mozda im i stigne gtx460 768 mb po nekoj boljoj ceni trenutno je kod njih 19000 din.Ima li neko neki komentar u odnosu na asus cucore 5770 vs gts 450 oc?Prevashodno ce se komp koristiti za igrice,da li je ovo napajanje dovoljno za gts 450 i koliko je ona dobro resenje?

Mnogo je 19000 za GTX460 768mb model, po mnogim radnjama ista moze da se nadje i za ~15000.

Javi koje ti cene nude u radnji kad im stigne novi lager pa cemo te posavetovati ;)

Vrh Dno