Šta je novo?

VTM Bloodlines iritirajuci problem

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Izvinjavam se ako je ovaj problem vec pominjan na forumu - ja ga i posle searcha ne nadjoh. Resenje nisam nsao ni na stranim forumima pa ako je neko imao isti problem ovde...

Problem: U Asilym klubu (na pocetku maltene) kada probam da se "hranim" zavodeci one devojcice sto stoje na raspolaganju ;) igra se smrzne. taman da joj moj vampirski lik zabode zube u vrat i da pocne ona crno bela scena i - smrzne se igra. Escape pomaze da se vratim u glavni meni ali ne mogu da nastavim da igram nikako. Jedino resenje je da igram u dx7 modu ali tada igra izgleda solidno lose a nista bolje ne ide. Nesto se ne secam da sam imao ovaj problem kada je igra izasla.. Igram na laptopu CPU@2GHz, ATI Xpress 1150, 1.5 GB RAM, tona slobodnog prostora na HDD od 320 GB, swap file 2.5 GB.. Igra ide dosta dobro i sa maximalnim setovanjima osim tamo gde i na CRAY CXI secka i usporava.. Probano sa patchom 1.2 - poslednji zvanicni i sa najnovijim 6.0 (nezvanicni). Izmenjani svi moguci ATi driveri i podesavanja vsync...catalyst A.I. i sl. OS je X S3. Igram u win 98 modu jer su mis i tastatura neupotrebljivi bez toga - kasnjenja su ocajna a ovako savrseno ide. probano i bez compatibility moda ali opet isto...
Eh da...igra se ne smrzava prilkom svakog hranjenja - na ulici mogu sasvim lepo da ujedem nekoga i sve super :) - razmena fluida se obavlja bez problema ;)

Hvala unapred.

M

Poslednja izmena:
Hm..problem resen instaliranjem originalnih HP drivera iz 2006 godine... Igra ide odlicno kao i ujedanje :). kada samo pomislim sta sam sve pokusavao.. Moderatori mogu da brisu ovo ili da dodaju nekom Bloodlines threadu.

pozdrav.

uf, imaces ti jos dosta problema sa ovom igrom. Igra je jedna od najboljih igara ikada po meni, ali je prepuna bagova.

Ma igrao sam je i ranije sa na desktopu patchom 1.2 i nisam imao vecih problema. Sa default driverom HP-a sve radi odlicno za sada...

pozdrav.

proveri i unofficial patcheve koji dobro peglaju igru

I ja trenutno igram po ne znam koji put (posle pre neki dan ponovo obrnutog VTM Redemptiona) i jedini problem koji sam imao jeste na kraju igre kad idem da koljem "pipkavu" Ming Xiao, pa u podrumu hrama, kod onog vodopada, ne mogu da otvorim vrata koja su zatvorena obicnom motkom. To mi se desilo pre par godina prvi put i sinoc drugi put, i ni jedan drugi problem nisam imao.

uf, imaces ti jos dosta problema sa ovom igrom. Igra je jedna od najboljih igara ikada po meni, ali je prepuna bagova.

Nece. Ovi patchevi rjesavaju probleme. Ja igram pomalo, i dosao sam u Chinatown bez problema.

Da, ovo je dobra igra cim se ljudi javljaju a problem vise ne postoji :). I sa patchom 1.2 nije bilo problema kada sam je igrao pre par godina. Bilo je gluposti kao npr: udjem u sobu gde su sestre (gore u Asylumu) i ne vidim ih a cujem kako pricaju ili slicni biseri - resavalo se ponovnim ucitavanjem pozicije. Nije bilo tako strasno sve u svemu. Nezvanicni patchevi popravljaju ovakve *****arije ali nista na engineu igre sto jeste steta. Na onoj plazi u Santa Moniki igra ce ici kilavo i za 30 godina mada ce i tada biti dobra. Uzgred, na nekim novijim karticama tipa 8800 i novijima se pojavljuju neverovatni bugovi (kao npr ovaj koji sam ja imao sa ATI karticom). Ljudi koji imaju ove karrtice jednostavno nemaju mogucnost da se vrate na starije drivere pa su svakako hendikepirani za uzivanje u ovoj odlicnoj igri.

Poslednja izmena:
Na plazi u Santa Monici, i nije išlo kilavo, štaviše leti, igrao sam ponovo pre par meseci. Bez ijednog baga, 1.2 patch je bio, čini mi se.

Prvi put kad sam igrao (kad je izašla igra) je bilo često pucanja, seckanja (onaj deo kad tamaniš one zombije mi je išao 3 frejma u sekundi).. I opet je bila najbolja igra ikad. Čoveče, to su bila vremena. :D

Poslednja izmena:
Tada nije bilo karte na kojoj nije sjeckalo. Tada sam imao 9600 Pro. Poslije sam je igrao sa 7800 GTX, i bilo je skoro pa isto. Tek sada sa GTX 280 radi odlicno :)

Nije tad bila problem grafička nego memorija. Sećam se ko da je juče bilo, 512 MB je bio neki mainstream u to vreme, a na tome nije bilo teorije da se igra koliko je swapovalo na hubovima.

Ama bre ljudi na toj plazi u Santa Monici nema nicega a igra usporava - ne puca nego usporava. Verovatno je bila mnogo ambicioznije zamisljena ta plaza pa se nije imalo kad i onda su sve zamazali mrakom a pozadinski uradjeni modeli su ostali samo se ne vide ali grafika vredno pokusava sve to da renderuje. To je ubedljivo najsporije mesto u igri a nema sanse da ce raditi kako treba i na mainstream desktop kompjuteru (gledao sam na 8800GTS i ide isto kao i na 9600pro nekada - plafon 15 FPS izvlaci). Sa 1.5 GB na laptopu ja se sasvim pristojno igram u 1027*768 sve high bez AA i AF. a ta plaza je spora pa spora i to sve ukupno nekih 10*10m bas na pesku kada se gleda u vodu tj u mrak :). Uprkos tome, odlicna igra.

Poslednja izmena:
Nije to baš 10x10 metara, ima gore platforma sa kućama i onaj deo koji čuva milicija i gde ne može da se prođe. Uglavnom izgleda da plaža ima ogroman skybox, i kod prvog HL endžina je bio drastičan pad frejmrejta ako se odrapi neki ogroman skybox u map editoru, a kako Vampiri ne koriste finalni HL2 endžin, moguće da je to povezano na neki način, tj da je ostao isti/sličan problem...

Ahm.. evo jos malo u vezi sa novim nezvanicnim 6.0patchom..shit ako ga tako mogu nazvati. Ima bugova kojih u 1.2 zvanicnoj zakrpi nema. Ko hoce da se igra bice mu dovoljna poslednja zvanicna 1.2.. 6.0 me namucio - budalastine tipa zakljucana kapija ka Tungu i NE MOZE da se otkljuca.. Vratio na 1.2 i ide sve kako treba - konacno nadam se :)

Ahm.. evo jos malo u vezi sa novim nezvanicnim 6.0patchom..shit ako ga tako mogu nazvati. Ima bugova kojih u 1.2 zvanicnoj zakrpi nema. Ko hoce da se igra bice mu dovoljna poslednja zvanicna 1.2.. 6.0 me namucio - budalastine tipa zakljucana kapija ka Tungu i NE MOZE da se otkljuca.. Vratio na 1.2 i ide sve kako treba - konacno nadam se :)

Zasto ne koristis oba patcha? Ja koristim zvanicni 1.2 i nezvanicni 5.9 istovremeno.

Bas tako, sada su "zajedno". Valjda ja nisam imao srece sa 6.0 a vidim da se zale i drugi po forumima. Ono sto je korektno pri instalaciji 6.0 je da se moze birati "basic" mode tj deo patcha koji adresira samo bugove a ne menja gameplay sto ranije u 5.4 valjda nije bio slucaj - dobijes ispravke sa intervencijama na gameplay -u i ne igras onako kako je Troika to nekada zamislila. . Svejedno, igra ide lepo i bez bugova i sa 1.2.

Poslednja izmena:
To može da se bira već poslednjih nekoliko verzija, tj od kada su fanovi masovno počeli da kukaju nakon izlaska onog "true patcha". Lepo je i što u changelogu piše koje se izmene odnose na "basic" a koje na "plus" varijantu.

Hajde da povampirim thread malo jednim updateom. Na win7 32bit igra radi savrseno sa driverima koji stizu uz windows a na vec gorepomenutom laptopu.

pozdrav,

M

Vrh Dno