Šta je novo?

Vsync pitanje

Meni je isto uvek zakucano na 60fps, jedina igrica gde nije bilo je ona Wanted: Weapon of Fate. Tu sam video 120-150fps. A 500 u cinematicu, verovatno je neka greska bila u igrici.

Moram da prijavim da u zivotu nisam iskusio nijedan los aspekt Vsync-a, a obligatorno ga koristim od 1998 godine. Jedino tako mogu da se igram bez nervoze, ne mogu da podnesem tearing. Iz radoznalosti sam detaljno testirao problem i potvrdio da mi Vsync u zivotu nije oborio performanse (min. frejmaza ispod refreshrate-a uvek potpuno ista i sa i bez vsync-a) ili stvorio input lag. Prosto mi je cudno koliko se neki ljudi muce sa tim. Mozda i ne igram igre u kojima se ti problemi javljaju, ne znam, ali ne zalim se.

Ja zato ljudi koristim SAMSUNG SYNCMASTER 755df 17" crt i prezadovoljan sam 😛

Imam acer acer v193w koji je 19' .Za igrice koristim ovaj crt monitor koji je jednostavno strava.Moze da tjera 1600x1200, a maksimalni refresh rate mu je 200hz

1600 x 1200 / 68 Hz

Izvor google 🙂

Poslednja izmena:
Moram da prijavim da u zivotu nisam iskusio nijedan los aspekt Vsync-a, a obligatorno ga koristim od 1998 godine. Jedino tako mogu da se igram bez nervoze, ne mogu da podnesem tearing. Iz radoznalosti sam detaljno testirao problem i potvrdio da mi Vsync u zivotu nije oborio performanse (min. frejmaza ispod refreshrate-a uvek potpuno ista i sa i bez vsync-a) ili stvorio input lag. Prosto mi je cudno koliko se neki ljudi muce sa tim. Mozda i ne igram igre u kojima se ti problemi javljaju, ne znam, ali ne zalim se.

Input lag se javlja u CSS - olikim igrama ...

Ako mislis na popularni "kanter" 😀 onda razumem, jer ga nikad nisam rabio.

Svako ko je iole ozbiljnije igrao neki FPS online itekako oseća input lag sa vsynch-om, pa čak i razlike između 60/100/200 fps-a, naravno pričamo o input lagu.

Što se tiče tearing u novijim igrama gotovo da se ne srećem sa njime. Kad bolje razmislim jedina igra u kojoj se javlja baš primetno je PES.

pa vidis, iskustva su razlicita. Tearing vidim u apsolutno svakoj igri u, a input lag nikada u npr. COD 2, gde sam adminovao server i igrao svakodnevno nekoliko godina. Po prirodi sam velika picajzla i sasvim sigurno bih ga primetio, ali kao sto rekoh - nikad problem.

Sve u svemu, whatever... ne bih da se nastavljam i ubedjujem, moje iskustvo je zaista takvo kako sam napisao, kapiram da nije svacije i to je sve ok 😉

Pa samo mogu reći, blago tebi što ne primećuješ 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno