Šta je novo?

Vruc procesor <-> Hladan procesor

• Začetnik teme Začetnik teme Golden
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Bukvalno tako.
Moj procesor jednostavno nece da radi kada je hladan !
Krene u Windows i negde na pola puta se restaruje i onda ga jednostavno moram zaustaviti posle citanja memorije da bi se procesor malo zagrejao 🙂 i kao takav da normalo radi !

Napominjem da mi je u prostoriji negde ispod 20 C.

Jel imao neko ovakvih zackoljica ?
Zbog cega to ?

Ajd reci nesto vise o tvojoj makini tipa :
cpu (def/oc), fsb, ploca, culer, temp (u leru i pod punim opt) ...
da bi ti bolje pomogli.

Pozdrav,
Sasha

Golden je napisao(la):
Bukvalno tako.
Moj procesor jednostavno nece da radi kada je hladan !
Krene u Windows i negde na pola puta se restaruje i onda ga jednostavno moram zaustaviti posle citanja memorije da bi se procesor malo zagrejao 🙂 i kao takav da normalo radi !

Napominjem da mi je u prostoriji negde ispod 20 C.

Jel imao neko ovakvih zackoljica ?
Zbog cega to ?

Kratko objasnjenje:
Sva normalna elektronika je fabricki pravljena da radi u uslovima sobne temperature (22-28 C) a sto se procesora tice vecina njih radi i na vecoj optimalnoj temperaturi, sto znaci da dok tvoj dragi procesor ne dostigne tu temperaturu nece raditi normalno. A da li ce on posle da se pregreje to je vec druga prica 🙂

Sasha je napisao(la):
Ajd reci nesto vise o tvojoj makini tipa :
cpu (def/oc), fsb, ploca, culer, temp (u leru i pod punim opt) ...
da bi ti bolje pomogli.

Pozdrav,
Sasha

Duron 700 (980)
fsb 140 mhz
Abit KT7E
Mem Hynix 256 dvostarna
Coll WinGlobal neki za 25 dm.
radna temp. je 42C. pod opterecenjem (SETI), 38C u leru 🙂

Ali evo zacudo jutros normalno usao u Win.
Ko ce ga znati !

To je totalno tachno..
Ima ortak Tandera na 900 i kewlerche na 7200 obrtaja i ako je temperatura procesora ispod 30 stepeni blokira i puca ko nenromalan..kada vec predje 33-34 onda radi super..

Jos jedno objasnjenje:
Ne radi se o "niskoj temperaturi" (jer 20 C to i nije) nije u njoj problem, problem je u kondenzaciji vlage, zato je potrebna malo veca temperatura.

Pozdrav...

Bas interesantne probleme vi imate. Nisam znao da i to moze. Na mom kompjuteru je, posle provertavanja sobe i paljenja compa, bilo 11 stepeni system i 16 stepeni procesor, procitano, posle podizanja u hardware monitoru. I radi sve normalno.
Naravno, brzo se podigne na 26 i 34, ali ni na niskoj temperaturi nije bilo problema.

a ovi jos hlade tecnim amonijakom i sl. derivatima 🙂
Ma samo ga treba zagrejati dobro i ima da radi 🙂
Mislim da je svar overklokovanja, dakle ako je negde pri granici onda luduje !

Aca je napisao(la):
A da probas da ga pokrijes jorganom. 😀 😀

haha jos bolje grejalicu da usmerim u kuciste 🙂
nego procesor mi ucita (pazi procesor🙂) win. tek kada dostigne 25C radne temp.

zanimljivo

Nema sanse da je procesor, nesto drugo tebi otkazuje. Meni lici na memoriju, *bem li ga.

Mozda je malo zastarelo, ali imao sam slucaj na jednom PENTIUM I 233MHz racunaru, procesor i memorija su bile ispravne, ali je bio problem do ploce, isti problem nece da radi dok se ne zagreje a onda sve perfektno!!!

Povuci mu saug svako jutro pa kada se zagreje dobro ,onda spusti saug i daj mu ga po gasu!

Aca je napisao(la):
A da probas da ga pokrijes jorganom. 😀 😀

E, odavno se nisam ovoliko smejao sam sa sobom. Pazi kada sam probudio ribu.(D) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

gladiac je napisao(la):
E, odavno se nisam ovoliko smejao sam sa sobom. Pazi kada sam probudio ribu.(D) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

E stvarno si genije 🙂
A pazi i ovo nije lose:
ipin
Povuci mu saug svako jutro pa kada se zagreje dobro ,onda spusti saug i daj mu ga po gasu!

Nazad
Vrh Dno