Problem je nastao kad sam rešio da umesto starog ATA HDD wdc od 80 GB ubacim nešto malo mladji SATA WDC od 160, pri čemu ću da reinstaliram windows 7 ultimate. Odmah nakon reinstalacije samog sistema, instaliranih drajvera za ploču, grafiku, primetio sam da se još tokom instalacije najosnovnijih programa kompjuter "zaglupi", nakon čega ili izbaci not responding obavestenje, ili se skroz smrzne pa moram da ga restartujem. Odmah sutradan ja rešim da ga ponovo reinstaliram, misleći da je možda nešto oko reinstalacije pošlo naopako (nekako je reinstalacija jako dugo trajala, sumnjiv mi je bio i čitač i sam DVD disk na kome se nalazi win 7 a sa kojeg sam, uzgred, već nekoliko puta reinstalirao windows i na "stari" i na "novi" HDD), ali je problem ostao isti. Takodje sam primetio da se tokom rada, kompjuter potpuno zaustavi ne reagujući ni na kakve komande (to mi se desilo i prilikom rada u windowsu, instaliranja programa a čak i tokom igranja FIFE 13), a nakon nekog vremena (minut ili dva) se odmrzne i nastavi tamo gde je stao (čak sam i i u fifi nastavio utakmicu nakon 5 minuta). Dešava se takodje, da se iz kućišta, u toku rada računara, čuje zvuk kao kad se kompjuter isključi ili predje u ono "sleep" stanje, a onda domah zatim (ili nakon 5-10 minuta) zvuk koji se čuje kao kad se kompjuter vrati iz stanja "wake up", a za sve to vreme komjuter radi, "normalno".
Jedino šta sam probao da uradim je da u BIOS-u promenim koji mi je glavni HDD (dok su bila uključena oba HDD istovremeno) a podešavanja u biosu sam nakon toga vratio na default - ali mi ništa od toga nije pomoglo.
Nadam se da sam uspeo koliko toliko da opišem problem, ako neko zna bilo kakvo rešenje, bio bih vrlo zahvalan!
Jedino šta sam probao da uradim je da u BIOS-u promenim koji mi je glavni HDD (dok su bila uključena oba HDD istovremeno) a podešavanja u biosu sam nakon toga vratio na default - ali mi ništa od toga nije pomoglo.
Nadam se da sam uspeo koliko toliko da opišem problem, ako neko zna bilo kakvo rešenje, bio bih vrlo zahvalan!
Poslednja izmena: