Šta je novo?

Vrisnuo externi 2.5" usb

SickMF

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
745
Znaci hitachi (ntfs) od 20 gb u usb racku. Podaci su nebitni za celu pricu. Nesto je pogresno upisao i zaje*o particiju, kada se prikaci na usb, cuje se ping, racunar zaglavi, ne otvara my computer, ali se vidi samo iz disk managementa, gde ne moze nista da se uradi. Iz linuxa se vidi disk i cak pusta filmove koji su na njemu. Iz dosa sa disketom od win 98, ne dozvoljava fdisk, jer ga verovatno racunar ne vidi (kaze ortak koji je to pokusavao). Probano i sa disk tools-om sa hitachijevog sajta, ali ne ide, verovatno isti problem jer ga racunar ne vidi. WTF?
Probao sam sto krace da opisem bez smaranja, pa ako neki mag ima ideju sta dalje? Thx.

P.S. Probano i kacenje u laptop kao jedini disk i formatiranje odatle sa svim i svacim i stativa!
Part. magic ne pomaze naravno.

Poslednja izmena:
Dr*am se vec 3 dana sa ovim diskom i nista. Probao sve sta postoji od tools-a. Na kraju danas sa najnovijim mhdd, posle komande "erase" za low level format (disk preko 40/42 adaptera nakacen kao jedini u desk kompu), dobijam poruku "katastrofic failure" i "drive is broken" i kraj. Kanta za smece ili sta?
Inace svi alati su prijavili da nema BS, uspesno ga citaju (cheking pre formatiranja i sl.) ali kada na red dodje pisanije po njemu, proces puca uz error taj i taj, mamicu mu...

Poslednja izmena:
Dr*am se vec 3 dana sa ovim diskom i nista. Probao sve sta postoji od tools-a. Na kraju danas sa najnovijim mhdd, posle komande "erase" za low level format (disk preko 40/42 adaptera nakacen kao jedini u desk kompu), dobijam poruku "katastrofic failure" i "drive is broken" i kraj. Kanta za smece ili sta?
Inace svi alati su prijavili da nema BS, uspesno ga citaju (cheking pre formatiranja i sl.) ali kada na red dodje pisanije po njemu, proces puca uz error taj i taj, mamicu mu...

Ono "ping" sa pocetka opisa sto si cuo je dovoljno da ga bacis u djubre.

Kad ti 2.5" disk kaze "ping", u 99% slucajeva je zavrsio karijeru.

P.S. Probaj ponovo u lap da ubacis i uradis lowlevel format, ili uradi lowlevel iz Linux-a pa vidi ima li nesto od njega.

Poslednja izmena:
slicna stvar

kod externog usb-a se neki put desavaju bezmalo cudne stvari
meni se desilo da sam ukljucio hdd rack - digitus i hdd je poceo da se ponasa kao tvoj
Razlog sledeci
uz rack ide usb kabal na jednom kraju 2 kom koji idu u racunar i dodatni kabal za napajanje
100 x sam ukljucio samo jedan USB u racunar i nista drugo. HDD je rado normalno
onda sam stavio 101 put i jednostavno kao da je dobio slabiju struju ili sta vec.
uglavnom hdd sam sredio tako sto sam uradio- fix master boot record sa hirens boot cd-a
a drugi hdd nije hteo da radi dok ne ukljucim OBA usb-a i dodatno napajanje.
PS obratite paznju na konektor usb koji je zalemljen na ploci racka , jako slabo se drzi pa neki put jednostavno od upotrebe tu popusti i napravi Shit
pozdrav

Vrh Dno