Šta je novo?

vrijeme u excelu

• Začetnik teme smotana
  • Datum pokretanja
S

smotana

Guest
Imam sledeći problem:vrijeme mi se obračunava u formatu +hhh:mm,-hhh:mm.
Postoji li način,bez nekog većeg programiranja, da mi on sabere vrijeme ovakvog formata,i da izlazno istog oblika?pomagajte, ja glupava:(

Nisi ti glupava nego Excel :D Welcome, btw.
Vreme ne može biti negativno pa zato u Excelu nisu ni predviđene ovakve operacije, niti je za vreme moguće uneti negativnu vrednost ni dobiti negativan rezultat.
Prvo što mi je palo na pamet je da se vreme, tj. broj sati i minuta pretvara u decimalni broj pa se sa takvim brojevima vrše operacije a krajnji rezultat ponovo pretvori u format hhh:mm i u zavisnosti od toga da li je rezultat pozitivan ili negativan, taj format prikaže u različitim bojama.
Ovo je samo ideja, sad neko treba da sedne i "isprogramira" :)

Hvala na tješenju:D
Ma skontala sam ja kako ja to mogu bez pluseva i minusa, i formatiram ga ja u nmb pa izsaberem pa ondak vraćam, al rekoh mora postojati elegantniji način za koji ja, afkors, ne znam:)
a ovo za boje, jel to ono 'šaraj malo'?:)

ne znam kako treba da napravis, ali mora da moze
prvo moras da celiju formatiras kao time
u prvu ćeliju stavis odredjeno vreme, npr 13:00:00
u ćeliju ispod vremenski razmak , npr 13:15:00
selektujes obe celije i kada privuces kursor u donji desni ugao pojavice se boldovan krstic pa samo levim taster misa drzi i vuci na dole i dobijas 13:30, 13:45.........

Ehm :) mislim da nisi dobro razumeo pitanje.

Imam sledeći problem:vrijeme mi se obračunava u formatu +hhh:mm,-hhh:mm.
Postoji li način,bez nekog većeg programiranja, da mi on sabere vrijeme ovakvog formata,i da izlazno istog oblika?pomagajte, ja glupava:(

Mislim da ni ja nisam razumeo :)

Ajde napisi sta konkretno zelis da uradis od samog pocetka.
Ovako kako si iznela problem ispade da ti je "hhh:mm" zapravo neki obracunati casovi a ne trenutno vreme koji obicno drzi format "hh:mm:ss am/pm"

Tako sam i ja razumeo. Nešto tipa broj radnih sati u mesecu ili slično.

resenje problema je u pc presu br 130.

Nazad
Vrh Dno