Šta je novo?

Vrh MIDI sistema kroz razlicite klase?

CEye

Čuven
Učlanjen(a)
10.10.2003
Poena
604
OK. Vec dugo imam jedan SBLive! Value, i, heh... necu ga
menjati jos neko vreme (ako ne d'o Bog ne ... :boom: ) iz
prostog razloga sto nemam love.

Ukratko, interesuju me infoi zvucnih kartica (ili sistema) koji
daju profi ili odlican rezultat MIDI reprodukcije u svojoj klasi.

Glasam za nesto u vrednosti od oko 50E ali zelim da cujem i
o stvarima od DO 20 000E (ma, nikad se ne zna... ,) ).

Dakle, sve sto ima odlicnu MIDI reprodukciju u svojoj klasi i
vredi 0 - 20 000 E, (ako mi doplacujete da uzmem nesto,
nema granice), bi trebalo da se nadje ovde.

Well?

Mislim da ti za vrhunski MIDI ti nije toliko bitna muzicka kartica, vec software koji koristis. Za vrhunsku "reprodukciju" MIDI-a se sve vise koriste soft sampleri i sintisajzeri (np. Native Instruments Kontakt, Giga studio,Helion,...) za koje su najvazniji resursi CPU-a i puno RAM-a. Dakle neka muzicka kartica sa kvalitetnim izlazima i niskom latencijom (ako hoces da sviras uzivo soft instrumente) + nekoliko GB samplova i par soft sintisajzera, kad to sve iskombinujes u nekoj pjesmi mozes dobiti vrhunski kvalitet.
Naravno nije sve u hardweru i softveru, treba imati malo talent i znanja...

Pozdrav.

Heh, nista odredjeno, koliko vidim.

Jasno je da se dobar deo posla radi softverski. Od toga jedan deo
(MS sistemi) radi DX a drugi sam softver koji je sigurno deo svakog
ozbiljnijeg sistema pa i mog pitanja. Stoga?

Ja ne planiram da otvorim studio (jos uvek ne). Ono sto mi treba je
oko 128 nezavisnih MIDI kanala, ZAGARANTOVANA dobra kolekcija
GM SF2 semplova, ( set velicine do 1GB ) podrska za EAX (i A3D?).

Ili nesto sto ce ravnopravno kompenzovati gore navedeno. Pritom,
skuplje sigurno ne mora da znaci opravdano skuplje.

farmaceut je napisao(la):
Naravno nije sve u hardweru i softveru, treba
imati malo talent i znanja...
Heh, ne skreci sa teme. Otvori svoj topic ako osecas potrebu...

Ajde pojasni shta si naumio.
Bash me zanima.
Jel se razumijesh u MIDI jezik, i jel znash da zapravo nikad ne mozesh dobiti "matricu" (samo muzika bez vokala) pustanjem MIDI fajlova, ma koliko imao kvalitetne semplove.
Stvar je u tome da ti ne mozesh imati sempl nekog sinta koji ja ispodeshavam kod sebe, dok recimo mozesh da propustish MIDI kroz usemplovan klavir i da to zvuci koliko toliko priblizno (ali opet i to zna biti dosta daleko od originala).
Aj javi se zivo e zanima shta si naumio sa "128 nezavisnih MIDI kanala, ZAGARANTOVANA dobra kolekcija
GM SF2 semplova, ( set velicine do 1GB ) podrska za EAX (i A3D?)"

CEye je napisao(la):
Heh, nista odredjeno, koliko vidim.

Covek je sve odlicno objasnio...da bi imao odlicnu MIDI reprodukciju potreban ti je neki softver sa general midi bankom (imas recimo GM banku za GigaStudio od 800MB - kvalitet odlican) ili da kupis recimo neku klavijaturu sa istim (Triton ili bilo sta sto je 16-part multitimbralno).

Krajnje mi je zanimljiva tvoja teorija o profi kartici sa ugradjenom SF2 bankom, 127 midi kanala i EAX-om.

1)SF2 je format koji je smislio E-mu - u potpunosti ga podrzavaju samo Creative Labs karte (znaci slaba kompatibilnost)...99% semplova u tom formatu je inferiorna u odnosu na Akai/Giga semplove i VST ROMplere.

2)Ako sve radis u softverskom domenu, ne postoji granica koliko kanala imas (ali postoji hardverski limit odn. koliko mozes zvukova da streamujes sa harda) - tako da mozes da ubacis 10 Hypersonica i eto ti 160 MIDI kanala. Sad, zasto to tebi treba ne bi da ulazim :rolleyes:

3)EAX je standard u potpunosti smisljen od strane Creativea za neke njihove surround/pseudo-surround gluposti...nijedna kartica skuplja od 150€ (ili koliko je vec najskuplja Creative karta) ga ne podrzava (takodje, ne znam kakve ovo ima veze sa MIDI reprodukcijom).

Vrh Dno