Eto, Marinko, dobio si pregrst saveta. Od toga da instaliras Weather Watcher i dobijas podatke sa weather.com do toga da ti takav program uopste ne treba. Na osnovu svega sto su te savetovali mislim da je najpametnije da radis sledece:
1. instaliraj Weather Watcher, ali i Weather Watcher Live
2. instaliraj i sve druge gadget-e. Nema ih mnogo, dvadesetak. Nemoj da zaboravis na one na ruskom i kineskom, ipak su to velike sile pa ni njihove informacije o vremenu ne treba zanemariti.
3. Pored XP-a obavezno instaliraj i Windows 7 jer za njega postoji jos jedan mnogo jak program za vremensku prognozu. U stvari, ako zelis da budes bas osiguran, instaliraj i Linux i Macintosh, siguran sam da ces naci neki dobar program koji radi samo na ovim operativnim sistemima
4. Obavezno posecuj sajt RHMZ Srbije. Ipak oni najbolje znaju kakvo je vreme u Srbiji. Jeste da, najverovatnije, weather.com bas od njih dobija gomilu podataka o vremenu u Srbiji, ali znas kako to ide, pametan si momak, RHMZ izmeri, na primer, 5.5 stepeni u Beogradu, a weather.com-u javi da je 6.0 stepeni. Mora tako jer, inace, ko bi posecivao sajt RHMZ, a i ti Amerikanci ko zna sta sve nas lazu, a svojim gradjanima jedino govore istinu. Osim toga, to su mlogo komplikovane stvari jer mi njima posaljemo podatke u nasim stepenima pa onda to oni pretvore u one njihove stepene, pa ti onda to opet pretvaras u nase stepene i tako ... ko zna ko se sve ugradi u te konverzije i uzme proviziju dok ti saznas kolika je temperatura u Beogradu.
5. Posto si pametan momak, nemoj da verujes svim tim softverima i gadzetima, nego ti, brale moj, zasarafi jedan termometar na prozor i to obavezno uzmi onaj sto se koristi za prasice. Taj je najbolji jer da nije kao da bi ga ovi sto gaje svinje koristili. Moze da se kupi u svakoj poljoprivrednoj apoteci, a sajbne i srafove nemoj da kupujes kod Kineza, nego iskljucivo kod Boze Eksera na Kalenic pijaci.
6. Obavezno posmatraj modele i samostalno izradjuj vremenske prognoze. Jedino tako mozes biti siguran sta da obuces pre nego sto izadjes napolje. Nemo' da zanemaris ovo sto su te savetovali za modele da se posle ne bi kajao i da ne kazes da ti lepo nismo rekli ...