Šta je novo?

Vremenska prognoza

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Skinuo sam program za vremensku prognozu "WeatherBug", ali izgleda da(ili ja ne mogu da se snadjem) ne moze da prikazuje vreme u Srbiji. Koli program preporucujete za v. prognozu, a da ima notifikaciju pored sistemskog sata?

weather watcher ;)
Sto se tice weatherbug, Srbije je ima, sad ne znam koji si grad probavao, ali ja znam da Srbije i Beograda ima.

Poslednja izmena:
Imas simpaticni add on ukoliko koristis mozzila firefox browser. Zove se Forecast Fox....

Koristim ponekad i imam taj add-ons, ali on nema opciju da prikazuje trenutnu temperaturu pored sata, obicno koristim Operu i Google Chrome.

Rainmeter i npr. hudvision skin..

Da li vi ljudi citate sta covek hoce?? Hoce da ima trenutnu temp. pored sata...

Onda rainmeter otpada iz kobinacije..Poz

weather watcher ;)
Sto se tice weatherbug, Srbije je ima, sad ne znam koji si grad probavao, ali ja znam da Srbije i Beograda ima.

Da ima Srbije, ali samo na sajtu WeatherBug-a, kad se preuzme programčić, Srbije nema, i temperatura ne može da se izmeni u celzijuse, makar ja nisam našao način kako to da uradim, ako ti znaš?, reci.

Postoje dva programa istog autora ciji je sajt na sledecoj adresi: http://www.singerscreations.com/

Prvi, stariji, program je Weather Watcher i on koristi podatke sa sajta weather.com. Program je besplatan, ne razvija se vise, ali je potpuno funkcionalan i radi OK. Do skoro je mogao da se nadje na sajtu i forumu autora, na Softpedia-i itd. ne znam kako sada stoje stvari jer je zbog nekog problema sa weather.com autor morao da prestane da distribuira program. Ako nekome treba bas ovaj program mogu da okacim instalacioni fajl i dam link.

Drugi, aktuelan, program je Weather Watcher Live, koristi podatke sa weatherbug.com, nije besplatan i, u principu, veoma je slican onom prvom samo ima dodatnih opcija i malo bolje i modernije izgleda. Ovaj program je do skoro bio besplatan, a poslednja besplatna verzija jos uvek moze da se skine sa sajta autora ovde.

Oba programa su ekstra, ima dosta opcija, a ja vise volim onaj prvi jer sam se u nekoliko navrata uverio da su prognoze weather.com pouzdanije.

Molio bih te da okacis instalacioni fajl i das link za taj stariji program.

Marko je dao link za Weather Watcher (stariji program) i Weather Watcher Live (novi program). Samo mala napomena, Marko je dao link link za trial verziju novog programa, a ja sam objavio link do poslednje besplatne verzije nekoliko postova gore.

Poslednja izmena:
My Free Weather instalira linkove ka nekim sumnjivim sajtovima (MBAM ih prepoznaje kao "rogue link"), a, iako izgleda odlicno, vidim da ima manje opcija cak i od starog Weather Watcher-a.

Poslednja izmena:
Pa ima neke reklamne linkove u sebi (pri samom dnu, mada mislim da vecina vodi ka proizvodima ove kompanije.

U principu daje osnovne podatke o vremenu...

Weather Watcher je program koji sam trazio, imao sam ga pre par godina, ali sam potpuno zaboravio na njega, hvala Marko na linkovima.

Jel smemo da znamo sta ce ti nonstop vremenska prognoza?
Bas me interesuje, kad imas RHMZ koji ubija a i pogled kroz prozor ;)

Otac mi je bolestan(ne bih ovde o kojoj se bolesti radi), ali verujte da vrlo je pozeljno znati unaprad nekoliko dana kakvo nas vreme ocekuje. Posto retko gledam TV(sport i to samo prenose reprezentacije u fudbalu, Englesku Premier ligu i naravno Noleta), a dosta vremena provodim za racunarom ne mogu stalno da otvaram FireFox da bih kroz Forecast Fox gledao-citao prognozu, a koji je zaista odlican dodatak za v. prognozu. Lakse mi je da samo pogledam pored sata i vidim kakvo nas vreme ocekuje, nego da slusam RHMZ i njihove "prognoze" koje su svaki peti put delimicno tacne.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Lakse mi je da samo pogledam pored sata i vidim kakvo nas vreme ocekuje, nego da slusam RHMZ i njihove "prognoze" koje su svaki peti put delimicno tacne.

Pa ove sa tih programa su gore od rhmz, naravno. Koliko puta mi se desilo da pokazuje trenutno kisa, a od kise ni kapi.

marinko98, pa ako ti za tako nesto treba, weather.com (weather watcher vuce podatke sa weather.com) je najgori sto se tice prognoza, nas RHMZ je 80% tacniji sto se tice prognoza.
Skini accuweather widget, ili stavi win7/vista jer na njemu ima weather widget koji vuce podatke sa Foreca sajta koji je pored accuweather jedan od najboljih.

Sto se tice sajtova koji daju najbolju prognozu to su nas RHMZ, weather2umbrella, yr.no,www.meteoalarm.eu ;)

cilset, zato sto svi strani sajtovi vuku podatke sa AMS koja se nalazi na aerodromu Nikola Tesla u Surcinu, u dosta slucajeva kisa stvarno i pada na aerodromu dok je na NBG ili u centru suncano... Samo weather2umbrella(ima u centru) i RHMZ(ima u centru i na kosutnjaku) imaju svoje AMS koje se nalaze i u drugim delovima Beograda.

Radio sam i poredjenje svih mogucih weather widgeta i kao sto napisah accuweather/foreca/ su imali 80% tacnu prognozu za sledeca 2 dana, takodje tu su negde i weatherundeground/weatherbug. Ja sam vise za posmatranje modela i donosenje samostalnih prognoza :p

Poslednja izmena:
Eto, Marinko, dobio si pregrst saveta. Od toga da instaliras Weather Watcher i dobijas podatke sa weather.com do toga da ti takav program uopste ne treba. Na osnovu svega sto su te savetovali mislim da je najpametnije da radis sledece:

1. instaliraj Weather Watcher, ali i Weather Watcher Live

2. instaliraj i sve druge gadget-e. Nema ih mnogo, dvadesetak. Nemoj da zaboravis na one na ruskom i kineskom, ipak su to velike sile pa ni njihove informacije o vremenu ne treba zanemariti.

3. Pored XP-a obavezno instaliraj i Windows 7 jer za njega postoji jos jedan mnogo jak program za vremensku prognozu. U stvari, ako zelis da budes bas osiguran, instaliraj i Linux i Macintosh, siguran sam da ces naci neki dobar program koji radi samo na ovim operativnim sistemima

4. Obavezno posecuj sajt RHMZ Srbije. Ipak oni najbolje znaju kakvo je vreme u Srbiji. Jeste da, najverovatnije, weather.com bas od njih dobija gomilu podataka o vremenu u Srbiji, ali znas kako to ide, pametan si momak, RHMZ izmeri, na primer, 5.5 stepeni u Beogradu, a weather.com-u javi da je 6.0 stepeni. Mora tako jer, inace, ko bi posecivao sajt RHMZ, a i ti Amerikanci ko zna sta sve nas lazu, a svojim gradjanima jedino govore istinu. Osim toga, to su mlogo komplikovane stvari jer mi njima posaljemo podatke u nasim stepenima pa onda to oni pretvore u one njihove stepene, pa ti onda to opet pretvaras u nase stepene i tako ... ko zna ko se sve ugradi u te konverzije i uzme proviziju dok ti saznas kolika je temperatura u Beogradu.

5. Posto si pametan momak, nemoj da verujes svim tim softverima i gadzetima, nego ti, brale moj, zasarafi jedan termometar na prozor i to obavezno uzmi onaj sto se koristi za prasice. Taj je najbolji jer da nije kao da bi ga ovi sto gaje svinje koristili. Moze da se kupi u svakoj poljoprivrednoj apoteci, a sajbne i srafove nemoj da kupujes kod Kineza, nego iskljucivo kod Boze Eksera na Kalenic pijaci.

6. Obavezno posmatraj modele i samostalno izradjuj vremenske prognoze. Jedino tako mozes biti siguran sta da obuces pre nego sto izadjes napolje. Nemo' da zanemaris ovo sto su te savetovali za modele da se posle ne bi kajao i da ne kazes da ti lepo nismo rekli ...

A da nisi ti malo preterao? Covek je rekao koji su mu razlozi. Iako ti mozda deluje banalno ili smesno ili iritantno (meni ni jedno od ta tri) mogao si to da zadrzis za sebe..

Ma sve je ok, hvala svima vama na trudu i savetima, probacu sve pa cemo videti koji je "najbolji"?

Poslednja izmena:
A da nisi ti malo preterao? Covek je rekao koji su mu razlozi. Iako ti mozda deluje banalno ili smesno ili iritantno (meni ni jedno od ta tri) mogao si to da zadrzis za sebe..

Nemam pojma o cemu pricas, ja sam pravi fanatik za programe koji prikazuju vremenske prilike sirom sveta.

Nego, mislim da niko nije spomenuo drzanje zabe gatalinke u tegli. Ne znam da li je kasno da se nadje neka u prirodi i da li je to uopste dozvoljeno, ali tu je Froggy

I jos jedan. Nije bas za vremensku prognozu, a nije ni besplatan, ali moze biti od koristi, zlu ne trebalo - EarthquakeView

P.S. Oprezno sa instaliranjem programa za vremenske prilike i prognoze, vecina toga sadrzi spyware i adware programe. Za Weather Watcher i Weather Watcher Live znam da su 100% cisti.

...
4. Obavezno posecuj sajt RHMZ Srbije.
...

I ja to kazem....

@POKRETAC TOPIKA

Ako negde na zlatiboru nadjes onu deku i baku sto izlaze iz kolibe kupi OBAVEZNO tu je nekad bila konjska dlaka koja je najbolji senzor vlage i vremenskih promena.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno