Šta je novo?

Vreme instaliranja (upgrade) Windows 8 Pro sa Windows 7 Ultimate 64bit

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Kupio sam ovaj upgrade, i stavio da hocu da mi se prebace svi file-ovi, podesavanja i ostalo , sa upgradom na Windows 8 Pro. Medjutim, tokom instalacije, i nekoliko restarta, sad vec skoro 45 minuta je crn ekran sa 4 plave kocke i ispod se vrti nekih 5 tacki...to traje vec 45-50 minuta....

Da li je ovo normalno kad se radi upgrade , i koliko ovo moze jos da potraje ??? Da li je ovo mozda zbog toga sam stavi da fileove sa SSD-a i HDD-a , sve bude netaknuto upgradom sa Win 7 na Win 8, a pri tom ima ukupno 1TB filova, slika, filmova, igrica..itd....Da li zbog toga traje duze i posle koliko mogu da pocnem da sumnjam da je mozda "zabola" instalacija.

Molim savet !

Vrlo moguće da je zbog toga.

meni se win 8 pro na cistom hddu instalirao za manje od pola sata,tako da je moguce da ce kod tebe to potrajati

Pa moguce...evo vec skoro 2 sata traje, vrte si te tacke u krug a iznad je su cetri plave kocke...i to je sve..i tako vec 2 i po sata.... Nigde nista ne pise , ni gde se nalazi , ni nista...Zvao sam Microsoft i oni mi kazu da navodno na SSD-u ovakve stvari mogu da se desavaju i da moze da se desi da nece biti moguce da se radi upgrade na SSD...malo mi to deluje kako totalna budalastina...ali otkud znam...

Sta mi je ciniti ?

Meni je prvi pokusaj instalacije potrajao nekih sat ipo, dva, ali je pukla instalacija pred kraj (uz prikladnu gresku, i restore win 7), drugi put je bila gotova za nekih sat vremena, bez cuvanja podesavanja sa win 7.

Meni su rekli da radim clean instal na SDDu (na kome je OS, i neki jos programi) i da ce navodno sa clean istallom, kasnije sve sto je na HDD, moci da koristi normalno...sve mi to malo deluje nenormalno...ako ni ovo ne bude radilo, mislim da je ovo prvi i poslednji put da sam dao pare MS-u.

da li je neko imao slican problem ?

Meni je upgrade sa Win 7 pro na Win 8 pro za 20min.
Pre toga sam pobrisao sve programe koje mi je upgrade wizard preporucio.

Nikada ne valja raditi upgrade samo clean instalacija jer sa upgradomj je sve moguće. Ja kada sam probao ovaj W8 instalacija je trajala 20 minuta. Veoma brzo brže nego sa sedmicom jedno oko 5 minuta.

Uradio clean install na laptopu za manje od pola sata (možda čak i 20 min). SSD + USB 3 fleš.

Ako si već hteo da upgrade-uješ, trebalo je da deinstaliraš programe za koje ti je instaler rekao da neće raditi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno