Šta je novo?

Vreme adsl

miomirje

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
Dali postoji program sa kojim mogu da merim vreme provedeno na internetu u pitanju ADSL konekcija.

pa u okviru sam konekcije, imas koliko si vremena provero
kad klikens na konekciju

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    24 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Momentalno nisam na kucnom racunaru ali sta biva ako ugasim modem dali se vreme ide od nule.Imam 300 sati besplatnog interneta i nesmem da prekoracim ovu kvotu inace placam punu cenu.

ako ugasis modem vreme NE ide od nule, mada zavisi kako je modem povezan na komp,
samo kad ugasis komp, ili ako se diskonektujes vreme ide od nule

trebao se reci konkretno za sta ti teba prog,
ja ne znam,
tako da siguran sam da ce vec neko javiti

Poslednja izmena:
Modem je Huawei MT882/ide preko telekoma adsl brzina pristupa
768/192 kb/s/ a konekcija sa racunarom je usb.

pa mislim kad iskljucis modem
verovatno ce poljavljuje cabel unpluged,
sto automatski znaci da se i konekcija prekida i da se timer resetuje,
jedino onda mozes da zabelzis stanje pre gasenja modema pa da sabiras rucno.

Kako da postavim ikonu sa koje cu da pratim vreme.

Ponovicu ponovo pitanje mozda budem jasniji
Dali postoji program sa kojim mogu da merim vreme provedeno/dnevno ili mesecno/ na internetu u pitanju ADSL konekcija .Imam 300 sati besplatnog interneta i nesmem to da prekoracim inace placam punu cenu.Modem je Huawei MT882/ide preko telekoma adsl brzina pristupa
768/192 kb/s/ a konekcija sa racunarom je usb

I zaposlen si u telekomu :D :d

Kakve to veze ima sa pitanjem

Poslednja izmena:
@miomirje
Mislim da je problem što svi programi koji mere vreme provedeno na netu to rade na osnovu neke konekcije, posto je ovde veza preko lana ti programi to ne smatrajuj za konekciju.
Pokusaj sa ovim programom, izgleda da ima to što je tebi potrebno
http://www.softsland.com/magitime.html

Dok god je modem upaljen ti si onine.Nikoga nije briga jel surfujes ili ne posto je flat sistem naplate.Kada ga ugasis nema konekcije i tada si siguran da ti sati ne idu.Eventualno da napravis bridge konekciju i svaki put kada hoces na net ,konektujes se.Neverujem da mozes naci program koji moze da ti meri koliko si puta ugasio i upalio modem-ruter i vreme da ti sabira ili meri up-time.MOraces sam da vodis brigu o tome,bojim se, al neka se javi neko strucniji mozda ima leka.

Najbolje resenje je da ja mogu da vrsim proveru kolilo mi je vremena ostalo ,nesto poput mobilnog telefona gde mogu da proveri koliki jos imam kredit.Moracu da pitam mozda tako nesto i postoji.

E,a kad bi bio neki programcic ili neki web servis sa koga bi mogao da proverim koliko sam "izmuzao" podataka od kad sam dobio ADSL,gde bi nam kraj bio :D

@miomirje

ako mesec ima 30 dana to znaci da imas 10h dnevno a ako ima 31 dan onda imas 9 i kusur sati dnevno i uzivaj

A ko ti je ogranicio ADSL na 300 sati? Ako taj neko moze da to izmeri, pitaj ga da ti salje dnevne logove potrosnje. Ako nije u stanju da ti to posalje kako onda moze da ti naplati ako preteras 300 sati?

A ko ti je ogranicio ADSL na 300 sati? Ako taj neko moze da to izmeri, pitaj ga da ti salje dnevne logove potrosnje. Ako nije u stanju da ti to posalje kako onda moze da ti naplati ako preteras 300 sati?
1. Telekom
2. A sto bi to radio besplatno
3. A mozda nece ni da naplati

ja ovo ne kontam
300 sati free
301 sat full price |))
a i kako se adsl naplacuje na sate!?! tj kako se stvarno meri sat na adsl-u?

ma ok, to sam shvatio, ali mi cela stvar nikako nije logicna
pogotovo kako se meri vreme i koja je to logika
da ti daju 300 sati dzaba, ali ako potrosis 301 onda platis svih 301...

ma ok, to sam shvatio, ali mi cela stvar nikako nije logicna
pogotovo kako se meri vreme i koja je to logika
da ti daju 300 sati dzaba, ali ako potrosis 301 onda platis svih 301...
Nisi dobro shvatio .
Platis svih 720 sati(za mesec sa 30 dana) ako prekoracis 300 free sati.

Koliko ja kontam ADSL konekcija je isto neka vrsta DIAL-UP-a samo sto je proces biranja i autorizacije mnogo brzi, tako da ti mere vreme od login do logout-a.

Poslednja izmena:
Nisi dobro shvatio .
Platis svih 720 sati(za mesec sa 30 dana) ako prekoracis 300 free sati.

Koliko ja kontam ADSL konekcija je isto neka vrsta DIAL-UP-a samo sto je proces biranja i autorizacije mnogo brzi, tako da ti mere vreme od login do logout-a.

Ima mnogo dobra stvar kada koristis huawei 882 u bridge modu i TP-Link TL-WR642G kombinaciju. Na WR642G ukucas user name i pass i podesis wan connection mode na Time-based Connecting, ali da ne tupim sa opisom evo vam slika pa gledajte.

Podesis da si konektovan po 9 i po sati dnevno i nikako ne mos da prekoracis limit.

Pozdrav.

To bi bilo potencijalno resenje problema.
Nije mi samo jasno da li je to 300 sati on line bez obzira da li ima protoka ili nema, ili je u pitanju 300 sati dok ima protoka.

Prilozi

• zezalica.jpg
    zezalica.jpg
    84 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
To sto on pita je cista glupost.Pa ti cim upalis komp ti si na netu i tebi vreme ide bez obzira sta radis na njemu.Mozes da igras igre a vreme ti izmice, ne kontam.Druga stvar, ti ako vec imas ADSL ti placas po ugovoru a ne po vremenu.Na kraju ispada da kompjuter treba da ti bude upaljen 300 sati u mesecu.Pojasni malo...

To sto on pita je cista glupost.Pa ti cim upalis komp ti si na netu i tebi vreme ide bez obzira sta radis na njemu.Mozes da igras igre a vreme ti izmice, ne kontam.Druga stvar, ti ako vec imas ADSL ti placas po ugovoru a ne po vremenu.Na kraju ispada da kompjuter treba da ti bude upaljen 300 sati u mesecu.Pojasni malo...
Da si pazljivije procitao prethodne postove video bi da ova prica vazi samo za zaposlene u Telekom-u.

Jedan od nacina da ustedis na vremenu je da podesis konekciju da se prekine automatski ako je idle posle npr. 5 min. Problem je ako imas neki messenger (MSN, ICQ, Skype) koji svaki cas nesto razmenjuju pa net-u pa veza nikad nece biti idle.

Sto se kontrole potrosenog vremena tice... mozda neko moze da ti napravi prog koji ce svakih 10 min da pinguje neki server (google, telekom, ...) i ako dobije odgovor doda +10 min na gomilu. Kada pridje broju 300*60 da te obavesti da nemas vise vremena i da bi bilo pametno da prekines vezu. Ako znas da programiras ovo ne bi trebalo da predstavlja neki veci problem.

Poslednja izmena:
Za to moze da napise program u pascalu/delphiju/C-u!

Vrh Dno